Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Winczheim Tibor: MEGHÍVÓ Nyári-Mikulás partyra


Szeretettel meghívlak a 2017. május 20.-án 10.00-22.00 között tartandó 7. Irodalmi Kerti Partimra, amelyre benéz a Nyári Mikulás bácsi is!
Helyszín: Fót-Kisalag Alagi utca 29.

Mit hozz magaddal? Elsősorban a jókedvedet! S – ha a barátaidnak is örömöt szeretnél szerezni -, akkor az írásaidat, képeidet, zeneszerszámodat, vagy egyéb kiállítási tárgyaidat, stb.! Ezen kívül csillagszórót, gyertyát, Mikulás-sapkát, meg ilyeneket…

Milyen ruhában jöjj? Amiben jól érzed magad! Ha ragaszkodsz az ing-nyakkendőhöz vagy a zsabós, fehér blúzhoz rakott-szoknyával, ám legyen, de ha jobban éreznéd magad bermudában, és pólóban, abban is lehetsz! Arra azonban felhívnám szíves figyelmedet, hogy ha lesz szalonnasütés, a korom, és a pernye nem igazán tenne jót az ünneplő ruhádnak!

Milyen, és mennyi kaját-piát hozz? Olyanokat, amiket szeretsz, s annyit, amennyit jóízűen el tudsz fogyasztani! A 20 éves eredeti francia konyakot és a hordónyi tokaji aszút nyugodtan otthon hagyhatod! Akárcsak a tejes, tejszínes, gombás, vagy éppen a tojásos ételeket. Bár nem tudni, milyen meleg lesz aznap, ne kísértsük az eget egy kiadós ételmérgezés lehetőségével!
Mivel a mi kerti partink úgymond „batyusak”, egyszerű, nem romlandó ételekben gondolkodj! Természetesen nem vetjük meg a saját készítésű süteményeket, lekvárokat, körözötteket, ízesített vaj/margarin-krémeket, sonkát, kolbászt, sült- és rántott húsokat, fasírtokat és a gyümölcsöket sem. Ezzel szemben viszont kimondottan szeretjük a házi- sajtokat, szörpöket, bort, és pálinkaféleségeket!

Aki szeretne szalonnát/kolbászt sütni, az a „sütni valóját” ne hagyja otthon! Nyárssal, és tűzifával viszont tudok szolgálni!

Mit ne hozz magaddal? Kávézáshoz/teázáshoz szükséges „apró-cseprő” dolgokat, mint pl.: cukor, tej, tejszín, édeske, citrom, citromlé. És ne cipelj magaddal fölöslegesen ásványvizet se! Úgy bubisból, mint mentesből felkészülök (kell is a sok páleszre!). Porcelán tányérokkal, üvegpoharakkal, fémevőeszközökkel, csészékkel is el vagyunk látva bőven. Mosogatni imádok, műanyagokkal viszont nem terheljük a környezetünket…

Milyen program lesz?
10.00-11.00-ig: megérkezés. Kávézás, teázás, traccs-parti. Kiállítás megtekintése.
11.00-kor jön a Nyári Mikulás! (A jó gyerekek gyertyákkal, csillagszórókkal és Mikulás-dalokkal várják őt!). Mivel tudtommal mindenki jó volt, jogosan kap Mikulás-csomagot, a különösen jó gyerekek extra ajándékokat is!

Ezután a program csakis rajtunk múlik! Akinek kedve van, felolvashatja a magával hozott rövid versét, novelláját, elénekelheti/elzenélheti kedvenc dalát. Aki fest, farag, hímez, horgol, üveget fon, vagy bármi művészit alkot, itt bemutathatja azokat az egész napos kiállításon!
Miután mindenkire sor került, könyvek, DVD-k cseréje, vásárlása, címek cseréje, eszem-iszom, szalonnasütés. ESTE TÁBORTŰZ, KÖZÖS ÉNEKLÉSSEL.

Búcsúzás: a távolsági buszok-, illetve az egyéni családi programokhoz igazodva folyamatosan.
Tűzoltás: 22.00-felé.
Ha érdekelne Téged ez az agyament, vidám parti, feltétlenül jelentkezz a 30/3232-573-as mobilon, vagy tibor.winczheim@gmail.com-on, hogy időben tudjak elegendő ülőalkalmatosságot rendelni!!! Kérdéseidet is ugyanide várom.

Mottóm: Nálunk mindent szabad, és semmi sem kötelező!!! Szeretettel vagy(tok) várva: TIBOR

Útleírás a Nyári Mikulás partihoz.

Autóval: a: a GPS kordináták beütésével (Fót, Alagi utca 29.) gond nélkül ide találtok.
b: térkép használatával megint csak nem egy nagy durranás
c: a nullás körgyűrűről – akár Budáról, akár Pest felöl jövet – az M2/E77-esre rá (irány Vác-/más irány amúgy sincs!/), majd mindjárt az első kihajtónál (Duna-keszi-Fót) lehajtani róla.
STOP-tábla. Balra Dunakeszi, jobbról Fót-tábla hívogat csábítóan, de ti nem hallgattok a szirénekre, hanem egyenesen keresztezitek a főutat. Éles bal-jobb kanyar után mintegy 500 méterre újabb STOP-tábla. Vigyázz! A balról jövőket nehéz meglátni a kanyarodó főút és a szalagkorlát miatt, tehát nagyon óvatosan! Itt jobbra! És már benn is vagytok Fót Kisalag városrészében. Az első utcán balra, s ahol nagy az óbégatás, ott megállni. Kéretik az illuminált egyéneket nem elütni! Amúgy, lufik garmada lesz a kerítésre és mindenhova felkötve). Kiszállás után a sofőr olyan parkolóhelyet keressen, amelyek kimondottan számunkra lesznek fenntartva (az A/4-es lapokra rajzolt P-betűk mellett lufik lesznek felrajzolva). Az utca nem túl széles, leparkolásnál ne feledjétek, hogy itt buszok közlekednek!!!

Távolsági busszal: Az M3-as (kék, avagy füstölős/kigyulladó) metróval fáradj ki a Városkapu-ig.
Ez a metrómegálló pont Újpest és Angyalföld között létesült. Hogy ez miért fontos? Mert a metróról leszállva két lehetőséged van: 1: (a menetirányt tekintve) előresétálva Újpestre jutsz. Itt, egy kis parkon át, mintegy 50 m. után, egy jellegtelen, semmitmondó buszmegállóba botlasz, ahonnan 8.00, 9.00, és 10.00 órakor indulnak Volán buszok Fótra. A jegyet a SOFŐRTŐL kell kérni, ha jól tudom 370 ft-ba kerül. Az útvonal: Budapest/Újpest-Fót-Dunakeszi-Budapest/Angyalföld (körjárat). Leszállás: FÓT-Kisalag Kazinczy utcánál. Előre bandukolva az UTOLSÓ UTCÁNÁL JOBBRA, majd a 29-es számot megkeresni. Ez tehát az egyik lehetőség.
A másik: a metróból kiszállva, és (a menetirányt figyelembe véve) visszafelé bandukolva Angyalföldre jutsz. Lépcsőn fel, és egy csodálatos buszpályaudvarra érsz. Lépcsőn le, s az 1-es sz. kocsi állásról szintén mennek buszok Fótra. Mégpedig minden óra 30-kor. A járatok BP- FÓT-Dunakeszi-BP útvonalon közlekednek. Az angyalföldi buszpályaudvaron automatából kell megvenni a jegyet (szintén Fót-Kisalag Kazinczy utcáig), mintegy 250 ft körüli áron – erről jövet rövidebb az út. (Az utasok majd segítenek, – de ha nem sikerül, akkor a sofőrnél kell megpróbálni). Ez a járat tehát az előzővel pont ellenkezőleg halad, szintén körjáratban. Leszállás természetesen, megint csak Fót-Kisalag Kazinczy utcánál. Ebben az esetben leszállás után vissza kell sétálni az első utcáig, s ott jobbra fordulva megkeresni a lufikkal teletűzdelt 29-es számot.
Magától érthető, hogy azzal a busszal gyere, amit éppen elérnél.

Vonattal nem érdemes jönni, mivel a legközelebbi állomás (Fót-Újfalu) is mintegy 3 kilométerre van. (A Kazinczy utcai buszmegálló viszont csak 200 méterre!)

Ha valaki eltévedne (különösen kocsival jövők), keressen először is egy biztos pontot (templom, sportpálya, könyvtár, xy nevű benzinkút, iskola, piac, művház, X és Y utca kereszteződése, xy nevű buszmegálló, stb.), s akkor telefonon elnavigálom az utcánkig! (30-32-32-573).

Ne feledd: csak az első idetalálás tűnik bonyolultnak, a második már sokkal borzalmasabb lesz!

A legfontosabb: hogy tudjam, mennyi asztalt/padot rendeljek nagyjából tudnom kell a résztvevők számát, ezért minden meghívottat megkérnék, JELEZZEN VISSZA, tud-e jönni, vagy sem? Nem fogok megsértődni nemleges válasz esetén, mivel elsősorban én vallom azt: elsők a családi és szűk baráti programok, és lehetnek sokkal jobb partik az enyémnél. Ezért kérnék egy egyértelmű „ Köszi, jövök X fővel, vagy „Köszi, de más programom van” e-mailt. Előre is köszönöm mindenkinek.

Szeretettel várlak Benneteket:

Winczheim Tibor
2135
mami - 2017. április 02. 19:35:50

Szeretettel tudom ajánlani ezt a csodás kultúrpartit. Igaz én rég voltam de akkor annyira jól éreztem magam, hogy a háziak meghívására ott is éjszakáztam. Ami biztos, hogy csodás és akár egy egész évre szóló élménnyel fog mindenki távozni.

Tibikém! Drága nagypapi-barátom, annyira sajnálom, hogy idén se tudok elmenni. De reménykedem, hogy talán jövőre....

Addig is jó egészséget kívánok kedves családodnak, és persze neked is.

Szeretettel: Jártó Róza /mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.