Edwin Chat: A Betétkönyv. 10. rész.

FIGYELEM! HORROR TÖRTÉNET!
10.

Csütörtök délután mikor Éva hazaért a munkából, elment boltba. Útba ejtette a gyógyszertárat is, és vett három terhességvizsgáló tesztet. Bal kezén büszkén viselte a jegygyűrűt, és a kísérőgyűrűt. Izgatott volt, alig várta hogy hazaérjen. Andrással kétszer szeretkezett. Nem védekeztek, de nagyon vigyáztak. Nem hitte, hogy terhes lehet, csak önmaga megnyugtatására vette a teszteket.
Hazaérve, egyik teszttel a kezében azonnal rohant a fürdőszobába. Most egy kis félelem lett rajta úrrá. Mi van akkor, ha mégis? Megcsinálta az első tesztet, és az eredmény megdöbbentette. A teszt pozitív lett. "- Nincs veszve semmi. A másik kettő biztos negatív lesz."- gondolta. Persze hogy az lesz. Mitől lenne pozitív? Ezért is vett három tesztet, hogy kétségtelenül el tudja dönteni állapotát.
Kiment a konyhába, tett-vett, segített anyjának, próbált nem gondolni a teszt eredményére. Pucolta a krumplit, szeletelte a répát, kockára vágta húst, szinte minden munkát ki akart venni anyja kezéből. Az anyjának semmi nem tűnt fel. Azt hitte, azért ilyen szorgalmas a lánya, mert menyasszony lett. Éva ledarálta húst, és megfűszerezte. Mikor állt volna neki összegyúrni, anyja rászólt.
- Kislányom, vedd le a gyűrűket, ne kend össze.
Éva komoly szemekkel, mosoly nélkül nézett.
- Anya, én ezeket, a gyűrűket soha nem fogom lehúzni az ujjamról - mondta, és mindkét kezét belemélyesztette a fűszeres darált húsba.
Mikor már jól összegyúrta a húst a fűszerekkel, formás gombócokat készített, és nekiállt kisütni a fasírtokat. Mikor mind kisült, megnézte az időt. Több mint két óra telt el a teszt óta.
Újra kiment a fürdőszobába, és megcsinálta a második tesztet. Nézte magát a tükörben. Nézte az arcát, a szemeit. Kipucolta körmeit, megfésülködött, fogat mosott. Lepakolt a piperepolcról, letörölgette, visszapakolt. Csinált mindent, hogy minél később kelljen megnézni a tesztet. Mikor már semmit nem tudott tenni, belátta, hogy nem húzhatja az időt a végtelenségig, megnézte a tesztet. Az eredmény pozitív. Lecsukta a vécé fedelét, ráült, és nekidőlt a falnak. Arccal felfelé nézett, mint aki Istentől kérdezi- Miért?
Vacsora után visszavonult a szobájába. Átöltözött pizsamába, és hanyatt feküdt az ágyon. Gondolkozott. Háromból kettő, kettő-null a pozitív oldalra. És ha a harmadik negatív lesz? Akkor kettő-egy, és akkor mennyi az esély, hogy nem terhes? 33%? Vagy akkor is lehet, hogy nem terhes? Ezt nehezen tudta elképzelni, tisztában volt vele, hogy ezek a tesztek elég megbízhatóak. És ha három-null lesz? Akkor egyértelmű, hogy terhes. De nagyon bízott a kettő- egyben, mert így még lehet valami remény.
És más is aggasztotta, nemcsak a teszt. András. Bár a fiú megígérte, hogy felhagy az önbíráskodással, de ezt nem hitte el neki. Úgyhogy ma estétől lesben kell állni. Semmi garancia nincs rá, hogy András pont ma éjjel lép akcióba, de hátha mégis. A sötét szobában fog lesben állni, onnan jól látszik Andrásék háza.
Az est folyamán lassan ment az idő, Éva álmosodni kezdett. 22 óra lesz, még korán van, ha András esetleg ma lépne akcióba. Nyugodtan megcsinálhatja még a harmadik tesztet.
Ismét a fürdőszobába ment. Most semmivel nem húzta az időt, kettő-null a pozitív javára, felesleges kertelni. Megcsinálta a tesztet, és meg is nézte. Az eredmény pozitív. Már nem lepődött meg, elkönyvelte magában, hogy terhes.
Visszament a szobájába, de nem kapcsolt villanyt. Odaállt az ablak mellé, és Andrásék házát figyelte. Koromsötét volt. Sem a szobákban, sem a konyhában nem világított villany. "- Ügyes vagy drágám. Te édesen alszol, én meg az álommanóval küszködve virrasztok miattad."- gondolta Éva. Fáradni kezdett. Fáradt a lába a sok állástól, néha színes korongokat látott, ahogy a sötétben kápráztak a szemei. "- Aludj csak édes. Fel ne kelj, mert elfenekellek."- így imádkozott, reménykedett. Aztán hirtelen észhez tért. Megfeledkezett a fáradtságról, nagyon megijedt, gyomra gombócba ugrott össze. András szobájában felkapcsolódott a villany. Éva megnézte az időt: 23: 30.

András felöltözött. Farmert vett fel, trikót, pólót, pulóvert. Rétegesen öltözött, tudta, hogy kint mínuszok röpködnek. Felvette bundás bőrdzsekijét, zseblámpát, és egy orvosi szikét rakott a zsebébe. Lekapcsolta a villanyt, és kibotorkált a konyhába. Óvatosan mozgott, nehogy édesanyját felébressze. Szép lassan, pár perc elteltével kiért a sufniba.
Éva azt látta, hogy András szobájában elalszik a villany. Talán visszafeküdt, remélte. Körömrágós percek következtek, de mikor meglátta, hogy a sufniban felkapcsolódik a villany, minden reménye elszállt. Most már biztos volt a fájó, szomorú valóságban, hogy ma éjjel András valóra váltja őrült tervét.

A fiú felkapcsolta a sufniban a villanyt, és odament ahhoz a sarokhoz, ahová a szerszámokat készítette. A zsákot jobb vállára vette, lekapcsolta a villanyt, és elindult.
Mikor András kilépett az utcára, Éva gyorsan kibotorkált a beépített tornácra. Nemsokára meglátta az utcában a fiút, a temető irányába gyalogolva. Éva amilyen gyorsan csak tudott, lábujjhegyen visszaszökdécselt szobájába. Felkapcsolta a villanyt, és sosem látott gyorsasággal öltözni kezdett.
A temetőkapu melletti két méter magas betonkerítésen András átdobta a zsákot, majd átmászott. Mikor bent volt, újra vállára vette a zsákot, és elindult édesapja sírjához.
A lámpával egy pillanatra megvilágította a fejfát, meglátta apja nevét. Elrakta a lámpát, a fejfát kihúzta a földből, és félretette. Megfogta a lapátot, és nagy erővel nekilátott dobálni a földet. A sír egy új parcellában volt, pár perc járásra Janó birtokától, amit a ravatalozó eltakart, így a fiú nem láthatta, hogy Janó sufnijában ég a villany.
András bizonyította testi erejét, csaknem félig kiásta a sírt, mikor először megállt pihenni. A gödör derekáig ért, nekidőlt a szélének, és nagyokat fújtatva pihent pár percet. Csípős hideg volt, de homlokán gyöngyözött a verejték. Újra nekiállt, és nagy rössel dobálta a földet kifelé. Egy közeli sírkő mögül egy szempár figyelte, és hallgatózott.
Mikor a koporsó tetejét megtisztította, eldobált mellőle még annyi földet, hogy mellé tudjon állni. A lapátot kidobta a partra, és megint pihent pár percet. Aztán elővette a zsákból a pajszert.
- Akkor jöjjön, aminek jönnie kell - és elkezdte feszegetni a koporsó tetejét. A fedél könnyen megmozdult, hisz korábban Janó már felfeszegette. Felnyitotta a tetőt, és a lámpával bevilágított a koporsóba. Nem igazán lepődött meg, számított erre a látványra. A koporsó üres volt.
- Tudtam!- mondta hangosan. Agyát elborította az ideg, a gyűlölet, a bosszú.
- Jövök vén pokolfajzat!- macskaügyességgel ugrott ki a gödörből, és elindult Janó birtoka felé. A hallgatózó, leskelődő szempár, mint aki pánikszerűen menekül, elkezdett a temetőkapu irányába rohanni.
A ravatalozóhoz érve András meglátta, hogy a sufniban ég a villany. Eszeveszett rohanásba kezdett, pillanatok alatt odaért.
A sufniajtó csukva volt, de egy rúgással - melybe minden erejét beleadta-, berúgta úgy, hogy majdnem leszakadt a helyéről. Janó odanézett a zajra, majd kiugrott a bőréből, úgy megijedt.
- Na vén buzi, most megdöglesz!- adta ki dühét András.
- Ki maga, és mit akar?- kérdezte az öreg.
- Ne játszd az agyad te nyomorult! Nagyon jól tudod, ki vagyok!
- András? Alig ismertelek meg. Miben segíthetek?- próbált jópofizni az öreg. András odalépett hozzá, és akkora pofont adott neki, hogy Janó elterült a földön.
- Állj fel, és vetkőzz!- üvöltötte a fiú.
- Nyugodj meg fiam - mondta Janó a földön fekve. Remegett a félelemtől.
- Ne merészelj a fiadnak szólítani!- András elkapta a ruhát az öreg mellkasán, és felállította.
- Vetkőzz!- üvöltötte ismét.
- Hadd, magyarázzam meg - könyörgött az öreg.
- Fogd be a pofád! Ha még egy szót szólsz, elvágom a torkodat! Kuss legyen, és tedd, amit mondok! Vetkőzz!
Az öreg félelemtől remegve vetkőzni kezdett, közben András körbenézett a sufniban.
- Szépen van berendezve - mondta, és egy hirtelen mozdulattal fejbe rúgta az öreget. Janó megint elesett, és bőgni kezdett. Orrából eleredt a vér.
- Jaj de fáááj!- siránkozott.
- Fáj? Hisz még nem is bántottalak. Elképzelni sem tudod, mi vár még rád - mondta András. Janó fektében egy ásóért nyúlt, de a fiú észrevette, és rálépett az öreg csuklójára. Aztán ugrott egyet, és nyolcvan kilós súlya megtette hatását. Janó csuklója nagyot reccsenve eltört. Az öreg felüvöltött fájdalmában.
- Hát még ez is fáj?- gúnyolódott a fiú. - Akkor mi lesz később?- kérdezte, és felállította Janót. Törött keze tehetetlenül lógott. Egy kézzel elég bénán vetkőzött, jó tíz percbe beletelt, mire anyaszült meztelen lett.
- Na te vén szar! Most feküdj fel oda!- mutatott András az asztalra, ahol Janó a hullákat szokta feldarabolni. Az öreg felfeküdt, nem tudta eldönteni, hogy a félelemtől, vagy a hidegtől remeg jobban. András lekötözte bokánál, deréknál, és mellkasánál. Becsukta a sufniajtó, és visszament az öreghez.
- Na mesélj szépen, miért üres apám sírja?
- Fogalmam sincs.
- Hogy került a szomszéd város piacára az öltöny?
- Nem tudom.
- A kofa, akinek eladtad, pontos személyleírást adott rólad - mondta András.
- Csak blöffölsz - válaszolt az öreg.
- Tanú is van rá, ugyanis velem volt a menyasszonyom - mondta András, és elővette a szikét.
- Tudod mi ez?- kérdezte, majd válaszolt is saját kérdésére. - Ez egy szike. Van két nagyon jó tulajdonsága. Élesebb, mint a borotva, és nem kell rányomni a vágandó felületre, saját súlyától belemélyed a húsba. Na énekelj csak jómadár!
Janó gondolkozni kezdett. Valami elkerülte András figyelmét. Nincsenek tanúk.
- Ha mindent bevallok, nem bántasz?- kérdezte az öreg reménykedve.
- Ezt nehéz megígérni, de csak így enyhíthetsz a helyzeteden.
- Az új sírokat raboltam ki.
- És mit tettél velük?
Janó mesélni kezdett, közben András leemelt egy bárdot a falról . Janó csak mesélt, mesélt. A fiú odaállt az öreg mellé, és a bárd élét simogatta.
- Mit akarsz azzal?- kérdezte Janó rémülten.
- Semmit, semmit. Csak nézegetem. Szép darab, kiváló munka, látom, rendesen karbantartod.
Mikor az öreg mindent elmesélt, a fiú így szólt:
- Ezért biztos akasztófát kapsz.
- Ugyan! Mit érsz a vallomásommal? Nincsenek tanúk - pimaszkodott az öreg.
- Hűha, ez nagy hiba. Akkor most mit tegyek? Amiért mindent bevallottál, nem kínozlak egész éjjel, csak megöllek.
- Ezért börtönbe kerülsz, kivégeznek - mondta Janó félelmében.
- Tényleg? Hogyan? Te mondtad az előbb, hogy nincsenek tanúk. Ígérem, gyors leszek, és fájdalommentes - felelte András, és jól esett neki, hogy az öreg élete csak rajta múlik, és hogy sanyargathatja. Az öreg elbőgte magát. András mellette állva magasba emelte a bárdot.
- Találkozunk a pokolban!
Janó ijedtében, félelmében összeszarta, hugyozta magát. Ekkor kicsapódott a sufniajtó, és egy női hang kétségbeesetten kiáltott.

Folyt.köv.

230
Torma Zsuzsanna - 2008. december 09. 14:09:30

Érdekes fordulatot vett az esemény vége. Lehet, hogy így az öreg Janó megmenekül?
Elárulja-e Éva, hogy gyermeket vár? Mert ez a tény talán megállíthatja tettének elkvöetésében!

Üdv.: Torma Zsuzsannna
SmileSmileSmile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.