Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jártó Róza: A perc boldogsága
Van úgy, hogy az ember arra ébred, nincs kedve semmihez. Legszívesebben az ágyban maradna. Valami mégis kilöki a párnák közül, és megkezdi a következő napot, amivel a sors megajándékozta. Mert az a nap is ajándék, aminek nyűgösen, kedvetlenül indulunk neki. Vajon gondolt-e már valaki arra, hogy kalandként élje meg a napját? Hisz azzal, hogy felébredtünk, épp csak elkezdődött valami, aminek nem tudjuk, hogy mi lesz a vége. Lehet, hogy a konyhai robot-kávéfőző alól kiemelt gőzölgő kávét tartalmazó kiöntőből a porcelán, üveg vagy műanyag csészébe öntött és forrón elfogyasztott kávé lesz az utolsó élvezetünk. Megfigyeltem ezt a reggeli rituálét. Szinte minden családban evvel kezdjük a napot. Egyedül a minőség, ahogy és amiben elfogyasztjuk a kávét az, ami minden családnál, embernél más. Nem tudom, megfigyelték- e már, hogy minden ember ugyanúgy ébred? Felkel, elkészíti a kávéját, elkezdi szürcsölve inni. Aztán ha dohányos, félig éber állapotban matatni kezd a cigarettás doboz után. Mikor megtalálja, előbányászik egy szál cigarettát, a szájába teszi és meggyújtja. Az égő bagóval a szájában próbálja tovább szürcsölni a kávét, miközben elszívja az első cigarettát. Ha ránézel ebben a pár nyugodt percben bárki arcára, nyugodtságot, megelégedettséget és szinte boldogságot tükröz. Aztán szív még egy slukkot, felhörpinti az utolsó korty kávét és vége. El is szállt ennek a pár nyugodt percnek a varázsa. De ha ebben a pár percben megtesszük és működik, mért nem tesszük meg többször is napjában? Hisz napközben is van kávé, a cigis doboz is kéznél! Nagy kérdés! Na, megyek és megiszom az első kávémat… ***
2135
mami - 2015. február 20. 10:09:26

Ilike! Smile

2831
dezsoili - 2015. február 18. 17:20:41

Smile itt is elolvastalak! Gratulálok!

2135
mami - 2015. február 18. 08:13:17

Kedves Eszter!

Kedves Róza!

Kedves Zsófi!

Minden ember vágyik ezekre a varázslatos percekre akár kávéval, akár cigarettával akár csak úgy mert ezek a mi perceink. Amik annak ellenére, hogy minden reggel megtörténnek mégis megismételhetetlenek.

Köszönet az olvasásért: Jártó Róza /mami/

2952
bruxinelli - 2015. február 17. 14:44:42

Rózsikám !

Rövid, percnyi boldogságig kalauzoltál el. Mióta elolvastam , azóta legtöbbször este főzöm a kávét, mert leakarom rövidíteni a holt időt, minél hamarabb juthassak a kávézás által szerzett
mennyei ízekhez.
Szeretettel olvastalak, ölellek, Zsófi

499
magyareszter - 2015. február 15. 16:47:20

Kedves Róza, Mami!
Többször elgondolkodtam már rajta, hogy mi az a mozgatórugó, ami reggel az ágyból felkelti az embert? Bár sohasem iszom kávét, nem fő nálunk kávé sohasem, nincs semmilyen reggeli szertartásom, mégis teljesen magam előtt láttam, amiről írtál, s találkoztam is már ezekkel az általános reggeli rituálékkal, amiket olyan élethűen írtál le.
Ami pedig lényege írásodnak, az bizony pláne elgondolkodtató. Hová párolog el a reggeli kávé és esetleg cigaretta néhány perces nyugalma a nap folyamán, sőt az elfogyasztása, elszívása után szinte rögtön??? Mire a járművekhez érnek az emberek reggel, már biztosan elhagyták valahol útközben, mert mogorvák, befelé fordultak, vagy éppen fásultak, de nem igazán nyugodtak.
Gratulálok írásodhoz! Sok szeretettel Eszter

2135
mami - 2015. február 15. 09:15:05

Kedves Vali-mami!

Én se cserélnék már senkivel, most, hogy idén már elértem azt a kort, hogy utazni is ingyen utazom. Ráadásul az igencsak népes családomból is mindenkinek van munkája. Betege voltam mikor nem volt és szinte az én keresetem, illetve nyugdíján volt csak a bevétel. Most már örülünk a pillanat boldogságának.

Szeretettel: Jártó Róza /mami/

4993
Vali-mami - 2015. február 14. 23:19:33

Drága Mami !( Drága Róza !)

Tipizált történet.
A reggelek szertartása.
Egy ártatlan élvezet pillanata.
Jól látod....öt perc nyugalom,azután beindul a gépezet.
Ezért vagyok én, "boldog" nyugdíjas.(szoktam mondani)Smile

Örömmel olvastalak:Vali m.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.