Edwin Chat: Társkeresés.hu 7. rész
Az est beköszöntével Brandon azonnal bejelentkezett a társkereső oldalra. Túl szépnek találta a helyzetet, félt, hogy nem fog összejönni egy komoly kapcsolat Scarlettel. Pedig úgy állt hozzá, hogy sikerülni fog, mert sikerülnie kell, de a félelem csak ott lappangott lelke mélyén. Semmi se biztos, csak ami már elmúlt, tudta, hogy a dolog kétesélyes a kölcsönös szimpátia ellenére is.
Nem is keresgélt, azonnal Scarlett adatlapjára ment, és a fotóit nézegette. Gyönyörködött, szebb nőt festeni se lehetne. Látta, hogy Scarlett nem a világ legszebb nője, de neki igen. Pont ilyen társat képzelt maga mellé. Tökéletesen megfelel rajta minden, és ha a teremtő is úgy akarja, bizonyos idő elteltével mindketten törölhetik a regisztrációjukat.
Brandon rögtön ment a csetszobába, amint észrevette, hogy Scarlett is belépett, és azonnal hívta csevegni. Egy „szia” köszönéssel kezdte meg a társalgást, majd a válaszra talán egy percet kellett várnia. A nő ugyanígy köszönt neki, és észrevették, hogy lassú a rendszer. Valószínűleg túl sok regisztrált tag van belépve. Megtudták, hogy mindkettejüknek van skype program, és megegyeztek, hogy inkább ott folytatják tovább a társalgást.
Brandon még kiszaladt, izgalmában elszívott egy cigit. Gyorsan, sietve szívta a slukkokat, kissé bele is szédült, érezte, ahogy a füst marja a nyelvét. Nem szerette ezt az érzést, de most különös helyzet van, muszáj gyorsan szívni a cigit. Közben gondolkozott, és sikernek könyvelte el, hogy összejött a ma esti beszélgetés, de tudta, még nincs nyert ügye.
Visszaérve a számítógéphez, már látta is, hogy Scarlett írt neki. Gyorsan magára kapta a fejhallgatót, bekapcsolta a hangszórókat, és indította a hívást. Pár kicsörgés után felvette a nő, és elkezdődött, vagyis folytatódott az ismerkedés.
- Szia.- csilingelt a hangja, ami most sokkal szebb volt, mint telefonon keresztül.
- Szia.- köszönt a férfi is. – Azt hittem, soha nem jön el az este. Ezt a pillanatot vártam egész nap.
- Tényleg?- kérdezte Scarlett.
- Igen, és nagyon örülök, hogy végre itt vagyunk.
- Én is örülök.
- Komoly?- kérdezte Brandon, kis csodálkozással.
- Igen. Miért?
- Olyan hihetetlen.
- Mert?
- Mert pont engem találtál meg. Túl szép, hogy igaz legyen.
- Pedig igaz, és valóság, hidd el nyugodtan.- mondta a nő mosolyogva. Brandon észrevett valamit. Kicsit gondolkozott, mitévő legyen, szóvá tegye, vagy sem, majd úgy döntött, megemlíti a dolgot.
- Látom neked is van kamerád.
- Igen, van.- felelt a nő.
- Bekapcsoljuk?
- Szeretnél látni?
- Nagyon. Eddig csak képeken láttalak, élőben nem. Persze ha nem akarod, akkor nem kell. Nem akarom, hogy azt érezd, hogy rád akaszkodom, akaratos vagyok.- magyarázta Brandon.
- Dehogy. Ezzel semmi rosszat nem mondtál. Amúgy én is szeretnélek látni.- a férfi erre úgy reagált, hogy beszéd helyett bekapcsolta a video hívást. Jó néhány másodperc eltelt, mire a kapcsolat létrejött. Amint meglátták egymást, újra köszöntek, és még integettek is.
- Csodaszép vagy.- bókolt a férfi
- Köszönöm.- mosolygott Scarlett, és az egész beszélgetés úgy zajlott, hogy le sem vették a szemeiket egymásról. A nő valami kék ruhába öltözött, Brandon egyszerűen, mint általában a férfiaknak, egy póló, és rövidnadrág az öltözéke. Mindketten csak a felsőtesttől látszottak, de ez bőven elég nekik. Egymás alakját már látták fényképeken, de majd személyes találkozáskor tudják igazán felmérni a másikat, hogyan is néz ki. Bár a fotók sokat, ez a webkamerás beszélgetés még többet elárul, de ez sem helyettesíti az igazi élő találkozást. Jobb a fotóktól, a semmitől meg még jobb. Mint a kevés fizetés, megélni kevés, éhen halni sok.
- Na szóval, van egy fontos dolog, amit meg kell beszélnünk.- kezdte Brandon.
- Mi az?- kérdezte a nő.
- Hát hogy hol is lakunk.
- Ja, igen.- nyugtázta mosolyogva Scarlett.
- Akkor megtudhatom, hol laksz?
- Vacsoráztál?- kérdezett vissza a nő.
- Ne tereld el a szót.- kérte Brandon, mire a nő cinkosan mosolygott.
- Mi volt a vacsi?- kérdezte Scarlett.
- Semmi extra, csak két melegszendvicset készítettem. Kenyérre szalámi, arra sajtot reszeltem, majd pár percre betettem a mikróba. És te?
- Én csak gyümölcsöt vacsoráztam. Almát, és narancsot. Ilyenkor este már csak azt lehet büntetlenül enni.
- Látom, nagyon vigyázol az alakodra.
- Igyekszem.- mosolygott megint a nő.
- Tudom, hogy este már nem jó nem jó kenyeret enni, de munka közben lemozgom, és edzeni is járok.
- Milyen edzésre jársz?- kérdezte Scarlett, és nagy érdeklődéssel figyelt.
- Semmi komoly. Nem vagyok tagja egyik városi egyesületnek sem, csak úgy önszorgalomból heti egyszer eljárok az uszodába. Ott másfél- két óra alatt leúszok pár ezer métert, aztán egy kis szauna, jakuzzi, és jövök haza. Ja, és kerékpárral járok a munkahelyre, akármilyen idő van.
- Ez nagyon jó.- csillant fel a nő szeme, örült, hogy Brandon is odafigyel magára. – Én is szoktam kerékpározni, és van itthon egy taposógépem, azon szoktam naponta két- három ezret lépegetni.
- Akkor tőled sem áll messze a sport.- nyugtázta Brandon, miközben tágra nyílt szemekkel nézték egymást. Egyre jobban belemerültek a beszélgetésbe, önfeledten társalogtak, és fél óra elteltével úgy látták, mintha már ezer éve ismernék egymást. Mindketten érezték, hogy megtalálták a maguk számára megfelelő személyt. Scarlett csodálkozott, mert most el tudta képzelni, hogy akár az első randevún csókolózzanak. Persze ezt nem említette meg, nem árt az óvatosság.
- Kissé elkanyarodtunk a témától.- mondta Brandon.
- Melyiktől is?
- Hát hogy melyikünk hol lakik.
- Igen, jól belemélyedtünk a beszélgetésbe.- Eláruljam?- kérdezte Scarlett.
- Megköszönném.- felelt a férfi, és izgatottan várta a választ. Most kiderül hány kilométer van közöttük. Érdemes-e találkozni, vagy soha nem látják egymást élőben, csak így, kamerán keresztül.
- Gyöngyváron lakom.- jött a válasz, és a nő figyelte beszélgetőpartnere reakcióját, az sok mindent elárulhat. Örömmel nyugtázta, hogy Brandon szemei felcsillantak a város nevének hallatára, amiből Scarlett azt szűrte le, hogy olyan messze nem lehetnek egymástól.
- És te?- kérdezte a férfit.
- Nem fogod elhinni. Csillagvölgyben lakom.- hangzott nevetve Brandon válasza.
- Nem mondod… komoly?- csodálkozott a nő.
- Bizony, komoly. Tizenöt kilométerre vagyunk egymástól.- mindketten örültek, az egekig tudtak volna szárnyalni, ha lehetne. Ha ők nem is, de örömük most odáig szökellt.
- De jó.- lelkendezett Scarlett. – Akkor akár minden nap találkozhatnánk. Persze ha időnk engedi.
- Az biztos. Féltem, hogy messze leszel tőlem, és a mai beszélgetés lesz az utolsó, de ha te is szeretnéd, akkor találkozhatunk többször is.- magyarázta a férfi.

Folyt.köv.

Írta: Edwin Chat
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.