Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 31. interjú - TARA SCOTT
- Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval. Hogy hívnak, hol laksz?

- Megköszönve a lehetőséget, szeretettel köszöntöm a Holnap Magazin olvasóit, és Szerzőtársaimat!
Polgári nevem Lethenyei Zoltánné. 1957. Május 23.-án születtem Szolnokon. Jelenleg is itt élek családommal, valamint 3 kutyával akik az utcáról kerültek hozzánk, és 6 cicával.

- Mióta foglalkozol az írással, és mi késztettet rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?

- 2005. Október 7-e óta írok. Gondolom meglepő, hogy ilyen pontosan tudom az idejét. Ez azért van így, mert addig a napig az érettségitől kezdve csak leveleket írtam ha kellett, hivatalosakat. Soha, egy percre sem merült fel bennem, hogy írással foglalkozzam. Akkor azonban jött egy regény ötlet, magam sem tudom honnan. A "Melyik élet?" tartalma nagy vonalakban. Azt gondoltam a téma annyira jó, hogy érdemes lenne megírni. Persze nem énnekem. Ezután azonban három napon át olyan erős késztetés tört rám, hogy végül tollat ragadtam, és nyomtatott nagybetűkkel megírtam életem első könyvét. De itt nem lett vége. Sokszor nekem is hihetetlen, de ma 4 könyvem, és ötvennél több novellám íródott. Közben megtanultam kezelni a számítógépet, használni az internetet. Megismerhettem az irodalmi portálokat és sok barátra tettem szert.
2011-ben a Holnap Magazinnak köszönhetően megjelent nyomtatásban a "Melyik élet?" és a "Pusztító szerelem" egy kötetben.

- A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?

- Csodálattal adózom azon írótársaimnak, akik rímekben tudnak gondolkodni. Azért is, mert a versek már egészen kis gyermekkoromtól megfogtak, hatottak rám. Édesapám 6 éves koromban már Arany János nyelvezetére tanított. Magam sajnos nem értek a rímfaragáshoz, de nagyon szívesen olvasom őket.

- A civil életben mivel foglalkozol? Kérlek, meséld el pár szóban, mondatban.

- 2000 óta le vagyok %-olva, így az internet, a kapcsolat szerzőtársaimmal, barátaimmal nagyon fontos az életemben, mint ma már az írás is.

- Mi jut eszedbe, ha azt a nevet hallod, hogy: Bíró László?

- Bíró László verseit olvasva kiemelném az "Önleltár"-t, és a "Hangszer lettem" címűt. Meglepően őszintén, és jó értelembe véve naturalista módon ír az élet, lelki és testi problémáiról, szenvedéseiből. E tekintetben egyedinek tartom a stílusát. Szeretem a szókimondó őszinteségét.

- Ki, vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi, illetve az amatőr irodalomban?

- Legkedvesebb költőm Radnóti Miklós. Mikor olvasom a verseit, olyan érzésem van, mintha egyenesen nekem írta volna őket. Vagyis megérint, szól hozzám. De Arany János, Zelk Zoltán Illyés Gyula... Sorolhatnám a végtelenségig. Prózai írások tekintetében első helyen Richard Bach áll. Őt követi Robert Merle, és a magyar írók legtöbbje. Mai szerzői társaim között a verselők közül Böröczki Mihály életszemlélete, nyelvezete mindig magával ragad. Prózában pedig Pataki Glica /Katalin/ természet szeretete, megjelenítése iskolapélda előttem.

- Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?

- Érdekes kérdés, amire nem is könnyű válaszolni. Talán a legérdekesebb a "Kinek a szíve?" című könyvem születése. Reggeli kávézás közben hallottam egy hírt a rádióban. Talán húsz másodperc volt. Ha jól emlékszem Kanadában egy nő lovasbalesetet szenvedett. Szakadékba zuhant. Miért fogott meg? Azóta sem találtam rá választ. De írtam köré egy történetet.

- Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?

- Kerestem egy színes, érdekes irodalmi portált ahol színvonalas, remek írásokat olvashatok, és több lehetőség között rátaláltam a Holnap Magazinra ahol az ember úgy érzi megérkezett. S aki itt társakra, barátokra talál valóban úgy érezheti, hazaért.

- A közel, s távol jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?

- Két napja egy novella motoszkál bennem. Mára kiteljesedett, nekifogok és megírom. Ezen kívül van egy megkezdett regényem. Ha magánéleti gondjaim melyek egészséggel kapcsolatosak megoldódnak, szeretném befejezni.

- A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?

- Még egyszer megköszönve a lehetőséget, a Sétapálca következő riportjában Pataki Glicáról /Pataki Katalin/ szeretnék olvasni.

TARA SCOTT ÍRÁSAI ITT OLVASHATÓK
1119
tatos - 2013. július 22. 10:08:39

Drga Tarám!
Hová tűnt az én hozzászólásom? No akkor mégegyszer!Nagy örömmel olvastam vallomásodat Magadról, ami még jobban kinyitotta életed idejének napjait előttem. Még sok-sok kedves írást kívánnék olvasni Tőled sok sikert kívánok Szeretettel Gyöngyi.

1748
Ligeti Eva - 2013. június 23. 11:20:28

Kedves Tara!
Örülök, hogy egy szolnoki hölgyre akadtam személyedben Smile
Örülök, hogy kicsit ismerkedhettem veled. Remélem személyesen is találkozhatunk.
Sok sikert az újabb alkotásaidhoz - most készülő novelládhoz!
Szeretettel olvastalakSmileÉva

1346
Tara Scott - 2013. május 30. 19:45:41

Drága Glicám!
Fajzatpuszta valami varázslatot rejthet, talán úgy suttog hozzánk, hogy csak a lelkünk hallhatja. Nem lehet véletlen, hogy első látogatásomat követően kb. 20 év múlva már a gyerekeinkkel, barátokkal visszamentem oda. Azt hiszem az az a hely, ahol a lelkek találkoznak és összeérnek.
Valamit kapsz ott, amit meg sem lehet fogalmazni, de kihat ránk, az életünkre. Neki köszönhetem,hogy közelebbről megismertelek, felidézted csodálatos írásaiddal és ezt mindenképpen köszönöm a nagy Rendezőnek!
Szeretettel puszillak: Tara

2319
Pataki Glica - 2013. május 29. 07:42:22

Az életem egyik nagy Ajándéka, hogy Találkozhattam Veled! Sok sikert és jó egészséget kívánok.
Mindig Szeretettel gondolok Rád, és olvasom írásaid.
Szeretettel:Glica

1346
Tara Scott - 2013. május 27. 20:47:02

Kedves Katalinka, Mami, Viola és Zsike!
Nagyon szépen köszönöm, hogy időt szántatok rám, a kedves szavaitokat! Igyekszem visszajönni, és végre újra köztetek lenni!
Szeretettel ölellek Benneteket: Tara

2175
hzsike - 2013. május 25. 22:08:50

Kedves Tara!

Örülök, hogy Rólad is olvashattam az interjúban. Nagyon szeretem az írásaidat, korábban szinte mindet elolvastam, amikor még kicsit több volt az időm.Pfft
Kívánok a jövőt illetően, jó egészséget, és gazdag Múzsát, hogy továbbra is megörvendeztethess bennünket szépséges történeteiddel.
Nagy szeretettel:ZsikePfft

277
farkas viola - 2013. május 25. 09:45:31

Kedves Tara Scott!
Örülök, hogy olvashattam Rólad, így jobban megismerhettelek.
Kívánok további sikeres alkotásokat és jó egészséget szeretettel: Viola SmilePfftSmile

2135
mami - 2013. május 23. 08:59:39

Kedves Tara Scott! A választott neved, könnyen megjegyezhető, és vonzza a szemet is. Igaz én nem sok mindent olvastam eddig tőled. De mivel mostmár jó ismerősöm lettél a "sétapálca" jóvoltából rendszeresen felkeresem az írásaidat. Csak az időkorlát szabhat határt hogy mennyit lehetek az oldalon, ahova úgy jövök, mint ha haza jönnék. Kedves Tara Scott! Örülök, hogy megismertelek. Szeretettel: Jártó Róza

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.