Torma Zsuzsanna: ETK Családi Nap

Nagyon szép napot töltöttünk el családtagjainkkal együtt az ETK Családi Napján. Már hagyománnyá vált, hogy évente egy napon a Kar dolgozói (vezetők, oktatók, és oktatást segítők) együtt tölthetnek egy kellemes napot, amikor elfeledkezhetnek a munkáról.. A mostani találkozó annyiban tért el a többitől, hogy nem csak a dolgozókat várták, hanem a hozzátartozóikat is, és így ezt napot Családi Nappá nyilvánították. Volt, aki a párjával, de többen voltak olyanok, akik a kisgyermekükkel, kisgyermekeikkel, vagy felnőtt gyermekeikkel együtt vettek részt a találkozón.
Délelőtt folyamán a Grimm-busz Színház művészei adták elő Herkules c. zenés darabjukat, amely egyformán üdítőleg hatott gyermekekre és felnőttekre.
„A Grimm-busz Színház egy utazó társulat. 9 év alatt 200 településen több mint 2000 előadást játszanak le. A csillogó gyermeki szemek, az önfeledt kacajok, az őszinte rácsodálkozások, a pici tenyerek tapsa az igazi visszaigazolása annak, hogy szükség van rájuk. Munkájuk révén azoknak a gyerekeknek is színházi élményben lehet részük, akik soha nem jutnának el városi kőszínházba.”
Ezt követően Maksa Zoltán humorista szórakoztatta a résztvevőket, amely alatt a hallgatóság arcizmai egészen megfájdultak a sok nevetéstől.
Ezután a gyermekek részére a Bóbita Bábszínház előadása következett, ezzel egy időben a Blackriders ír és amerikai folk és country zenekar szolgáltatta a zenét és szórakoztatta közönségét, nem kis sikerrel. Emellett a felnőtteket és gyermekeket is szabadon választható sportprogramok várták. A humor, a nevetés, a kellemes zene hallgatása töltötte be az egész napot, s aki belefáradt a nevetésbe és a zene hallgatásába, megmártózhatott a Balaton vízében, amely már kellemesen langyosra melegedett. Rövid időre én is megmártóztam a Balaton vízében, de csak azért rövid ideig, mert nehezen hagytam ott vidám country-zenészeket, akik az ír daloktól kezdve a régi nagy, ismert slágerekig sok mindent eljátszottak, mint például a „Felkelő nap háza” és az „Ohio” c. számokat. A hallgatóság közül többen is csatlakoztak a dalok énekléséhez.
„A zenekar egy évben akár 130-150-szer is fellép (Németország, Ausztria, Szlovénia, Szerbia, Bosznia, Románia, és persze Magyarország is a fellépéseik színhelye).
1996. augusztus közepe. Öt ember (Berkes Károly, Kovács József László, Patakfalvi László, Selmeczi György, Tihanyi Gyula) egy kerti partin elhatározza, hogy dac és védegyletet alkot. Az előző zenekart felrúgva, melyen ez az öt ember hosszabb-rövidebb időt eltöltött, megelégelve az esetleges, kiszámíthatatlan jelleget, kezébe veszi az irányítást és megválik a zenekarvezetőtől. A szót tett követte és néhány nap múlva meg is volt az első ’önálló’ buli a Rákoshegyi Country Fesztiválon. Berkes Károly más elfoglaltságai miatt most már csak tiszteletbeli tagja a zenekarnak, de egy hatodik tag Szabó Ferenc szólógitáros készségesen segíti a zenekart. 2003-ban új basszusgitáros, Vajda Tibor került a csapatba, így még lendületesett lett a Blackriders.” A zenekar fellép színpadon, kis kocsmákban, magán partikon, sör vagy bor ünnepeken, és motoros találkozókon.
Ezen a Családi Napon elmaradtak az eddig szokásos sportversenyek. Így senki nem versenyzett senkivel és díjakat sem osztottak.
De azt hiszem, többünk nevében is elmondhatom, hogy minden résztvevő felnőtt és gyermek nagyon jól érezte magát, a rendezőknek és a fellépőknek köszönhetően.

2009. június 19. (péntek)

Írta: Torma Zsuzsanna
230
Torma Zsuzsanna - 2009. július 06. 08:34:12

Kedves Kenéz István!
Köszönöm mindig kedves és részletes hozzászólásodat!
Ilyen családi nap, mint nekünk az idei volt, mindenhol kellemes élmény lenne. Nem volt semmilyen kötelezettség. Az ment, aki akart, és azon az előadáson vett részt, amelyiken akart. Semmi sem volt kötelező.

Üdv.: Torma Zsuzsanna

298
keni - 2009. június 30. 16:06:53

Kedves Zsuzsanna !


Hála az égnek, - én már kinőttem abból a korból, ahol most, mint pld. a feleségeméknél is, állandó tréningnapok vannak, sokszor több naposak, és pszichológusok közreműködésével, akiket azét fizetnek vastagon, hogy erőszakoskodjanak a kollektíváva egyes tagjaival, megalázzanak, kiröhögtessenek egyeseket, és idétlen gyakorlatokat, és teszteket végeztessenek. Utána faramuci módon személy szerin ki is értékeljenek külön mindenkit, mindenki előtt, szintén a megazázás eszközét is alkalmazván.

- Mi ebben a pozítívum??

A másik cikkedben, - már tettem arról említést, hogy én is tudok ilyen hasonló munkahelyi, - családi napokról, ahol a központ: mindig a gyerekek világa, és szórakoztatása - emlékekkel és sikerekkel való feltöltésük...
.
Igen ez pozítív, hasznos és előrevivő, és még emlékeket is osztó együttlét, amire akkor is jó lesz visszaemlékezni, ha az ilyen találkozók - lassan kihalnak...
- Sajnos... /Elhidegülés, elinegenedés, közöny, éedektelenség, rohanás, és a gondoskodás figyelmességének lasú múlása,,,,,

-- Nagyon örültem, hogy olvashattam vidám - beszámolódat,.....
-

Szeretettel !

Kenéz István Smile / - keni

227
kondrakati - 2009. június 30. 13:38:56

Nagyon jó volt ott lenni veled, legalább is amíg olvastam a beszámolót!

490
kismehi - Libricz Maja - 2009. június 25. 21:39:13

Az enyémet csak Te olvastadSad
Nem is érdemes írni...írnom!

499
magyareszter - 2009. június 25. 15:24:34

Kedves Zsuzsa!
Nagy öröm, hogy vannak még ilyen rendezvények. Így a családtagok is megismerhetik hozzátartozójuk kollégáit, hol, kikkel tölti idejét, mikor távol van otthonától. Régen, pláne a vállalati üdülők idejében, de egyébként is több hasonló, hangulatos rendezvényre került sor. Családiasabb, emberibb közösségek voltak és azt hiszem ezt nem csak az idő távolából látom így.
Manapság a csapatépítő tréning elnevezésű, sokszor erőltetett, kötelező program a divat, ahol gyakran egymással acsarkodó, irigykedő, furkálódó munkatársak próbálják túlélni az együtt töltendő időt.
Örömet szereztél, hogy megosztottad ezt az élményt velünk!
Sok szeretettel Eszter

230
Torma Zsuzsanna - 2009. június 25. 11:49:11

Örülök, kedves Peth és Maja, hogy ...na végre, valaki elolvasta ezt az írást is, és ez olyan, amely után legalább senki sem tud egymással "vitatkozni". Ezek tények, valóságok, és az ilyen összejövetelek alkalmasak a kikapcsolódásra és az örömszerzésre.

Üdv.: Torma Zsuzsanna

490
kismehi - Libricz Maja - 2009. június 25. 07:03:24

Kedves Zsuzsa!

Jó ilyen beszámolókat olvasni családi napokról... én magam is szeretek ilyen helyekre menni, ahol mindenki jól érzi magát.
Üdv: Maja

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.