Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Sz. Sipos Magdolna: Titanil születése

Titanil nem újszülöttként született, hanem közel hatvan éves korában. Hogy ez hogyan történhetett? Elmesélem, sorjában.
A Honfoglaló játékhoz először regisztráltatnom kellett magam. A felhasználói névhez beírtam: Magdi. A számítógép, mintha csak szeme lett volna, és látta, nem egy fiatallal áll szemben, nem fogadta el. Ilyen idős korában akar valaki játszani? Nem vagyok olyan feladós fajta, ezért sorba írtam be a neveket: Magda, Magdika, Magdus, Magdaléna, Léna, Lenocska, Matild. Egyik sem tetszett a computernek. Ekkor, mintha valaki sugallta volna nekem, beírtam: Titanil. Ezt elfogadta. No, végre! Most már játszhatok, gondoltam. Nem úgy van az! Először email címemre megküldik a jelszavat, és csak utána kezdődhet a játék. Míg vártam a jelszóra, egyre azon töprengtem, hogyan juthatott eszembe ez a név, Titanil. Olyan szép hangzása van, és valószínű a Titanic hajóra gondoltam, de azt nem írhatom be. Ugyanakkor még fiatal lány koromban láttam a „Traianus oszlopa” című filmet, és abban az egyik női szereplő neve Titanilla volt. Valahogy ez a két név kombinációjaként ugrott be az agyamba.
Megérkezett a jelszó. Jaj de jó, végre elkezdhetem életem első Honfoglaló játékát. Tizenegy éves unokám mellettem ült, mert Ő biztatott, hogy játsszak. Időnként segített is nekem, szép kis párost alkottunk, egy fiatal kislány, aki sok mindent nem tanult még az iskolában, és egy idős nő, aki pedig már sok mindent elfelejtett.
Az első játék nagy izgalommal kezdődött. Hű, a mindenit! De gyorsan kell válaszolni a kérdésekre! Néha még a kérdés végére sem jutottam el. Alighogy elkezdődött a harc, egyik játékos társam rám kérdezett, hány éves vagyok? Természetesen, mivel mindig is a becsületességre tanítottak, beírtam: 59. Amikor ezt meglátták a fiatalok, rögtön összefogtak ellenem. A „váramat nem adom” jelszóval, minden erőmmel koncentrálva sikerült megvédenem azt.
Másik játéknál már óvatosabban, egy kis szélhámossággal éltem. Amikor megkérdezték koromat, minden gondolkodás nélkül 25 évesnek tituláltam magam. Ekkor már békén hagytak. Magamban jót mosolyogtam, önbizalmamat pedig növelte, mert nem vették észre, hogy egy „öreglány” ül a gép előtt.
Volt olyan játék is, amikor az egyik játékostársam megkérdezte, összefogunk? Mit gondol Ő rólam, én egy tisztességes játékos vagyok, mindenkinek megadom az esélyt a nyerésre! Ezt gyors válaszolgatás közben tudattam is a kérdezővel. Nem díjazta felfogásomat, pikkelt rám, mert olyan hevesen támadta váramat, majdnem sikerült neki elvennie tőlem. Izgalmas játék volt, had ne mondjam!
A játékszenvedély teljesen a hatalmába kerített. Mivel ekkor még csak egy számítógép volt a családunkban, alig vártam, hogy szabad legyen, ugrottam – már amennyire egy idős nő ugrani tud - rögtön a computer elé. A játék izgalma során nemcsak a játék iránti szenvedélyem nőtt, hanem a vérnyomásom is. Teljes izgalomban éltem, rájöttem, hogy a számítógép átvette az uralmat felettem. Ekkor elhatároztam, a 100. játéknál abbahagyom. Így is cselekedtem. Viszont jó visszagondolni rá, idős létemre csak egy párszor sikerült a váramat lerombolni partnereimnek, és többször én voltam az első a játékban.
A legjobb barátnőm felhívta figyelmem a Holnap Magazin honlapjára. Itt is regisztráltattam magam, és még olyan nagyon a Titanil hatása alatt voltam, hogy ide is ezzel a felhasználói névvel jelentkeztem be.
A honfoglaló játék óta kettősség él bennem, a Titanil szórakozik, a Magdi pedig éli a megszokott, hétköznapi életét. Remélem ez nem az időskori skizofrénia (tudathasadás) kezdete. :)

Írta: Sz. Sipos Magdolna
2678
Emperor - 2012. július 23. 21:13:30

Kedves Titanil!
Kedves tőled, hogy elmesélted a neved születését. Tehát játszottál, játék közben pedig megfiatalodik az ember. Látod ezért érdemes volt. Csak használd nyugodtan a Magdi mellett a Titanilt is és ne foglalkozz a skizofréniával... Tetszett az írásod.
Szeretettel
Ida

499
magyareszter - 2012. július 23. 20:51:28

Kedves Titanil!

Nekem nagyon tetszik a neved. Bennem is felmerült, hogy Titanilla akar lenni eredetileg, de így rövidebben még érdekesebb, különlegesebb. Gratulálok ötletedhez és az íráshoz is, amiben elmesélted a név születését.
Sok szeretettel Eszter

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.