Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 20. Interjú - CS. NAGY LÁSZLÓ
- Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval. Hogy hívnak, hol laksz?

- Nagy Lászlónak hívnak s bár kimondottan szeretem a nevemet, a névazonosság végett volt már kellemetlenségem belőle, így aztán Cs Nagy Lászlóként ismerhettek meg a HM oldalon. Szűkebb hazám a nyugati határszél, szinte közelebb lakom Bécshez, mint Budapesthez.

- Mióta foglalkozol az írással, és mi késztettet rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?

- Azt hiszem én sem vagyok kivétel, hisz majd mindenki egészen fiatalon megpróbálkozik a versírással, főleg ifjúi szerelmek kapcsán elsősorban, jómagam is gimnáziumi éveimben próbálgattam ezen a téren szárnyaimat. Még azt is mondhatom, nem is eredménytelenül, hisz anno, sárváron rendezett diák költők vetélkedőjén előkelő harmadik helyezett lettem. Azok közül a verseim közül egy, amit megtaláltam (Anyaság) fenn is van az oldalon. Aztán az élet fontosabb dolgai kicsit háttérbe szorították a versírást, de azért sohasem hagytam abba teljesen. Csak pár éve, hogy újra igazán intenzíven írogatok.

- A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?

- Természetesen szívem csücske a versírás, bár vannak próbálkozásaim próza területén is. Sikerült összehoznom egy, mondjuk úgy sci-fi regényt, vagy 110 oldalon, ezzel bekerültem egy pályázat első hármasába, ám még nincs tényleges végeredmény. Néhány novellaszerűség is kikerült a „tollam” alól, ám továbbra is a vers az igazi szerelem.

- A civil életben mivel foglalkozol? Kérlek, meséld el pár szóban, mondatban.

- Hát én aztán elmondhatom, hogy szinte minden voltam. A középvezetőtől a tizenöt évet átölelő vállalkozóig. Jelenleg egy , az autóipar és a nyílászárókat gyártó ipar számára kötőelemeket gyártó cég alkalmazottja vagyok.

- Mi jut eszedbe, ha azt a nevet hallod, hogy: Szála Gabriella?

- Nos ez a kérdés a kellemetlenebbek közé tartozik, ugyanis még viszonylag Friss versenyző vagyok a HM-nél és nem mindenkit tudok beazonosítani név alapján. Ám most, hogy felmerült Gabriella neve, utánanéztem és ha nem is fűztem terjedelmes hozzászólásokat verseihez, azok közül, amiket olvastam, kifejezetten tetszik a többség.

- Ki, vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi, illetve az amatőr irodalomban?

- Azt gondolom, kevesen vannak ebben a kis hazában, akik ne szeretnék egyedülálló irodalmunk igazi nagyjait. Természetesen a nagy kedvenc, Radnóti Miklós. József Attila, Juhász Ferenc és szinte vég nélkül sorolhatnám.
Adyt is szeretem, de nem minden versét. Az amatőrök közül van néhány igazán szívemhez közelálló itt a HM-nél: Magyari Barna, Móricz Mátyás, H. Gábor Erzsébet, Lambrozett, de ez a felsorolás tényleg nem arról szól, hogy mások munkái ne volnának kedvesek számomra és ne értékelném nagyra, hanem csupán Ők jutottak eszembe kapásból és mindenkitől elnézés kérek, aki idő hiányában kimaradt volna. Rengeteg tehetség van az oldalon, csak nem mindegyikükhöz jutok el olvasni, vagy ha igen, másra már nem igen marad az időből.

- Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?

- Vannak régről dédelgetett témák, amiket szeretnék megírni és vannak a pillanat varázsából született ötletek, amik nem hagynak nyugodni. Nem tudok úgy verset írni, hogy leülök és írok valamit, mindig „megszületik” bennem egy érzés, egy gondolat, egy témakezdemény és ha elég ideig dédelgetem magamban, általában születik belőle valami. Cetliző típus vagyok és a legkülönbözőbb helyeken képes vagyok akár egy pár szót, akár egy ihletett sort leírni magamnak, aztán ezekből csemegézek, ha egy adott témába beleilleszthetők.

- Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?

- Azt hiszem ismerősök nyomán bukkantam az oldalra és próba-szerencse alapon regisztráltam.

- A közel, s távol jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?

- Ez az, amit soha nem tudok megmondani. Bármi lehet, ami közel áll hozzám, de igazán soha nincs kész tervem, amit meg akarok írni. Álmaim vannak ugyan, csak azokhoz hiányzik az ihlet jelenleg így még csak belül érlelődnek lassan, lassan.

- A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?

- Kozma Zsuzsannáról szeretnék többet megtudni, bár kimaradt a felsorolásból a kedvencek között, de nagy tisztelője vagyok. Varázslatos minden ami kikerül a tolla alól.

CS. Nagy László Írásai:
ITT OLVASHATÓAK!

Kozák Gabriella
3439
titus56 - 2013. március 06. 12:02:03

Aranyosak vagytok mindannyian és köszönöm, hogy kicsit belekukkantottatok az életembe, már amennyire egy ilyen riport erre lehetőséget ad.
Alfonzina 5*-ének külön köszönet jár!Grin
Ami pedig a sci-fit illeti, nem a ma már megszokott, szörnyes, "nagyonrémísztő", "nagyonnemvalóságos" fajtából van, bár elképzelt történet, mégis akár meg is történhetne, sőőőt bizony affelé halad a világ, hogy még a végén egy "jósregény" lesz belőle.
Bárkinek szívesen elküldöm olvasásra, hisz ez az oldal nem teszi lehetővé az ilyen terjedelmű írások megjelenését

Őszinte köszönettel: titus56

3652
zina - 2013. március 06. 10:49:52

Kedves László, tetszett az interjú, se sok, se kevés, pont jó, 5* Cool
Szeretem a verseidet, bár közel se olvastam el mindegyiket, de (ahogy te nevezed) a "kísérleti versekkel" kezdtem és azóta is azok a kedvenceim.
Gratulálok és hosszú, sikeres, varázslatokkal teli életutat kívánok!
(A sci-fi regénnyel megleptélSmile)

3392
lambrozett - 2013. március 05. 19:40:02

Kedves László!
Kíváncsian nyitottam meg a Veled készült portrét.
Jó volt olvasni, hogy Te is foglalkoztál eddigi életed során elég sok-mindennel. (ebben biztosan hasonlítunk Wink ) Nem voltál nagyon bőbeszédű, de...azért picivel többet tudtam meg Rólad, mint amit eddig. Külön köszönöm, hogy eszedbe jutott a nevem és megemlítettél. Ritkán fordult ez eddig elő velem. Smile De jobb is, mert úgysem tudnék mit kezdeni a hírveréssel. Wink Szóval: nagyon jó egészséget és kiegyensúlyozott, szeretet-teli további életet kívánok!
A múzsa legyen teveled. Éva

3313
paltetel - 2013. március 05. 17:03:49

Kedves Cs Nagy László!
Azt kívánom minél több ihlet érjen életedben.
Barátsággal, Etel

3300
kandracs roza - 2013. március 05. 09:48:50

Kedves László!! szeretettel olvastam interjúdat. További sikereket kívánok. Lexirózsa

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.