Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Csató Gáborné: Házasság harminc felett
Kilépve a látszerész üzletből máris kétségei támadtak, hogy a széles választékból valóban a számára legelőnyösebb fazont választotta-e? Mindegy! Úgyis öregíti, úgysem áll jól, senkinek sem fog tetszeni - kesergett. Gyalogosan lépdelt a forgalmas utcán, a szembejövők pillantásából próbált következtetni kinézetére, egy-egy üzlet előtt meg is állt, hogy a kirakat üvegében szemügyre vehesse arcát.

- Na, mit látsz rajtam? – szegezte a kérdést férjének, amint hazaért.
- Kellene valamit? – nézett fel a férfi újságjából, gyanakodóan fürkészve oldalbordáját, tetőtől-talpig, de nem látott semmi különöset. Egyébként is olyan jól indult ez a mai nap, muszáj elrontani találós kérdésekkel? – kelletlenkedett, csak úgy magában.
- Komolyan nem veszel észre semmi változást? – erősködött a nő. Az ember továbbra is tanácstalanul nézegette, végül a mentő ötlettől megkönnyebbülten kiáltott fel:
- Fodrásznál voltál!
- Múlt héten – jegyezte meg sértődötten felesége, s kiment a konyhába. Utána sietett, menteni a helyzetet, de erre nem kapott esélyt.
- Krumplit főzzek a marhapörkölthöz, vagy tarhonyát?
- Tarhonyát – enyhült meg kissé ábrázata, hogy tudja a helyes választ, de azért gyanakodva tovább vizslatta párját, végül megadta magát. – Szabad a gazda!
- Szemüveget kaptam, rajtam van, nem látod? – repültek felé, nyomatékkal az egyes szavak, s koppantak a fejére, de harmincnégy évnyi rutinnal rendelkezve résen állt.
- Gondolod, hogy tényleg nem tudtam? – mosolygott atyáskodva. – Csak tettettem, hogy örülj, nem is látszik.
- Ügyes próbálkozás, de nem nyert – fordult vissza a gáztűzhely felé az asszony, részéről lezárva a témát, s meggyújtotta a lángot a lábos alatt.

Budapest, 2015. március 26.
499
magyareszter - 2015. április 06. 12:12:14

Kedves Judit!

Azért elmosolyodtam magamban, milyen punk lenne belőled zöld hajjal? Gondolom nem próbálod ki? Smile Köszönöm, hogy itt jártál és írtál is nekem! Sok szeretettel Eszter

686
T Pandur Judit - 2015. április 04. 23:10:23

Kedves Eszter!

Nagyon fején találtad a szöget! Már én is elgondolkodtam rajta, hogy ha zöldre festetném a hajamat, vajon mennyi idő után venné észre a férjem? Ha egyáltalán valaha észrevenné...

Judit

499
magyareszter - 2015. április 04. 21:09:49

Drága Zsófikám!
Igazad van, ez már a jó értelemben vett megszokás kategóriájába tartozik szerintem is, igazán elnézhető. Látod, az asszony hamar napirendre is tért a figyelmetlenség felett. Köszönöm, hogy itt jártál, olvastál és hozzászóltál. Sok szeretettel Eszter

2952
bruxinelli - 2015. április 03. 19:33:36

Frappáns válasz a férjtől az biztos ! Bár még hihető is lehetne,hogy viccelődik,ha meggyőzőbben adta volna elő tévedését. Attól függetlenül szimpatikus esetlensége. Főleg azért, mert ez a kissé mellőzöttség nem hűtlenségből fakad, hanem látszik, hogy a megszokás tette ilyenné a kapcsolatukat.
Szeretettel olvastalak drága Eszterkém.
Zsófi

499
magyareszter - 2015. április 01. 17:45:24

Drága Icukám!

Köszönöm, hogy itt jártál, külön köszönöm a gratulációt, örülök, hogy tetszett ez a kis "életkép". A nők valószínűleg figyelmesebbek sok-sok év után is, nem tudom, de másképp működnek a férfiak is és a nők is és gondoltam inkább nevessünk rajta, mint bosszankodjunk. Smile Sok szeretettel Eszter

524
BogIcu - 2015. március 31. 19:10:24

Drága Eszter!

Ezen tényleg csak mosolyogni lehet, mert annyira igazSmile
Fodrászhoz is hiába mészSurprised, új ruha, meg minek? No, de azért nem mindig van így!

Találó, nagyon jó írás.
Szeretettel gratulálok: Icu

499
magyareszter - 2015. március 31. 15:20:32

Kedves Viola!
Köszönöm a gratulációt, hogy itt jártál, örömmel látlak!!! Sok szeretettel Eszter

277
farkas viola - 2015. március 31. 15:11:12

HÁT ÍGY VAN EZ KEDVES ESZTER!
NAGYON TETSZETT, gratulálok.
Szeretettel: Viola Rose

499
magyareszter - 2015. március 31. 14:56:52

Kedves Titanil!

Azt gondolom én is, hogy nem áll messze az igazságtól ez a gondolat, amit megfogalmaztam. Örülök, ha mosolyt csalt az arcodra! Köszönöm a gratulációt és azt is, hogy itt jártál! Sok szeretettel Eszter

1403
titanil - 2015. március 31. 13:06:04

Kedves Eszter!
Jót mosolyogtam humoros történeteden. Így van ez a legtöbb házasságban, 34 év után férjünk már észre sem vesz semmiféle változást rajtunk. De ha nem lenne főtt étel az asztalon, vagy nem találná az újságját, azt biztosan észrevenné! Természetesen vannak kivételek, akik erősítik a szabályt. Gratulálok! Smile
Sok szeretettel: Magdi

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.