Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Csató Gáborné: Sikeres vállalkozás (2014. december)
Legszívesebben leültem volna a bevásárló központ mellett valamelyik padra, olyan szépen sütött a Nap. Szinte nem is lépkedtem, hanem lebegtem. „Pont ilyenkor kell vásárolnom, ahelyett, hogy legalább sétálhatnék egyet. Mindig csak sietni, hajtani a verklit, nehogy megálljon” – dohogtam magamban.
Fájó szívvel léptem be a verőfényből a hatalmas épületbe. Ahogy az első emeletre értem, meghökkentem. A hosszú, széles folyosón, egy helyen egész kis csoportosulásra lettem figyelmes.

Kíváncsian igyekeztem oda, megnézni mi történik? Megszólítottam a sor végén álló két idősebb hölgyet.

- Elnézést kérek! Miért állnak itt ilyen sokan? Valamit ingyen osztogatnak? – Kedélyeskedtem.
- Ez itt egy panasziroda – kezdte magyarázni egyikük. – Bárkit meghallgatnak és nem magasak az árak. – Ráadásul ma akció van – toldotta meg a másik, kicsit kövérkés, ősz hajú asszony, de akkor már én is észrevettem az ajtó felett a táblán a feliratot. Mindjárt ezután egy kis mozgolódás támadt, előttem két férfi nem tudott megegyezni, melyikük érkezett előbb. Ahogy ide-oda topogtak, igazukat hajtogatva, kettőjük között megpillantottam a kirakatban az árjegyzéket. Jól látható, lábakon álló táblára lett kiírva, gyorsan pásztázni kezdtem szemeimmel a kínálatot.

Családi problémák 1.000.- Ft/fél óra 1-es gomb
Munkahelyi fúrás, áskálódás 1.500.- Ft/fél óra 2-es gomb

Kicsi a gyerek 1.000.- Ft/fél óra 3-as gomb
Serdül a gyerek 3.000.- Ft/egy óra 4-es gomb
Felnőtt a gyerek 1.500.- Ft/fél óra 5-ös gomb

Férjem megcsal (tipikus eset) 800.- Ft/negyedóra 6-os gomb
Feleségem megcsal 1.500.- Ft/negyedóra 7-es gomb

Utálom a szomszédomat 1.200.- Ft/félóra 8-as gomb

Egyéb sérelmek, gondok, bajok 1.500.- Ft/óra 9-es gomb

Politikai helyzet, politikusok szidalmazása bónusz (maximum fél óra időtartamra)

Pénztári órák: 8-12 óráig, illetve 13-18 óráig. Ebédidő: 12-13 óráig

Csütörtöki napokon „egyet fizet, kettőt kap” akciónk keretében kipanaszkodhatja magát a befizetett témakör mellett egy másikkal kapcsolatban is, teljesen ingyen.

Köszönjük, hogy igénybe vette szolgáltatásunkat!

- Micsoda üzleti érzék! – lelkesedtem, hangosan.
- Kibővíthetnék a témaköröket az udvariatlan, neveletlen emberek elviselésével – vetette oda az egyik tolakodó.
- Szerintem is, ha rám kerül a sor, meg fogom említeni – nézett utálkozó szemekkel rá a másik.

Felültem az ágyamban. A sötétben lassan rájöttem, hogy éjszaka van, álmomból ébredtem.
„Micsoda sületlenség! Panasziroda!?” – pergettem vissza gondolatban az álom képeit.
Hamarosan azonban rájöttem, honnan jöhetett ez az abszurd képzelgés.

A közeli piacon dolgozom eladóként, egy száraz tésztát, tököt, fokhagymát, különböző fűszereket, de főként sokfajta savanyúságot árusító üzletben. A vevők sokszor panaszkodnak, például azon a napon is, a néni fizetésnél a nyugdíját kevesellte, mikor pénztárcájából összekotorta a fém pénzeket, utána a középkorú, magas úr a fia tanulmányainak költségeit ecsetelte fél kiló csemege uborka és káposztával töltött dinnye között, mire a soron következő hölgy elnevette magát és felvetette, mi lenne, ha kiírnánk, hogy egy kiló gyalult tök négyszáz, panasszal együtt hatszáz forint. Bővíteni kellene a profilt, mert manapság semmi sincs ingyen. Senki nem kívánhatja, hogy a sirámait csak úgy, minden fizetség nélkül bárki meghallgassa. A kapor benne van a tök árában, de a panaszért lehetne pénzt kérni.
Ezen jót nevettünk, együtt a még ott lévő, szatyraiba pakolászó nénivel és a férfivel. Úgy látszik, hogy a fejemben elraktározódott ez a kis epizód és azon az éjjelen előjött.

Átizzadtam a hálóingemet, erős fájdalmat éreztem a hátamban. Nehezemre esett felkapcsolni az ágy melletti kislámpát. Kóvályogtam, rosszul éreztem magamat. Kimegyek a lázmérőért gondoltam, de nem voltam képes felkelni. Szerencsére idősebbik fiam megszomjazott, s mikor kiment a konyhába inni, észrevette, hogy fény szűrődik ki a szobámból. Bekopogott, megkérdezte, hogy minden rendben van-e?
Három hétig betegeskedtem tüdőgyulladással. Mikor felépültem és első nap dolgozni mentem, a buszon régi osztálytársammal találkoztam.

- Szia! De rég láttalak! Hogy vagy?
- Beteg voltam, ma megyek először dolgozni…
- Igen? Jól? Ennek örülök – s már szállt is le, oda sem figyelve, mit mondtam, belém fojtva legalább három buszmegállónyi panaszt. Néhány pillanatra még szükségem volt, hogy megemésszem a mai felszínes, szinte csak protokoll emberi kapcsolatok, saját bőrömön megtapasztalt esetét.

Talán nem is olyan rossz ötlet ez a panasziroda, morfondíroztam magamban. Nem figyelünk egymásra. Nem hallgatjuk meg a másikat. Pedig sok a probléma, s az emberekből dől a keserűség úton-útfélen.
Csak egy kis tőke kell és belevágok ebbe a vállalkozásba. Azt hiszem sikeres lesz.

Budapest, 2014-11-16
499
magyareszter - 2015. január 17. 16:10:10

Kedves Gábor!

Nagyon szépen köszönöm, hogy elolvastad írásomat, a gratulációt is. Véleményeddel megtisztelsz. A Seneca idézetet örömmel fogadtam, mert hiszen pontosan illik az én történetemhez és persze tanulságos. Smile Nehéz persze kiválasztani, hogy kinek mondhatjuk el, ami nyomaszt bennünket, kinek nem, s azon túl mi a különbség az őszinteség és a kitárulkozás között, mégis mi az, amit mindenképpen meg kell tartanunk magunknak?
Sok szeretettel Eszter

4670
Bogar Gabor - 2015. január 17. 13:31:40

Kedves Eszter!
Nagyon tetszett az írásod, és gratulálok az első helyezéshez. Eredeti ötlet, autentikus kidolgozás, tömör, lényegre törő. Ha nem haragszol meg érte, a hozzászólásom végére azért becsempésznék egy Seneca idézetet. További sok sikert kívánva üdvözöl: Gábor
„Vannak, akik úton-útfélen elfecsegik, amit csak barátokra szabad bízni, és minden fület teletömnek azzal, ami nyomasztja őket… mások minden titkot lelkükbe zárnak. Egyiket sem szabad tenni. Hiszen egyformán hiba mindenkiben bízni és senkiben sem. ( 3. )

499
magyareszter - 2014. december 28. 11:57:52

Drága Zsófikám!

Köszönöm, hogy olvastál, itt jártál nálam és hozzászólást is írtál nekem! Rose Látod, mindig lehetséges egy új "ötlet", ami emelné a "szolgáltatás" színvonalát. Nagyon jónak találom az "ötletláda" "ötletét", úgyhogy bevezetjük a panaszirodában. Smile Aztán, hogy bárkinek is a gondját megoldja-e a panaszkodás, vagy éppen az ötletláda, az már más kérdés, mindenesetre azt hiszem sok embernek valóban az is jól esne, ha valaki néha együttérzéssel, odafigyelve meghallgatná. Köszönöm gratulációdat!
Sok szeretettel Eszter

2952
bruxinelli - 2014. december 27. 21:35:10

Drága Eszter !
Ehhez én már alig tudok valamit hozzátenni, hisz minden kimerítődött. Van ilyen s van olyan hsz, teljesen kivesézett , ahogy szokták mondani.
A lényeg, hogy nem gondoltál esetleg kiegészítő szolgáltatásként " ötletládára " is, a gondok megoldására Smile

Gratulálok tetszik amiről írtál. Szeretettel , Zsófi

499
magyareszter - 2014. december 16. 20:27:10

Drága Vali-mami!

Ne haragudj, hogy ilyen soká válaszolok, néha van nálam egy kis "filmszakadás". Nyugdíjas vagyok, de nem az igazi, eljárok dolgozni nyugdíj mellett, remélem még bírom egy ideig.
Nagyon szépen köszönöm figyelmedet és értékes hozzászólásodat, igazán megörvendeztettél. Bármikor örömmel látlak, gyere, meghallgatlak, "ingyen", odafigyelve. Remélem, hogy ölelésre is lesz alkalom, talán egyszer HM találkozón személyesen is megismerhetjük egymást.Rose
Sok szeretettel Eszter

4993
Vali-mami - 2014. december 14. 22:01:27

Drága Eszter !

Az egyik szemem sír.... a másik meg mosolyog.
Hogy miért ?
A történet tartalma, a ma szomorú valósága könnyeket kíván.
Az érdektelen,felszínes,törtető emberi viszonyok miatt.
A mosolyom a tündéri(kicsit szarkasztikus)" ötletnek" szól.... amit sajnos kikényszerítenek a felszínes mindennapok.
Ide jutottunk.

Nagyon jól látod.
Még fizetnénk is,csak figyeljen ránk valaki.
"Fehér holló" ma a türelmes hallgatóság.
Az udvarias kérdésre meg sem várjuk a választ.

Nézem- nézem a tarifákat.
A megcsalás a legolcsóbb....mégis kifizetődő....ennyi hát a tipikus panaszos ?
Eszterkém!
Miután Te már engem türelemmel meghallgattál....én vásárolni megyek Hozzád és egy baráti ölelésre.

Szeretettel:Vali m.

499
magyareszter - 2014. december 14. 15:02:21

Kedves Etel!

Köszönöm, hogy olvastad írásomat és hozzá is szóltál. Mégpedig azt gondoltad, amit én is, mikor írtam, hogy ez egy olyan "vállalkozás", ahol mások kárából lehet meggazdagodni, anélkül, hogy a vállalkozó megkárosítaná őket. Nagyon furfangos. Wink Talán a segítséggel is élek, amit felajánlottál, s köszönöm a gratulációt. Sok szeretettel Eszter

3313
paltetel - 2014. december 13. 16:07:59

Kedves Eszter!
Minden kárban haszon is van. Jó az ötlet, elgondolkoztam - miért is ne valósítsd meg. te is tudnál ötleteket adni, vigasztalni és ha valami eetleg nem jön be itt vagyunk miWink segíthetünk.
Gratulálok!
Szeretettel,
Etel

499
magyareszter - 2014. december 09. 20:16:53

Kedves Róza "Mami"!

Való igaz, sokszor vadidegennek, esetleg családi, személyes problémákat is elmondanak, annyira ki vannak éhezve az emberek arra, hogy valaki meghallgassa őket. Köszönöm, hogy olvastad írásomat, örülök, ha tetszett!!! Sok szeretettel Eszter

2135
mami - 2014. december 07. 07:39:07

Kedves Eszter!

Nagyon jó ötlet. Való igaz az ember sokszor semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy meghallgassák... Örömmel olvastalak!

Szeretettel: Jártó Róza

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.