Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 47. interjú - Libricz Maja
Kedves tagok! A riportalany változása amiatt történt, mert ismételten nem sikerült kapcsolatba lépnem az előző riportban kért személyekkel.

1. Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval.

- Libricz Mária, Maja vagyok. 1971. október 26-án, Szentgotthárdon születtem szüleim első gyermekeként. Három testvérem van. Vas megyei Rátóton éltem és jártam ki az általános iskolát, majd a vasvári postaforgalmiban érettségiztem. 1992-ben férjhez mentem, ez által kerültem fel Budapestre. Két gyermekünk született: Lilla és Gábor. Sajnos a házasságunk 2002-ben véget ért, azóta egyedül nevelem gyermekeimet. Eddig két könyvem jelent meg: Maja versei és a Szívörvény.

2. Mióta foglalkozol írással, és mi késztettet rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?

- Már általános iskolában szerettem fogalmazni, ezt a mai napig hangoztatja az irodalom tanárom. Igazából viszont, egy – sajnos az élők sorából elköltözött – kedves ember szeretete, szerelme késztetett írásra. A szerelem egy nőből mindig is sokat hozott ki, de belőlem talán pont a Nőt. Miután ez az ember beteg lett eldöntöttem, hogy a hozzá írott verseimet meg fogom jelentetni könyvecske formájában. Sajnos későn készült el, csak a családja és barátai olvashatták így.

3. A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?

- A vers áll hozzám közelebb, pedig szerintem az a nehezebb műfaj. Az utóbbi időben viszont már írtam pár prózát is, többekkel pályázatot is nyertem.

4. A civil életben mivel foglalkozol?

- Civil életemben postai alkalmazott vagyok, immár 23 éve. Igaz nem postahivatalban dolgozom, hanem egy központi elosztóban, mint rovatoló. Életem részévé vált másfél éve még a futás is, ami feltölt a mindennapi nehézségek után.

5. Ki, vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi, illetve az amatőr irodalomban?
- 10 éves koromban kaptam az első regényt, amit sokszor kiolvastam. Mind a mai napig sokat forgatom a könyvek lapjait. Szeretem Petőfi, József Attila, Ady verseit. Persze főleg a szerelmes és tájleíró verseiket. Szívesen olvasom Müller Péter, Csernus Imre, Márai könyveit, és a világirodalom remekeit is.

6. Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?

- Az írásaim főleg életemről, a valóságról, álmaimról, vágyaimról és szenvedéseimről szólnak. Nagyon sokat nem szoktam agyalni egy-egy versemen, prózámon. Van, amikor buszon utazva íródnak pár perc alatt telefonomba jegyezve. Akár ha meglátok egy szál virágot, felhőt vagy egy csókolózó párt, jön az ihlet persze magamat is beleszőve. Az írás is életem részévé vált, bár van amikor nem jönnek a szavak.

7. Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?

- A Holnap Magazin talált rám, vagyis a főszerkesztője Józsi. Az egyik régebbi közösségi oldalon, valószínűleg az Ákos-könyvem „nyerte” el a tetszését. Ő hívott meg az oldalra, ahol sokakkal barátságot kötöttem.

8. A közel, s távol jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?

- Terveim: Még legalább egy könyv… hisz szerelmesnek lenni jó. Mosollyal arcomon ÉLNI! ÍRNI!!!!

9. A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?

- Cobblah Ilonáról szeretnék olvasni.

LIBRICZ MAJA ÍRÁSAI ITT olvashatók!

242
RRCs - 2013. november 26. 08:43:15

Kedves Maja!
Örülök, hogy bepillantást engedtél az életedbe. A sors rúgásai mindig a legjobbat hozzák ki az emberből, bár lehet írni az örömről is csodálatos verseket.
Örömmel olvaslak.
Csaba

490
kismehi - Libricz Maja - 2013. október 26. 11:39:15

Mami, Viola és Csaba!

Köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot és írtatok pár sorocskám alá. Írok, alkotok...itt ritkán járok. Az életem nem könnyű, de felemelt fejjel megyek tovább a rögös úton. Immár 42 éve. Mami: azt a napot én sem felejtem el Smile Egyébként Viola: Pályázati novellám most van fent.

Itt megtalálhatók legújabb írásaim :

https://www.faceb...14?fref=tsCsodás napot!Wink

242
RRCs - 2013. október 26. 11:12:14

Kedves Maja!
Örülök, hogy bepillantást nyerhettem életedbe. A verseid révén, már egy picikét képet alkottam rólad, és úgy látom nem sokat tévedtem. További eredményes munkát és jó egészséget kívánok!
Csaba

277
farkas viola - 2013. október 26. 01:49:25

Kedves Maja!

Örülök, hogy olvashattam Rólad, bár nem ismeretlen előttem az életed. Hiányoznak alkotásaid, remélem, azért írsz is.
A legjobbakat kívánom Nektek szeretettel: Viola Rose

2135
mami - 2013. október 23. 23:42:34

Kedves Maja!

Még nagyon kezdő HM-es voltam amikor én is felutaztam Bp-re a találkozóra Tobai Rózsával a földimmel. A Liszt Ferenc téren lévő könyvtárban taliztunk. Akkor találkoztam veled személyesen és rögvest egy fénykép is készült hármunkról. Most nagyon sajnálom, hogy ilyen ügyetlen vagyok, mert nem tudom ide varázsolni ezt a képet. De amit a kép alá írtam ide másolom.: Tobai Rózsa költőnő , Libricz Maja írónő és jómagam, meghatódva e nemes társaságtól.

Maja! Örülök, hogy megismertelek. SmileRose

Szeretettel: Jártó Róza

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.