Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Kozák Gabriella: 82. interjú - Sz. Sipos Magdolna
1. Szeretettel köszöntelek a Sétapálca riportsorozatban. Kérlek, mutatkozz be pár szóval!

Köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehetek.
Szerletics Józsefné Sipos Magdolna vagyok. 1950-ben születtem Sükösdön és jelenleg is itt élek férjemmel, fiammal, lányommal és nagylány unokámmal. Szülőfalum Bajától 13 km-re fekszik. 16 éves koromra megszereztem a gyors- és gépírói szakképzettségemet, és munkahely mellett egy kereskedelmi tagozatú közgazdasági technikumban leérettségiztem.

2. Mióta foglalkozol írással, és mi késztetett rá, hogy hosszútávon tollat ragadj a kezedbe?

Valójában nem régóta írok, bár már fiatal koromban is foglalkoztatott a gondolat. Amikor kirándulni mentem valahová, mindig vittem magammal egy kis noteszt, és abba írtam élményeimet.

3. A vers vagy a próza áll hozzád közelebb?

A próza áll hozzám közelebb, de a verseket is szeretem olvasni. Nekem sajnos a szavak nem sikerülnek rímekké alakulni, ezért csupán egy pár rövid kis írásom található a HM oldalán.

4. A civil életben mivel foglalkozol?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a 38 éves munkaviszonyomat két munkahelyemen szereztem meg. Jelenleg nyugdíjas vagyok, de nem unatkozom, mert a család és a nagykert sok munkával ajándékoz meg. Nagyon szeretek olvasni, keresztrejtvényt fejteni, sudokuzni. Ebben az évben beneveztem egy országos könyvkihívásba, és szeptember 30-ig 25 könyvet kell elolvasnom különböző kategóriák szerint.

5. Ki vagy kik a kedvenc íróid, költőid, a profi illetve az amatőr irodalomban?

Olvasás terén „mindenevő” vagyok, nem teszek különbséget amatőr vagy profi írás között. Vannak kedvenc íróim, a magyar irodalomban Fekete István, Jókai Mór, Gárdonyi Géza, Zilahy Lajos, Szabó Magda, külföldi irodalomban Charlotte Bronte, L.M.Montgomery, Maupassant, Dickens és sorolhatnám vég nélkül…
A HM-nél is vannak kedvenceim, akiknek az írásait folyamatosan olvasom. Itt említeném meg, hogy vannak példaképeim, akik szorgalmukkal, kitartásukkal, és szép írásaikkal, verseikkel lopták be a szívembe magukat.

6. Meséld el, hogy dolgozol egy írásodon. Miként születik meg egy történet ötlete, és hogyan lesz belőle teljes sztori?

Eddigi írásaim főzés vagy fizikai munka végzése közben az agyamban fogalmazódott meg először. Utána terveztem milyen keretbe foglaljam, majd leírtam, újra átolvastam, megkértem valakit, nézze át az esetleges hibákat. Vannak olyan írásaim is, amik a természetben tartózkodás közben, egy pillanatnyi érzés (mint pl. A fa búcsúja, A nagy horgászás) alapján íródott.

7. Hogyan találtál rá a Holnap Magazin oldalára?

2010-ben húsvétra kaptunk egy Holnap Magazin kiadványt ajándékba. Nagyon megtetszett, és mindjárt regisztráltam a portálra. Azóta tagja és főként lelkes olvasója vagyok a HM-nek.

8. A közeli és távoli jövőre nézve mik a terveid, milyen ötletekkel szeretnéd még meglepni olvasóidat?

Előzőekben már írtam, hogy szabadidőmben jelenleg az olvasással vagyok elfoglalva. Viszont, aki egyszer megízlelte az írás örömét, nem tud lemondani annak szépségéről, hogy gondolatait, érzéseit valamilyen formában írásba ne foglalja, ha másként nem, csak saját magának „Napló”, vagy „Emlékeim” formájában. Van egy pár félkész prózám, amin még sokat kellene javítgatni, esetleg átírni, de ez még a jövő titka.

9. A Sétapálca riportsorozat következő részében mely Holnap Magazinos tagról szeretnél olvasni?

Balázsi Pál Etel (paltetel) HM-tagról szeretnék olvasni.

Kedves Gabi! Sok sikert kívánok a további munkáidhoz!

Sz. Sipos Magdolna írásai ITT olvashatóak!