Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 28. interjú - Márffyné Horváth Henrietta
- Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval. Hogy hívnak, hol laksz?

- Márffyné Horváth Henriettának hívnak. Budapesten születtem, húsz éves koromig Óbudán laktam. Immáron húsz éve egy hegyháti kisvárosban, Vasváron élek. Férjemmel és három fiúgyermekünkkel együtt alkotunk egy szerető családot.

- Mióta foglalkozol az írással, és mi késztettet rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?

- Az írás szeretete már gyerekkoromra visszavezethető. Imádtam fogalmazni, írtam anno kamasz sztorit, egy egész spirálfüzetnyit. Sajnos ez már nincs meg. De komolyan kb. négy éve kezdtem el írni. Az internet teremtette meg számomra a lehetőséget, hogy nyilvánosságot kapjanak írásaim. A pozitív visszajelzések hatására megnövekedett az alkotókedvem, és egyre több felületen osztottam meg a műveimet. Folyamatosan írok, ahogy a szabadidőm engedi. Különböző pályázatokon méretem meg magamat. Ezeknek a folyományaként több antológiába beválogatták írásaimat, folyóiratokban jelentek meg novelláim, valamint két hangoskönyvön hallhatóak műveim. Egy novellapályázatnak köszönhetően 2012-ben, egy neves könyvkiadó, e-könyvben kiadta egy írásomat. Március végén egy nagy álmom vált valóra. Megjelent első önálló kötetem; Ma, holnap, holnapután címmel, melyben harmincöt novellából álló csokrot nyújtok át szeretettel az olvasóknak.

- A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?

- Elsősorban a prózaírás áll hozzám közel. Talán azért, mert a sok mondanivalómat nehezen sűrítem a vers adta korlátok közé. Bár próbálkozom a versírással is, költeményeimből is válogattak be különböző antológiákba. A főbb vonal számomra azért a prózaírás marad.

- A civil életben mivel foglalkozol? Kérlek, meséld el pár szóban, mondatban.

- A civil életben huszonnégy órás szolgálatot teljesítek a családom körében.
Mi jut eszedbe, ha azt a nevet hallod, hogy: Kőműves Ida?
Megvallom, sajnos nem tudom rendszerességgel követni a szerzőtársaim munkáit a honlapon, de Kőműves Ida verseiből többet is olvastam. Megfogott az érzékenysége, kifejezőkészsége, az általa használt képek. Legutóbb a Még kék az ég! című verse varázsolt el.

- Ki, vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi, illetve az amatőr irodalomban?

- Elég sok van, a teljesség igénye nélkül sorolok fel párat: Szabó Magda, Vámos Miklós, Fábián Janka, Fekete István, Gárdonyi Géza, Radnóti Miklós, Varró Dániel. Azután szerettem itt az oldalon De Profundis Clamavi- alias Urbánszki László írásait, aki túlszárnyalta az amatőrség határait és ma már bizony a profi kortárs írók körét gyarapítja. A nem hivatásos szerzők közül - többek között - kedvelem T. Pandur Judit, Czövek Andrea, Boér Péter Pál, Szöllősi Dávid, Bogárné Sárközi Ilona műveit.

- Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?

- Szeretem megfigyelni az embereket, ellesni hangulatokat. Megmarad bennem egy utcán látott arc, vagy a környezetemben lejátszódó egy-egy jelenet. Kapok egy cseppnyi bepillantást a sorsokba és én máris tovább gondolom a történetet. Idő és kedv függvénye, hogy mikor lesz belőle novella. Általában azt szeretem, ha „magától” megy az írás, nem kell különösebben gondolkodnom a mesén.

- Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?
Amikor elhatároztam, hogy megosztom az írásaimat az interneten, akkor elkezdtem keresgélni az online irodalmi oldalak között. Így bukkantam rá a Holnap Magazin oldalára. Itt mind Bakos Józsi és a szerzőtársak is kedvesen fogadtak, kaptam bíztatást és kritikát egyaránt. Így 2010 januárjától többé-kevésbé rendszeresen jelen vagyok az oldalon.

- A közel, s távol jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?

- Most egy hosszabb lélegzetű íráson dolgozok. Ha ezt sikerül megírnom, jó lenne egyszer kiadatni. Mellette különböző pályázatokon mérettetem meg a novelláimat.

- A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?

- Sólya Veronikáról szeretnék többet megtudni.

Márffyné Horváth Henrietta írásai ITT olvashatók
3392
lambrozett - 2013. május 02. 19:02:34

Kedves Heni!
Érdeklődéssel olvastam Rólad és örülök az örömödnek - könyvedet illetőleg. Smile Egészségben eltöltött, nagyon sok érdekes/érző témával gazdagított, hosszú alkotói időszakot kívánok Neked a továbbiakban is. Ölellek. Éva

2135
mami - 2013. május 02. 11:15:57

Kedves Heni!
Köszönet, hogy megosztottad az élet-utadat velünk.
Szeretettel: Jártó Róza

1142
Amarilla - 2013. május 01. 15:35:11

Kedves Veronika!

Nagyon örülök, hogy itt jártál és elolvastad a riportot. Én is úgy érzem, hogy sok a közös vonás bennünk. Az időm nekem is szűkös, de nagyjából követem az eseményeket itt az oldalon. Minden írást én sem tudok elolvasni, találomra szoktam megnyitni a műveket. Így is sok gyöngyszemre lehet találni. Smile
Érdeklődéssel várom a te interjúdat is.
Szeretettel: Heni

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.