Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 66. interjú - Drgács Gabriella
Mivel Musztrai Anikó nem vállalta a riportot, így a következő riportalany Drgács Gabriella. Olvassátok szeretettel!
1. Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval!
Nevem Drgács Gabriella, 1966. szeptemberében születtem Budapesten. Ott is jártam iskolába, mechanikai műszerész lettem, mert nem vonzottak a nőies szakmák. Mindig is érdekelt a technika, a tudomány, ezért is szeretem pl. a sci-fit. Pár évvel ezelőtt azonban elköltöztünk a fővárosból a férjemmel, mert már nagyon megváltozott a város. Túl zajos, túl zsúfolt lett, és mi, ahogy idősödtünk, úgy vágytunk egyre inkább a nyugalomra. Ehhez képest a munkámból kifolyólag sokat vagyok Pesten, hetente 3-szor 4-szer, ugyanis a vasútnál dolgozom mint vezető jegyvizsgáló.
2. Mióta foglalkozol írással, és mi késztetett rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?
Tulajdonképpen kisiskolás korom óta írogatok, de úgy igazán a kétezres évek elején lendültem bele. Volt egy hosszabb ötletem, azt kezdtem el írni, aztán jöttek a versek, novellák, és elővettem a középiskolában írt verseim is. Úgy éreztem, van mondanivalóm.
3. A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?
Vers vagy próza? Hm. Attól függ, hogyan tudom jobban kifejezni a lényeget. Olvasni is, írni is mindkettőt egyformán szeretem.
4. A civil életben mivel foglalkozol?
Erre már feleltem. Vezető jegyvizsgáló.
5. Ki vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi illetve az amatőr irodalomban?
Kedvenc költőm Radnóti, az egyetlen, aki egy őrült világban normális tudott maradni. Az amatőröket sajnos nem nagyon ismerem, de Tátos Gyöngyi, Czövek Andrea írasai tetszenek. A próza írók közül egy oroszt említenék, Iván Jefremovot. Az ő regényeit még mostanában is többször elolvasom.
6. Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?
Ha megszületik egy ötlet azt először magamban írogatom, és csak akkor vetem papírra, ha már nagyon kikívánkozik. Regénynél még el is játszom, ha kell, a szituációkat. Nem szeretnék olyasmit írni, ami nem következik egymásból. És persze, ha nem tudok valamit, annak utána nézek, kérdezek.
7. Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?
A Magazinra az interneten találtam rá.
8. A közeli és távoli jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?
Említettem egy hosszabb történetet. Ennek két része kész, az első meg is jelent a United-Pc kiadónál Múlt és jövő között címen. Mivel a kiadóval nem voltam megelégedve, nem tudom a második - és a többi rész - mikor és hol fog megjelenni.
9. A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?
Régebben láttam a Magazinban Runyai Krisztián írásait. Róla szeretnék hallani, miért hallgat már oly rég óta?
2135
mami - 2014. április 05. 06:57:25

Kedves Gabi!

Örülök, hogy ha picit is, de betekinthettem az életedbe. Ráadásul egy egész emlék-cunami indult el nálam, mivel én is jegyvizsgáló voltam pár évig fiatal koromba. Mindig együtt szolgáltunk a férjemmel aki viszont mozdonyvezető volt. Abban az időben még gőzösök jártak. Később a párom átkerül a 424-re és én magam maradtam, így felmondva az állásom haza mentem nevelni a két gyereket és gazdálkodni. További jó alkotást, jó egészséget kívánok Neked és kedves családodnak.

Szeretettel: Jártó Róza

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.