Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 15. Interjú - MAGYARI BARNA
- Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval. Hogy hívnak, hol laksz?

- Magyari Barnának hívnak, Nagyszalontán születtem 1965. május 23-án. Jelenleg Vésztőn élek, örülök, hogy abban a városban lakhatom, ahol Sinka István (ő is Nagyszalontán születet) egykor költővé vált. S büszkén vallom, hogy ez a település 1944-45-ben Vésztői Köztársaságként működött.

- Mióta foglalkozol az írással, és mi késztettet rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?

- Első versemet 8 éves koromban írtam, de aztán hosszú hallgatás következett. Majd 13 éves koromban, az első szerelem hatására ragadtam ismét tollat az apai nagyapámtól örökölt lírai hajlamot (neki is megjelent jó pár verse) kamatoztatva.

- A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?

- A vers. Úgy is mondhatom, hetedikes korom óta szinte kizárólag csak verseket olvasok. Gyermekkoromban hétfőn a tévében nem volt adás. Pedagógus szüleim akkor olvasásra ösztönöztek, s én hétfőnként mindig verseskötetet vettem kezembe.

- A civil életben mivel foglalkozol? Kérlek, meséld el pár szóban, mondatban.

- A civil életben közalkalmazott vagyok itt Vésztőn, a Bartók Béla Nevelési Központnál. A helyi újságba cikkek, fotók készítése, a múzeumi kiállítóhely vezetése, rendhagyó irodalomórák és múzeumpedagógiai foglalkozások tartása a legfontosabb munkaköri feladatom.

- Mi jut eszedbe, ha azt a nevet hallod, hogy: Czövek Andrea ( Mab Tee )?

- Őszinte leszek: túl sok minden nem. Itt a Holnap Magazinon olvastam pár versét.

- Ki, vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi, illetve az amatőr irodalomban?

- Mivel Nagyszalontán születtem, s egykor az Arany János Emlékmúzeumban is dolgoztam, nekem Arany Jánossal kezdődik a magyar költészet. Kedvenc költőm számos van. A teljesség igénye nélkül említhetek párat: Ady Endre, József Attila, Simonyi Imre, Nagy Gáspár… élőket direkt nem sorolok.

- Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?

- Sztorit én életemben nem írtam, mert a próza távol áll tőlem. A vers az íratja magát. Az a jó, ha az ihlet talál meg engem, s nem én keresem a verstémát.

- Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?

- Az interneten találtam a Holnap Magazinra még 2011-ben. Felkeltette érdeklődésemet, így ide is küldtem, küldök verseimből.

- A közel, s távol jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?

- Ötleteket csak nagyon szűk körnek adok, mert olvasóim közül kevesekkel vagyok olyan közeli viszonyban, hogy ezt megtehessem. Verseimmel viszont még biztosan „fárasztom” őket. Hat kötetem van. Bízom benne: idén könyvhétre a hetedik könyvem is megjelenik.

- A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?

- A Sarkadon élő Bíró Lászlónak adnám át a Sétapálcát.

MAGYARI BARNA ÍRÁSAI A HOLNAP MAGAZINON ITT OLVASHATÓAK!

Kozák Gabriella
3313
paltetel - 2013. március 04. 05:28:00

Kedves Barni!

A te szavaiddal köszöntelek "...sejtekkel lüktető tájakon
nézd betűcsokorral vár dalom". Lehet egy üveg bor jobban menne, de írásod hatásosabb!
Örvendek, hogy eloszlott a talány ami bennem volt!
Sokszori találkozást az ihlettel!Smile
Barátsággal, Etel

2603
orkutya - 2013. február 14. 16:18:24

Kedves Barna!

Gondolom, nem vagyok egyedül, ha azt mondom: a vers akkor a legszebb, ha azt értő ember tolmácsolja. Én ilyenkor első sorban magára a költőre gondolok, de ha szemérmes, bárki más, versekhez értő is szóba jöhet. Hogy ezt miért írom? Mer nyáron megtartjuk a 2, FÓTI HM találkozót, és sokan szívesen meghallgatnák a verseidet. Jöjj, és varázsolj el minket. Időben (és többször) felteszem a találka időpontját az Üzenőfalra, nem hiányoz6tsz!
Üdvözlettel: Tibor

1038
Szollosi David - 2013. január 31. 03:27:08

Kedves Barna!
Örülök, hogy neked adhattam át a sétapálcát! Bizonyos nicknevekből arra következtetek, hogy más portálokra is küldesz verseket, és ezek a versek mindig a jobbak közül valók, amiket érdemes elolvasni. Mert nem mindegyiket... De ugye azért olvasol/olvastál prózát is, mert, ha nem is írsz, azért olvasni a nagyokat, a jókat, a szókincsgazdagítókat azért kell! A párbeszédben is szűkszavú voltál, valóőszínűleg az életben sem vagy fecsegő. De a lényeg benne van. Én is kívánok neked további sikereket a költői mesterség gyakorlásához, újabb kötetek kiadásához. Legyen hozzá egészséged, jó körülményed, családi háttered, megértő főnököd!
Barátsággal és szolidaritással: DávidSmile

2135
mami - 2013. január 30. 11:14:50

Kedves Barna!
Örülök ennek a cikk-sorozatnak Ha nem lenne, sose tudtam volna meg, hogy egy megyében élünk, mivel én Orosházi vagyok.
Kedves Földim! További alkotó munkát és ehhez jó egészséget.
Szeretettel: Jártó Róza

230
Torma Zsuzsanna - 2013. január 30. 10:35:58

Kedves Barna!

Verseid egy részét már olvastam, de remélem - ahogy időm lesz - a többit is el tudom majd olvasni, esetleg utólagosan. Mivel két irodalmi klubnál is érintett vagyok, így sokkal kevesebb az időm a magánéleti munkám mellett, mint ha csak a holnapmagazin tagjai sorában lennék.
Látom, többek között Te is azok közé tartozol, akik már elég korán elkezdtek verselgetni, aztán több-kevesebb kihagyás után ismét alkotni kezdtél. Örülök, hogy a párbeszédből többet meg tudtam rólad, de különösebb bemutatkozás nélkül is nagyon jól meg lehet ismerni verseid nyomán, ahogy másokat is!

További alkotói munkádhoz sok sikert és jó egészséget kívánok!

Szeretettel: Zsuzsa
Smile

2175
hzsike - 2013. január 29. 11:45:01

Kedves Barna!

Már vártam a bemutatkozó írásodat, és örülök, hogy olvashattam Rólad.
Te is tudod, hogy szeretem a verseidet, azt a különlegességet, egyediséget, ami meghatározza a stílusodat, ami számomra már néhány sor után ismerős, felismerhető.
Örülök az eddigi sikereidnek, szeretettel gratulálok a már megjelent köteteidhez.
A jövőre vonatkozóan is kívánom, ne hagyjon el a Múzsád, és ajándékozz meg bennünket is ilyen szép, igényes, és különleges "aromájú" versekkel.
Gondolom Te is időszűkében vagy, de azért olykor olykor bekukkanthatnál ide a magazinba is, mint ahogyan azt az első időkben is megtetted.
Szeretettel voltam itt:ZsikePfft

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.