Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jártó Róza: Gondolataim egy parki padon (2014. március)
Feledékenység

Cukorbeteg vagyok.
Igazából nem okoz gondot. A cukromat is kordában tudom tartani. Nem igazán szokott több lenni 7-9-nél. Persze étkezés után. Épp ezért, mert nincs gond, kicsit ezen a télen elhagytam magam és felszedtem pár kilót, ami nem igazán kedvez a cukornak. Az esztétikai dologról nem is beszélek. Bizony kezdenek feszülni a szoknyáim, a nadrágjaim.
Akaraterőm meg egyenlő a nullával. Képtelen vagyok diétázni. Mozogni meg? Ugyan mit? 64 évesen nem kezdek futkosni itt a környéken, sétálni igen, de ez meg kevés. Zsírosat meg eddig se ettem. Legalábbis azokról a jó kis disznótorosokról meg puhakenyeres zsíros kenyerekről rég lemondtam. A cukor miatti napi 12 szem gyógyszeren felül meg nem vállalom, hogy fogyi’ tablettát szedjek.

Most mégis megakadt a szemem a TV2-n, egy reklámon. Egyek csokit és attól fogyni fogok. Persze csak olyan csokit, amit tőlük veszek. Csak telefonon fogadnak el megrendelést.

Mit tagadjam? Imádom a csokit és fogyni is szeretnék. Nem sokat, csak egy picit. Tudom, hogy nem vagyok már fiatal, de akkor is, nem kell nekem se úgy kinéznem, mint egy kis elefánt! (Vagy nagy?) Épp megadott egyik családtagom pont annyi pénzt, amibe egy nagyadag fogyi’ csoki kerül.
Elő is kaptam a telefont és tárcsáztam: 06 1 445 4152. Fel is vették, bediktáltam a címemet és két nap múlva itt is lett a Fígurebítes nevű csokim, amitől majd jól lefogyok. A hirdetés szerint 1 doboz 8600 forint, amit én 1 hónapos adagnak értelmeztem. Én 17200 forintot fizettem és ezért kaptam összesen 3 doboz csokit. Ez is rendben lenne, 1 egész havi adag ajándékba?!

De számolgatom, 1 dobozban a csoki ízlésesen becsomagolva 15 darab, 3 dobozban 3 x 15 darab. Hát ebből nem fogok 3 hónapig 2 x 2 szem csokit bekapni, még víz nélkül sem, nemhogy egy egész pohárral.

Elő’ a telefont, és megint felhívtam őket. Mint kiderült, elfelejtették mondani, hogy ez mindössze 23 napi adag. Ennél többet nem szabad beszedni, csak pár hét szünet után.
Elfelejtették!! És hogy jön ki a 23 napi adag?
Na, ennyit a TV2-ről és a hirdetésről?!
De ha már beleugrottam, szépen beszedem, mert mit mondjak: nagyon finom a csoki.
3920
lilapetunia - 2014. március 02. 19:09:44

Kedves Róza!
1. Megnéztem a német nyelvü hirdetését a Figurebites csokoládénak; németül egyértelmüen benne van, hogy az általad leírt adag 1 hétre van tervezve.
2. Nekem a vérnyomásom miatt kell ügyelnem a kalóriabevitelre (hogy ne legyen sok), engedd meg, hogy két apró tapasztalatomat itt elmondjam. Az egyik, hogy nem is az étkezésen múlik néha, hanem az estén, amikor az ember nassolni vágyik. Ha egy jó nagy almát vagy egy répát felvágok egészen mini darabokra, azt egészen hosszú idön keresztül -- egy estén át -- eltartva lehet eszegetni, s közben gyakorlatilag semmi kalória. A másik az édesség. Különféle lekvárok és mézek biztosan vannak diabetikusoknak is. Ha pirítóssal eszed, az megint csak alig jelent kalóriát. (Tudom, nem mindig pótolja a méz a csokoládét, de néha talán igen.)

Szeretettel,
Márta

3439
titus56 - 2014. március 02. 19:00:24

Mami kedves!

Nem vagyok bölcs, egy fenét, csak tapasztalatból tudom, amit tudok. Én nem értek egyet ezzel a mai nagy zöldség és semmi hú elmélettel, akár zsíros kenyeret is ehet az ember, de ha kevesebbet visz be mint felhasznál, biztos a fogyás, persze bizonyos elviselhető betegségek felboríthatják ezt a receptet. Bármit és mindent lehet enni véleményem szerint, csak mindezt "emberi mértékkel".

titus56

2135
mami - 2014. március 02. 18:44:31

Kedves Titus56!
Te kis bölcs!!!! De igazad van. Ami viszont igaz, a szervezetem lázadt fel és nem hajlandó tovább "diétázni" főleg nem ezt a sok moslékot amit akár mint diabetikumot sósnak a betegekre. Ráadásul a cukor mellé mindenfajta szövődmény is bejött. És még örüljek, mert a cukor, még szövődményekkel is egy élhető baj! A fogyi-csokinak meg jól megfizettem az árát!!! 17200 forint 45 darab pocsék ízű, kemény bonbonért.

3439
titus56 - 2014. március 02. 17:15:56

Kedveskéim!

Van egy nagyon rossz hírem. Az emberi szervezetet úgy találták ki, hogy minden egyes sejtjének energiára van szüksége az önfenntartáshoz, a megfelelő, számára kiszabott működéshez. Namármost, ha az a rengeteg fránya sejt elkezd energiát fogyasztani, az valahonnan biztosítani kell nekik és az ember ezt többek között étkezéssel teszi. A rossz hír az, hogy ha az elfogyasztott energián felül felesleg marad, vagyis többet eszünk a szükségleteinknél, akkor az raktározódik és hízunk, ínségesebb időkre. Lehetnek olcsón, vagy épp jellemzően drágán kapható "csodaszernek" kikiáltott szerek, ételek, de az energia egyensúly a lényege a fogyásnak. Ha beviszel 2500 kalóriát, de egy nap kertészkedéssel, mosogatással, sétával, lovaglással, vagyis energiafaló tevékenységgel felhasználsz 2800 kalóriát, fogyni fogsz, de csalárd módon a szervezet nem a zsírszövetet bontja le először, hanem az izomszövetekből nyeri ki a be nem vitt szükséges energiát, ezért kell a mozgás, az lehet séta is, hogy az izmok jó állapotban maradjanak. A rendszeresség aztán elhozza azt az időt is, amikor már a raktározott zsírszövetet kezdi fogyasztani a szervezet és ez már látványos is. Sokan ezt az időt nem képesek kivárni és feladják. Ha ez fordítva van, hízni. Az összes többi, csak a zsebre megy és haszontalan.

titus56

2135
mami - 2014. március 02. 16:32:02

Kedves Etel!

Ebbe én estem bele!!!! És mint csoki igazán nem éri meg az árát. Most még a fogyásról nem nyilatkozom, mert pár napja jött meg a fogyi-csoki, de ha az se "jön be" akkor igencsak drága csokikat majszolgatok.
A telefonszám is és minden valós.

Köszönöm az olvasást!

Róza

3313
paltetel - 2014. március 02. 14:31:07

Kedves Róza!
Történetednél két cím jelenik meg. Gondolom a Feledékenység a címe, amit "elfelejtettek jelezni" a csokiadaggal kapcsolatosan.
Vagy én nem értettem meg valamit. tetszik történeted, remélve nem a valóságban történt.
Szeretettel, Etel

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.