Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jártó Róza: Az író álma (2014. december)
(szatíra)

Elkészült!
Szólott az író, mikor az új regényének az utolsó sorát is leírta. Csak ült, csak ült ott a monitor előtt, és jó érzésű mosollyal a szája-szélén olvasgatni kezdte a NAGY művet.

– Minden betűje, minden sora tökéletes – gondolta – minden ott van, ahova szántam.

Ez az írás lesz az évszázad nagy durranása!
Mindenhova felteszi a neten, ahol csak foglalkoznak irodalommal. Vagy azért, mert ott olvassák a hozzá hasonlók, vagy azért, mert értékesítik a könyveket. A lényeg, hogy aki egyszer beleolvas, nem fogja tudni abbahagyni az olvasást. Elejében csak dicsérik, aztán lesznek, akik kritizálni is fogják.
De a többség csak rajongani fog ezért a könyvért!

"…Üljünk le bátran a számítógép elé. Merjünk szörfözni az oldalakon. Keressünk barátokat. Olvassuk a híreket, találjunk rá az irodalmi oldalakra…"

Csodás sorok!
Ahogy ezt elolvassa valaki – bárki –, ellenállhatatlan erőt fog érezni, hogy a többi százötven oldalt is elolvassa. Ebbe a pár sorba’ csak úgy süt az egyszerűség és mégis a nagyszerűség érzését váltja ki – mindenkiben.
A vágyat, hogy birtokolják ezt a könyvet.

A kiadók majd versenyezni fognak azért, hogy kiadhassák ezt a remeket. Sőt! Titokban még ajánlatokat is tesznek neki, átvállalva a költségek nagy részét, vagy mindet. És lesz, aki ezen felül még fizetne is, csakhogy ő adhassa ki, csakhogy az ő neve, logója legyen a könyvben feltüntetve. A terjesztők meg egyenesen az 53%-os árrésükről mondanak le, csakhogy ők kapják a könyv forgalmazásának jogát.
És az emberek meg … a könyvüzletek előtt hosszú, tömött sorokba sorjáznak majd a pulthoz, hogy megvéve ezt a páratlan alkotást, mármint a saját tulajdonukkal, ajkukon átszellemült mosollyal megtérjenek otthonukba, hogy újra – és újra – olvashassák e csodás sorokat...
… – gondolta az író – és az álmodozás rózsaszín ködfátyolán átnyúlva a számítógépen a DEL gombot nyomta meg…

***
2135
mami - 2014. december 06. 08:04:28

Kedves Magdi!

Nem igazán írtam még szatírát, de remélem visszatudtam adni valamit abból a érzésből ami érzésem szerint sok ember érezhet amikor elkészül egy alkotással, még ha humorosan is.

Szeretettel: Róza

1403
titanil - 2014. december 04. 13:28:45

Kedves Róza!
Sikerült mosolyt csalni az arcomra. Végén a csattanó nagyon jó. Gratulálok!Smile
Sok szeretettel: Magdi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.