Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jéga Szabó Ibolya: A meg nem élt élet

A túlparton állva, csak ámulok, hogy milyen egyszerűen jutottam át. Egy szempillantás alatt elérhetetlen távolságba jutott az én egyszerű életem. Ebben az édeni közegben könnyedén táncolva az időtlenségben, elmeditálhatok a hajdani létemen. Lebegve itt az éteri békességben, a régi világom olybá tűnik, mint egy nyüzsgő hangyaboly, ahol, mint szorgos kis dolgozó tettem a dolgom, szakadatlan. Napról napra, mindent, amit rám osztottak a hétköznapok.
Ám, ha este kigyúltak az ég fényei, nyitott szemmel álmodtam egy másik életet, mely reggelre tovatűnt. A hajnali lámpafényben álmos szemmel bújtam ruháimba, csoszogva indítottam a napom, főztem a kávém, csörögve, zörögve visszazuhantam a szürke valóságba. Munkába mentem.
Nappal a számok, ügyek, gondok, a rideg valóság az uralmuk alá hajtottak. Hazatérve a család, a kert, a házimunka tett rabbá.
Mint szorgos hangya, kit a dolgozó génjei örökös taposómalomba hajtanak, kezdtem újra és újra napjaim.
Ám este a fejem párnára hajtva, megfáradt testem ledobtam gondolatban, és szép, friss nyurga testbe léptem. Álmaimban gondtalan, sikeres élet élő fiatal nőként ragyogtam. Csak nappal öregedtem, az álmokban nem ért utol az idő haragja, mely nappal az arcomra barázdát festett, és megrogyasztotta ruganyos járásom.
Szép lassan, de biztosan, elfogyott a nappalok sora, és már itt állok a túlparton, az időtlenségben, és látom a megnyomorodott öreg testem a sír mélyén, felettem az enyéim állnak, tudják, hogy értük volt a hangyaszorgalmú nappalaim sora.
De látom az álmaimat is, a meg nem élt életem. Újra kellene születni talán? Valahol, valamikor, egy csillagfényes éjszakán felsírni, és megélni a megálmodottat.

Írta: Jéga Szabó Ibolya
2175
hzsike - 2011. augusztus 28. 18:43:14

Kedves Ibolya!
Iyen szívszorítóan szép, és őszinte hangú írást, már régen olvastam.
Nagyon sok szeretettel:ZsikePfft

1346
Tara Scott - 2011. augusztus 26. 12:54:53

Kedves Ibolya!
Talán így is lesz! Az lesz a "jutalomjátékod", mert megérdemled.
Szeretettel: Tara

1423
Jega - 2011. augusztus 22. 21:20:27

Kedves Doroty és Emperor köszönöm az olvasást.
Ez az írásom egy fárasztó nap utáni esti elmélázás eredménye. Bár fantasy, hordoz némi igazságot.
Üdvözlettel Jega Ibolya

2678
Emperor - 2011. augusztus 22. 15:53:14

Kedves Ibolya!
Valahol, valamikor, mi lenne ha? Valóban merész, izgató gondolatok. De nem tudhatjuk, s biztosan jobb is így.
Színes írásod nagyon tetszett, gratulálok!
Üdvözöl, Ida

2693
doroty - 2011. augusztus 22. 14:50:55

Kedves Ibolya
Kevesen tudnak írni arról, milyen lehet, mikor már nincs -az életünk. Te pár sorban bravúrosan megtetted.
Gratulálok az írásodhoz
Üdv

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.