Brém Zsuzsanna: Édes-savanyú kolbászpörkölt burgonyával (egytálas főétel)


Hozzávalók:
2-3 személyre
60 dkg lecsókolbász
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj /ízlés szerint/
3 dl víz
2 evőkanál cukor
½ evőkanál ecet
1 kg burgonya

Elkészítése:
A burgonyát héjában feltesszük főni középlángon annyi vízben, hogy ellepje. Megszórjuk egy kávéskanálnyi sóval. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kihűlt meghámozzuk, félretesszük.

A hagymát felvágjuk és az olajon sárgára píritjuk. Levesszük a tűzhelyről az edényt. Egy teáskanál piros paprikával megszórjuk, összekeverjük és hozzátesszük a kis kockákra felszeletelt lecsókolbászt.
A kb. 3 dl vízhez hozzátesszük az ecetet és a cukrot, jól elkeverjük és a pörköltre öntjük.
A pörköltet az anyagokkal elkeverjük, és takaréklángon addig főzzük, míg a víz elfő szaftjára.

A burgonyát karikákra vágjuk és melegen rátesszük a pörköltet.

Jó étvágyat!

Megj.: a képet nem én készítettem /sajnos nem állt módomban lefényképezni a főztömet/, hanem a Google keresőben való böngészés során bukkant elő, és a www.hamihami.hu weboldalról származik /”Sertés pörkölt krumpli főzelékkel”/.

Brém Zsuzsanna
230
Torma Zsuzsanna - 2012. szeptember 28. 08:49:48

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a receptet és a hozzá mellékelt fotót is!
Jól néz ki!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

3300
kandracs roza - 2012. szeptember 10. 22:51:24

Kedves Zsuzsa!!! tuti jó lehet megpróbálom.Lexirózsa..(vagyis megfőzetem apával)Grin

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.