Balázsi Pál Etel: Drágaságom! (2014. július)
Tollat ragadtam, mert utolsó találkozásunkkor a parkban sétálva furcsa elmélkedésbe, vagy nem is, inkább magyarázkodásba fogtál. Megleptél. Megleptél, mert épp az utolsó periódusban éreztem azt az igazi együvé tartozást köztetek, amit eddig nem. És most, tessék! Azt mondod – nincs értelme a folytatásnak. Azzal magyaráztad, hogy nem jókor találkoztatok. A miértre egy újabb elmélkedésbe kezdtél. Túl korán találkoztunk, vagy nem is tudod, talán már elkésett találkozás volt a tiétek. Mindezt a körülményekkel, a kötelességekkel, az elvárásokkal, a lehetőségekkel, és kitudja, már mikkel magyaráztad még. Nincs értelme, mondtad ki többször is. Ez őrültség, őrültség folytatni, szögezted le.
Nekem hiába hozol fel ezernyi érvet, annak igazából semmi értelme nincs. Mi az, hogy megfelelni másoknak? Itt egy dolog lehet döntő – az igaz szeretet, ennek van értelme. Ha szeretsz és szeretnek, őszintén, szívből akkor nincs korán és nincs későn, nincsenek elvárások, feladatok, nincs semmi más csak a Szeretet.
Nagyon jól tudod, csak ennek van értelme. Csak ennek. Szeretni valakit őszintén, szívből. Szeretni valakit „csak". Ok nélkül, indok nélkül. Nem kell kérdezned, hogy miért kell, szeressek, hiszen szeretni természetes, mint ahogy egy anya szereti gyermekét, csak azért, mert van, mert létezik, mert megszületett.
Kérdezem tőled, vajon mindig úgy kell élni, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, a kötelességeknek, mindennek? Közben éljük szeretet nélkül a saját életünket?
Te félsz szeretni, attól tartasz, hogy kiszolgáltatod magad? Ne félj! A szeretettel a félelem is eltűnik. A kiszolgáltatottság a mindenkori elvárásoknak való behódoltság.
A szeretet mindenki joga. Minél többet adsz, annál többet kapsz vissza. A szeretet által válik az ember egésszé, általa teljesedik ki, és válik önzetlenné. Még egy valamit kedvesem, általa leszel igazán boldog!
Igazad van. Te, kell, dönts! Mi, én, nem dönthetünk helyettetek.
Nagy szeretettel gondolok rád, Juli nagyi.

Kelt, 2014 június 30

U.i. Ugye tudod, a ti boldogságotok az enyém is!
3313
paltetel - 2014. július 20. 16:50:59

Kedves Viola!
Köszönöm segítségedet. Cikkei is vannak a Facebookon?
Milyen sajtóorgánumhoz tartozik?
Szeretettel, Etel

277
farkas viola - 2014. július 20. 04:16:07

Kedves Etel!
Azért jöttem vissza, mert kérdezted az Üzenőfalon Sheldon nevét: Judit Loth. Sűrűn látom a Facebookon.
Szeretettel: Viola Rose

3313
paltetel - 2014. július 13. 08:13:20

Kedves Ancsa!

Elsősorban annak örvendek, hogy rövidke írásom a szívedig ért el. Igen, valóban a felismerés "belül" születik meg és a döntés a belső hangra kell hallgasson.
Köszönöm kedves szavaidat.
Üdvözlettel, Etel

3313
paltetel - 2014. július 06. 17:17:41

Kedves Marika!
Igazad van, hogy a fiatalok meg kell éljék a kudarcokat is, csak az nem mindegy milyen mérvű.
Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel,
Etel

4384
simamama - 2014. július 03. 21:38:28

Kedves Etel!

Örök érvényű igazságról szól írásod, az önzetlen szeretet mindent legyőz. A fiataloknak érdemes lenne megszívlelni a jó tanácsot, de a saját kudarcaikat is meg kell élniük.

Szeretettel olvastalak:

Marika

3313
paltetel - 2014. július 03. 05:17:08

Drága Viola!

A kiszolgáltatottság a mindenkori elvárásoknak való behódoltság. - Ezt írtam. Azzal, hogy szeretsz nem föltétlenül szükséges hogy szeressenek. Az aki tud szeretni az viszonozza a szeretetet, tehát nem föltétlenül te vagy a hibás, hanem az a személy aki nem tud szeretni. Ő a szegény! Engedd el. A másoktól kapott szeretettel már gazdagabb vagy, fogadd el. A mindennapi kis morzsa szeretetek adják a boldogságot. Mosolyogj és vissza mosolyognak rád. Már elindítasz egy folyamatot.
Szeretettel gondolok Rád,
Etel

277
farkas viola - 2014. július 02. 20:45:36

Kedves Etel!

"Minél többet adsz, annál többet kapsz vissza"! Ezen én nagyon sokszor elgondolkozom, mert én attól várnám vissza, akinek adom! De nem hogy hálát, hanem ellenséges magatartással fizetnek. Másoktól, idegenektől kapok szeretetet, de ezzel mire megyek?

Csak ennyit akartam mondani.
Szeretettel: Viola Rose

3313
paltetel - 2014. július 02. 07:27:05

Kedves Róza!
Öröm számomra, hogy örömmel olvastad soraimat.
köszönöm neked.
Szeretettel, Etel

2135
mami - 2014. július 02. 06:18:49

Kedves Etel!

Ez az írásod egy költemény a szeretetről. Öröm volt olvasni soraidat:

"Nem kell kérdezned, hogy miért kell, szeressek, hiszen szeretni természetes, mint ahogy egy anya szereti gyermekét, csak azért, mert van, mert létezik, mert megszületett. "

Üdv.: Jártó Róza

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.