Brém Zsuzsanna: Mandulás-almás süti /"zöldike"/


Mandulás-almás süti /"zöldike"/

Mivel a nyári szezon közepén vagyunk, amikor is az édességek (különösen a fagylaltok, jégkrémek és nem utolsósorban a sütemények) a fénykorukat élik, így álljon most itt egy „saját gyártmányú”, viszonylag olcsó, könnyen és gyorsan elkészíthető, finom sütinek a receptje, mellyel a nagymamák meglephetik szünidejük alatt náluk vendégeskedő unokáikat, ezenfelül a házibulik kiváló kiegészítője is lehet, de ha nem várunk társaságot, akár saját magunk kényeztetésére is alkalmas:

Hozzávalók:

½ kg finomliszt
25 dkg cukor
1 egész tojás
csipetnyi só
15 dkg margarin / vagy 10 dkg zsír/
1 sütőpor
1 mandula aroma
5-6 alma
Kb. ½ l tej

Elkészítése:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és 5 Ft-os nagyságú vékony darabokra vágjuk. A többi hozzávalóval együtt fakanállal jól elkeverjük úgy, hogy lágy galuskatésztát kapjunk.

Kizsírozott /vagy zsírpapírral bélelt/ tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, középlángon kb. ½ órát sütjük, amíg piros-barna nem lesz a teteje.
/Közben szúrótűvel ellenőrizhetjük, hogy belül is megsült-e!/

Langyosan kockákra vágjuk.
Aki szereti, tálalásnál tejszínhabot is tehet rá.

Gyorsan elkészíthető, ízletes, látványos, „olcsó” süti. Kb. 35-40 kocka lesz belőle.

Sikeres sütést és jó étvágyat kívánok az eredményhez mindenkinek, aki kipróbálja!

Brém Zsuzsanna
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.