Torma Zsuzsanna: Olvasom a horoszkópom

Nem tagadom, az újságban majdnem minden reggel megnézem a horoszkópot. Általában a rám vonatkozó rész érdekel, de néha megnézem azt is, hogy mit ígérnek a csillagok a családtagjaim számára. Biztos vagyok benne, hogy a jóslások nem mindennap és nem mindenkinek jönnek be.
De ma reggel, amikor a Metropol újság horoszkópját olvastam, azért mégis csak meglepődtem és elgondolkodtam azon, ami rám vonatkozik.
Azt írja az újság, hogy „Az aszcendens személyiségünk fontos alapeleme, a napjegyünk kiegészítője. Külső megjelenésünket, jellegzetes testi jegyeinket is erőteljesen befolyásolja.”

Próbáltam magam elé képzelni magamat, ahogy olvastam a Halak-ra vonatkozó „testi jegyeket”: Alacsony, gyenge testalkat, kerek vállak. Feje kicsi, húsos, puha arc, toka, pisze orr, magas homlok, vékony haj, vizenyős, álmodozó tekintet.”
Nem túl szívderítő lenne számomra, ha mindenben megfelelnék a leírtaknak.
Először is: nem vagyok alacsony, nem vagyok gyenge testalkatú, s talán a fejem sem kisebb, mint kellene lenni a törzsemhez képest. Lehet, hogy húsos, és puha, de nem az arcom, hanem az orrom, de nem pisze. Még a magas homokkal is megbékülök. A vékony haj sem válik a hátrányomra, csak sok legyen belőle. Sajnos, az évek múlásával hajszálaim száma is egyre kevesebb lesz. Ma már csak egy olyan copfot tudnék fonni a hajamból, mint amilyen kettőt tudtam fonni tizenéves koromban.
Vizenyős, álmodozó tekintet: ennek talán a fele igaz. Még hogy vizenyős? Szerintem mindig tiszta a tekintetem, kivéve, ha beteg vagyok, vagy könnybe lábad a szemem valamitől. Álmodozó tekintetemet nem is szeretném eltitkolni sem magam, sem mások előtt. Néha olyannak látom magam, mint Mona Lisa a festményen. Kissé titokzatos arc, mintha mosolyra akarná húzni a száját. Ilyen vagyok én is legtöbbször. S néha befelé mosolygok, s nevetek bizonyos helyzeteken. Arcom nem árulkodik mindig arról, hogy mit érzek éppen.
Inkább úgy jellemezném magam, hogy belülről vagyok igazán álmodozó: szívemben, lelkemben. Néha még úgy érzem, mintha kisgyerek lennék és várnék a csodákra. Olyanokra, amik velem nem történtek meg, de lehet, hogy ami késik, nem múlik.
Addig is naponta megnézegetem a horoszkópomat és örülök, ha olyanokat olvasok, ami számomra pozitív, mert az már rögtön bizalommal tölt el, és ettől jobban indul a napom. S ha van olyan jóslat, ami számomra nem túl bizalomgerjesztő, akkor mindig arra gondolok, hogy ez nem rám vonatkozik, hanem valamelyik másik emberre, hiszen az aszcendens személyiségeink fontos alapelemei sem egyeznek meg mindig azzal, amiket az asztrológusok írnak rólunk.

Torma Zsuzsanna
2008. december 03.
230
Torma Zsuzsanna - 2009. január 06. 14:00:02

Köszönöm kedves hozzászólásaitokat. Teljes mértékben egyetértek vele. A horoszkópok olvasása az én életemet sem befolyásolja, én is csak kíváncsiságból olvasok bele.
De különösebben nem mélyedek el bennük.

Üdv.: Torma Zsuzsanna
SmileSmileSmile

227
kondrakati - 2008. december 09. 15:34:16

Kedves Zsuzsa!

A nővérem is így kezdte a napjait és el is hitte, amit a Horoszkópja állított, ezért gyakran volt ideges és ettől lett rossz a napja, nem a jóslatoktól. Óvva intettem, hogy hagyja abba, vagy legalább ne vegye komolyan.
Remélem neked nem voltak kellemetlenségeid belőle. A cikked szórakoztató volt és érdekes.

230
Torma Zsuzsanna - 2008. december 08. 13:53:57

Köszönöm, hogy Te is olvastál, és hozzászóltál, kedves Viola!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
SmileSmileSmile

277
farkas viola - 2008. december 04. 16:42:51

Kedves Zsuzsanna!
Nagy érdeklődéssel olvastam írásodat, én is így szoktam, ha ilyesmi közelébe kerülök. Azt hiszem, ezzel majdnem mindenki így van. Nagyon tetszett, gratulálok.

KENI HOZZÁSZÓLÁSÁT kiélezett szemeimmel szívtam magamba, Ő valóban született tehetség erre a tudományra is.

Örülök, hogy olvashattalak Benneteket.
Szeretettel: Viola

230
Torma Zsuzsanna - 2008. december 03. 13:15:47

Kedves Kenéz István!
Szinte biztos voltam abban, hogy Te, mint szakértő írásomhoz hozzá fogsz szólni, bár amikor ez a téma ma reggel írásra késztetett, még nem gondoltam rá.
Csak érdekességként írtam meg, a reggeli horoszkóp olvasás közepette való hirtelen "felháborodásomban"! Szinte gondolkodás nélkül vetettem papírra a sorokat. Mint általában, amikor megcsap az ihlet szele.
Köszönöm kedves és szakértő hozzászólásodat, s természetesen én is tudom, hogy ez az írásom nem jó többre, mint csak egy jó példa a hiszékenységünk, és vágyaink beteljesülésének látható igazolására. Valójában nem vagyok túl hiszékeny, ahhoz már egy kicsit öregecske vagyok!!

Üdv.:Torma Zsuzsanna
SmileSmileSmile

298
keni - 2008. december 03. 11:35:39

Kedves Zsuzsanna !
Nagy nyomatékkal szeretném kiemelni, annak fontosságát, hogy az igazi asztrológusok, sohasem jósolnak!!! Ez a jósasszonyok, vagy látnokok dolga kártyából üveggömbből, kávézaccból stb....A tenyérelemzésből már inkább kiolvashatók jövőbeni várható élethelyzetek és események. Az írásból, pedig a grafológusok egész nagy pontossággal adhatnak belső jellemábrázolást a nem látható, de létező kvalitásokról.
*Az asztrológiában a csillagok soha, senkit még eddig 4-5-ezer éve nem kényszerítettek semmire, viszont igenis nagy mértékben hajlamosítanak.*
Én elég magas fokon ismerem és néha művelem is ezt az ezoterikus okkult 'ál' tudományt, amely nem exakt, de ennyi éves megfigyelésekre épül.
Egy emberről egy tanulmány elkészítése kb két hét mindennapi intenzív munkával jár, és rengeteg képletet, könyvet -segédeszközt kell felhasználni és számításokat is végezni a fényszögek értékéről.
A születési jegy és az Ascendens ritkán fordul elő egymásban, de vannak ilyen emberek is jószámmal.
Az Ascendes érvényesülése 40 éves kor körük kezdi hatását kifejteni. Úgy mint a bal kéz a múlté a jobb a jövőé, de mindkettőt kell vizsgálni.!
Néha én is megnézem ezeket a bulvár irományokat, és néha meglepő dolgokat írnak, de az arra a napra legföljeb egy tucat emberre vonatkozhatnak és csak akkor, ha egy-azonos órába percben, ugyanazon a helyen születtek. Még az ikreknek is eltérő a pár percnyi eltérés miatt a horoszkópjuk, de a lassan mozgó bolygók nagy valószínűséggel mutatják meg a hasonlatosságokat.
Olvass nyugodtan, és hidd, hogy több millió emberből az adott napi horoszkóp'jóslat' és sajnos nem "elemzés" - neked talán életedben egyszer bejön.
Többet nem írhatok itt erről a témáról, mert könyvtárnyi irodalma van - még nekem is vagy 30 'tankönyv' szerű kiadványom van a polcaimon.
Egy tanulmány kb 25-30 sűrűn teleírt A/4 oldal és sok ábra és táblázatból áll.
Állapotom miatt erre én már képtelen vagyok és ha csináltam mindig ingyen
viszont az idő ' time is many'...
Írásod jó és érdekes és jó példa a hiszékenységünkre, a vágyaink teljesülésének látható igazolására egy cöppnyi illuióra, álmaink és reményeink kicsi megélésére...
De semmi többre..... Dajnos.
Tisztelettel minden jót Neked '
keni

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.