Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Balázsi Pál Etel: Őrangyal - Első történet (2015. augusztus)
Gyermek voltam. Szüleim válása után álmaimban, szörnyekkel viaskodtam, pedig édesanyám mindig arról mesélt, hogy vannak olyan angyalok, akik vigyáznak ránk, és ezért ne féljek. Mégis féltem. Féltem minden férfitől. Féltem nagybátyámtól, aki a katonaság után nálunk lakott, az udvarunkban lakó Félixtől, és féltem attól az embertől, aki havonta látogatott hozzánk, apám betegsége miatt, ő orvos volt. Féltem a sötét viharos éjszakákon hajlongó fák között süvöltő széltől, a baglyok huhogásától.
Aztán a barátnőm is álmodott a sátánról. Elmesélte, és ő is félni kezdett.
Róza mama - mindenki mamája - beszélt az égő, fekete gonosz szellemekről, melyek sikoltva, hörögve, forró tűzben vesznek el valahol a föld mélyében.
Ilyennek képzeltem én is a poklot.
Cseperedtem. Abban az időben, telente többször jártak egymáshoz a barátok, rokonok, főképpen disznótoros vacsorákra, családi ünnepekre.
Disznótoros vacsorán voltunk. Az ital jócskán fogyott, mindenki mondta a magáét, amikor apám öccse a fülembe súgta - Kicsit később gyere utánam. Kérdőn néztem rá, majd később a kíváncsiságtól hajtva, kimentem az udvarra. Hideg decemberi este volt. A csillagok ragyogtak, leheletem arcomra csapódott, megborzongtam.
- Psszt! - intett a ház sarkánál. Gyere! Tétovázva mentem utána. A pince lappancsa felemelve, oda hívott. Vajon mit akar mutatni?
A lépcsőkhöz érve durvám elkapta a derekam és próbált szájon csókolni. Zihált, kezemet nadrágja sliccére szorította, remegett, harapott. Küszködtem vele, Fejemet hátra szorítottam, próbáltam rúgni, de szorítása nem engedett. Elveszettnek éreztem magam. Torkom elszorult, hang nem jött ki a számon.
A pincéből egy erős zaj, (mintha egy üveg törött volna szét) kijózanította. Ott hagyott.
Megtépázva, megalázva álltam a félhomályban, arcom égett a szégyentől, s remegtem a történtektől.
A pincéből méltóságteljesen kijött egy csodálatosan szép miákoló kandúrmacska, és hozzám dörgölőzött.

2135
mami - 2015. augusztus 17. 07:55:10

Kedves Tollforgató!

Nagyon jó történet, jó csattanóval. Tetszett.

/mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.