Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Edwin Chat: A Betétkönyv. 12. Befejező rész.

FIGYELEM! HORROR TÖRTÉNET!
12.

Két halott volt a ravatalozó előkészítőjében, András és Janó. András mellett Éva állt, az utolsó pillanatig mellette maradt. Könnyei szüntelenül folytak, simogatta a fiú arcát. András a sötétkék francia bársony öltönybe volt felöltöztetve.
Éva az együtt töltött időkre gondolt. Ma délután lett volna egy hete, hogy megismerkedtek. Ez volt a legszebb időszak Éva életében. És vége, nincs többé. Eszébe jutott a piac, az üdítő a pecsenyésnél, a szeretkezések, minden szép emlék előjött.
Mikor visszavásárolta András a molett nőtől az öltönyt, Éva kivette a betétkönyvet a zsebből. Otthon a fiú eltette az öltönyt a szekrénybe. Éva visszaadta a betétkönyvet, amit András újra a zakó belső zsebébe tett. Ennél a képnél Éva emlékezései megálltak. Finoman benyúlt András belső zsebébe, és kivette a betétkönyvet.
- Ez jó helyen lesz drágám, odaadom édesanyádnak - mondta, és betette a retiküljébe. Aztán valami égi hang sugallatára megfordult, és odament Janóhoz. Végtelen undorral nézte a dögöt. Az öreg egy kopott bársonynadrágba volt felöltöztetve, és abba a zakóba, amit a piacon kuncsorgott ki a kofától. Éva egy belső hangra hallgatva benyúlt Janó belső zsebébe. Onnan is kivett egy betétkönyvet. Kinyitotta, és megnézte. Bemutatásra szól, tizennégyezer forint van benne.
- Te nyomorult! Ennyiért adtad el András öltönyét?- úgy érezte, rögtön elhányja magát Janótól. Iszonyatos undorral nézte az öreget, majd pofán köpte.
- Rohadj meg te dög!- kívánta, és visszament Andráshoz.
- Drágám, te visszaszerezted az öltönyt, én visszaszereztem az árát. Legalábbis egy részét - mondta, és Janó betétkönyvét is betette kistáskájába.
- Ez a pénz téged illet. Ígérem szerelmem, szép sírkövet állítok belőle neked. Soha nem felejtelek el.

András temetésén sokan voltak. Anyját, aki tele volt nyugtatókkal, Éva néni, és Tibi bácsi támogatta. A biztonság kedvéért volt mellette egy orvos is. Jelen volt a rendőrkapitány is két rendőrrel, de rájuk senki nem nézett jó szemmel. Nem volt olyan ember, aki ne tett volna valami epés megjegyzést rájuk.
A városból mindenki ott volt András temetésén. Eljött a kollégium igazgatója is, az osztályfőnöke, gyakorlati oktatója, és az osztálytársak.
A temetés után pár nappal a rendőrkapitány lemondott, de mielőtt leadta volna szolgálati fegyverét, fejbe lőtte magát. Temetésén épp annyian voltak, mint Janóén. Semennyien.

1984. Július. A városi temetőben egy fiatal nő ment a sírok között, jobb karján egy 1 év körüli kisfiú ült, bal kezében virágcsokor. A szikrázó napsütés sugara megcsillant az ujján lévő jegygyűrűn, melybe ez volt gravírozva: "Tőlem Neked. 1982 . Október 28."
A fiatalasszony a sírok közt gyalogolva célhoz ért. Leguggolt, kisfiát letette maga mellé.
- Szia drágám - köszönt a sírnak. - Andriska, köszönj szépen apucinak.
- Szijja apuszi - mondta a csöppség.
Éva kivett egy szál virágot a csokorból, és odaadta kisfiának. A csokrot elhelyezte a síron.
- Andriska, add szépen oda a virágot apucinak - a kisfiú rádobta a virágot a sírra.
- Jaj, te kis ügyetlen - mondta Éva, és megigazította a virágot. Majd imák sorát mondta el. Mikor végzett, karjába vette kisfiát.
- Szia drágám, kijövünk holnap is - köszönt el halott vőlegényétől.
A sírok között elindult hazafelé, de pár lépés után egy kellemetlen emlék jutott eszébe. Hirtelen megállt, megfordult, és ijedten a fejfára nézett. A fejfa ugyanúgy állt, ahogy a temetés napján le lett szúrva. Éva szívéről nagy kő esett le.

VÉGE.

3652
zina - 2012. december 01. 23:40:00

Ezt is elolvastam ma elejétől a végéig, lájkolom Pfft

48
Edwin Chat - 2009. január 19. 20:47:28

Szia Viola!
Nagyon jól esik hozzászólásod, köszönöm szépen.
Tisztelettel: E.C.

277
farkas viola - 2009. január 17. 19:44:13

Kedves Edwin Chat!
Most fejeztem be a "véletlenül" megtalált történeted elolvasását, mely lenyűgöző volt számomra. Valóban horror és félelmetes, de nem bántam meg, mert minden tekintetben KITŰNŐNEK találtam. Kíváncsi lennék, hogy mi belőle az igaz? Gratulálok.
Elismeréssel és tisztelettel: Viola

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.