Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 63. interjú - Kozák Gabriella
1. Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval!
Köszönöm a lehetőséget Kun J. Judit - Sheldonnak, hogy bemutatkozhatom. Kozák Gabriella néven láttam meg a napvilágot 1971-ben Mezőtúron. Azóta is ebben a Jász -Nagykun - Szolnok megyei kisvárosban élek.
Bevallom furcsa érzés azokra a kérdésekre válaszolnom amiket immár 16 hónapja teszek fel - küldök el e-mailban - a Holnap Magazin alkotóinak.

2. Mióta foglalkozol írással, és mi késztetett rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?
Gyermekkoromban ugyan nagyon szerettem fogalmazásokat írni, de az sokáig eszembe sem jutott, hogy tanórán kívül is foglalkozzak írással. Talán 28 éves lehettem amikor rájöttem milyen sokat segít az írás abban, hogy fájó, fel nem dolgozott eseményeket fel tudjak dolgozni. Így kezdtem el írni. Ez késztetett tulajdonképpen a toll megragadására. Ezek természetesen nem sorolhatók semmiféle műfajba, és nem is nyilvánosak. Az első - számomra értelmes - írásom 2009-ben született.

3. A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?
Ez a kérdés nehezebb, mint gondoltam. Lám nem mindegy, hogy kérdezünk, vagy válaszolunk. Egyértelműnek tűnt, hogy a prózát választom, mivel versírással még soha nem próbálkoztam. Viszont eszembe jutott mennyire szerettem a fiaimnak gyermekverseket olvasni, tanítani. No és nem utolsó sorban egyik kedvenc együttesem egy verséneklő együttes, így gyorsan ki is javítom a válaszom arra, hogy mindkettő közel áll hozzám. Viszont ha írásról van szó, maradok a prózáknál.

4. A civil életben mivel foglalkozol?
A mezőtúri Közösségi Házban dolgozom portásként, de gyakran vagyok a Könyvtárban is, ahol szívesen merülök el a több ezer könyv rendezésében.

5. Ki vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi illetve az amatőr irodalomban?
Az igazság az, hogy nem kedvenc íróim illetve költőim vannak, hanem kedvenc történeteim, regényeim, verseim, könyveim stb. Szeretem a lírai műveket éppen úgy, mint a drámát. A gyermek versek éppúgy közel állnak hozzám, mint az önismeretről és személyiségfejlesztésről szóló könyvek. Minden érdekel, ami megérinti a lelkemet. Azért felsorolok néhány írót, költőt mindenféle sorrend nélkül, ahogyan eszembe jutnak.
W. Shakespeare; Moliére; Hemingway; Vörösmarty Mihály; Madách Imre; Móra Ferenc; Arany János; Radnóti Miklós; Petőfi Sándor; Nagy László; József Attila; Pilinszky János… Abba sem tudom hagyni! De muszáj még megemlítenem Müller Pétert és Bagdy Emőkét is.

6. Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?
Kevés írásom van, de mind úgy készült el, hogy hirtelen bevillant egy érzés, egy gondolat amit viszonylag gyorsan le is írtam, majd visszaolvasva még javítgattam a tartalom változtatása nélkül. Azok az írások amiken gondolkoznom kellett, vagy el sem készültek, vagy annyira siralmasan sikerültek, hogy töröltem is őket. Több megkezdett szöveg vár befejezésre, de muszájból nem tudok írni. Türelmesen várom mikor érik meg bennem annyira, hogy folytatni tudjam. No és a hangulatomnak is olyanná kell változni, mint a megírandó történet, csak így tudom beleélni magam. Beleélés, átérzés nélkül pedig nem lehet írni. Nálam így születik meg egy teljes sztori.

7. Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?
A neten kerestem olyan lehetőséget, ahol tanulni lehet az írást. Találtam is - számomra megfizethetetlen - írótáborokat. Lehangolva barangoltam tovább a világhálón irodalmi oldalakat nézegetve - olvasgatva. Így keveredtem a Holnap Magazin oldalára, ahová szinte azonnal regisztráltam is.

8. A közeli és távoli jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?
Nem szívesen tervezek, félve attól, hogy a terveket nem tudom valóra váltani. Jelenleg annyit mondhatok biztosan, hogy a „Sétapálca” folytatódik mindaddig, amíg igény van rá.

9. A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?
A Sétapálcát Edwin Chat-nek adnám tovább.
1412
Bella G Cunami - 2014. március 10. 15:11:34

Kedves Etel!
Örülök, hogy te is idelátogattál olvasni. A megszólítást tekintve, maradjunk a Gabinál. Ő szelídebb a Cunaminál. Smile Köszönöm a biztatást.
Szeretettel: Gabi

3313
paltetel - 2014. március 08. 12:14:55

Kedves Gabriella!
Nagy örömömre szolgál, hogy megtudtam ki az a személy aki kikérdezi, faggatja író társaimat. Üdvözöllek Gabriella, vagy Cunami? Valamennyien "majdnem" úgy vagyunk mint te is a te az írásaiddal kapcsolatosan.
További sikereket - ne húzódj vissza - csak ennyit.
Szeretettel, Etel

1412
Bella G Cunami - 2014. március 08. 01:16:27

Kedves Katalin!
Köszönöm, hogy olvastál. Remélem még sokáig lesz alkalmam folytatni a Sétapálcát!
Szeretettel: Gabi

1412
Bella G Cunami - 2014. március 08. 01:06:28

Kedves Viola!
Köszönöm szépen, hogy olvastál! Én is jó egészséget és még sok gyönyörű alkotás megírását kívánom neked.
Szeretettel: Gabi

1412
Bella G Cunami - 2014. március 08. 00:48:41

Kedves Erzsébet!
Örülök, hogy itt jártál és olvastál. Köszönöm. Jól esik, hogy szívesen olvasod a Sétapálcát és köszönöm kedves soraid.
Szeretettel: Gabi

277
farkas viola - 2014. március 06. 00:44:38

Kedves Gabi!
Örülök, hogy olvashattam Rólad. Kívánom, hogy sokáig szerkeszd a Sétapálcát, látod, mindenki szereti, de szükséges is.
További örömteli munkálkodást és jó egészséget kívánok szeretettel: Viola RoseHeartRose

4294
Elisabet - 2014. március 05. 09:55:01

Kedves Gabriella!
Örömmel olvastam bemutatkozó soraidat, ami ugyan kicsit visszafogott, de nagyon sok pozitív és szimpatikus tulajdonságodat rejti magába. Sok sikert kívánok neked a továbbiakban is. A Sétapálca pedig maradjon, mert nagyon szívesen olvassuk...
Szeretettel: ErzsébetSmile

1412
Bella G Cunami - 2014. február 28. 00:50:55

Kedves Mami!

Köszönöm kedves soraid, örülök, hogy lelkes olvasója vagy a Sétapálcának, és annak is, hogy szép emlékek fűznek szülővárosomhoz.
Sajnos én csak egyszer jártam Orosházán, Gyopárosfürdőn de az nagyon tetszett. Smile
Örülök, hogy itt jártál.

Szeretettel: Gabi

2135
mami - 2014. február 26. 12:41:13

Kedves Gabi!

Nagy örömmel olvastam az interjúban azt, hogy Mezőtúri vagy. Majd nem földik vagyunk. Orosházán élek. DE.....A főiskolai tanulmányaim Mezőtúron végeztem, abba a híres, családias iskolába ahol olyan "koponyák" előadásait hallgathattam, mint Lengyel Lajos közgazdaságtanát, Bakos Béla víztanát, Bakosné biológiáját, Kalmárné kémiáját, Ács Katalin matematikáját... és sorolhatnám a nagyszerű oktatókat. Akik végül is elvezettek 2008-ban a diplomáig. Sok szép emlék fűz ehhez a kedves mezővároshoz. Itt a HM oldalán pedig hozzád, főleg a sétapálca és az írásaid révén. Örülök, hogy olvashattam rólad. Rose

Szeretettel: Jártó Róza ,

1412
Bella G Cunami - 2014. február 25. 21:03:23

Köszönöm! Smile Örülök, hogy olvastad a riportokat.
Gabi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.