Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

a. andrea: Test rabság
A tükörbe nézett. Szeme alatt fekete karikák kissé megereszkedett bőr és ráncok éktelenkedtek. Mindkét szeme sarkában két mély szarkaláb. Szája két oldalán, az orrától álláig lefutó árkok, álla két oldalán megereszkedett bőr. Elmosolyodott. Szeme sarkából millió mély ránc indult szerteszét .
-Mint egy rajzolt napocska sugarai!- gondolta. Olyan a szemem mint a nap!
Boldogság hullám öntötte el a testét. A fájdalmas kezelések, a sok lemondás, eladósodás megérte. Sikerrel járt! 25 éves volt, és arca legalább 70 évesnek nézett ki!! Boldogan mosolyogva nézegette magát. Fintorgott, grimaszokat vágott, száját csücsörítve puszit küldött a tükörnek, újjaival simogatta petyhüdt, ráncos bőrét! Pár percig felszabadító, egész testében áramló, végtelen boldogságot érzett. De ennek hirtelen, egyetlen pillanat alatt lett vége... a nagy fürdőszoba tükör ismét az ellenségévé vállt. Tekintete testére tévedt. Nyakán, dekoltázsán fényes, sima, bársonyos bőr. Mellei feszesen domborodtak a hállóinge alatt. Teste vékony volt és feszes, és fiatal... nagyon fiatal!! Mélységes kétségbeesés lett úrrá rajta. Reményvesztetten dőlt neki a fürdőszoba hideg falának, majd lassan leereszkedett a földre és az arcát a tenyereibe temette. A test öregítése nagyon drága eljárás... hosszú ideig tart, fájdalmas és drága... neki pedig már semmije sem maradt. A szüleitől örökölt elegáns, öt szobás lakást rég eladta. Helyette egy kis poros, zajos garzonba költözött, és ezt is hitelell terhelte meg. Három állást vállalt, nem voltak barátai, nem járt sehova, nem költött fölöslegesen. Mindennap csak a célja lebegett a szeme előtt: mihamarabb elérni a tökéletes kinézetet, birtokolni a gyönyörű öreg testet. Akkor végre majd boldog lehet, akkor végre magabiztos lehet és ÉLHET! Igaz, nehezen, és rövid ideig, de legalább IGAZÁN! A társadalom az öreg testet bálványozta. Minden plakátról, TV képernyőről, újság címlapjáról ráncos mosolyok, bütykös kezek, meghajlott hátak köszöntek vissza rá. Az egyik ismert televiziós személyiségről, akit mindenki imádattal nézett és példaképnek tekintett, felröppent a pletyka, hogy csak negyven éves!!! negyven??! Legalább száznak néz ki!!
Ő maga húsz éves korában döntötte el, hogy amint lehetősége lessz rá, aláveti magát az eljárásnak. Ezzel a döntésével magasra tette a lécet, hiszen az öregítő eljárások csak a kiváltságosaknak álltak rendelkezésére. És most, annyi nehéz év után, végre megkapta az arcot. Felállt, belenézett a tükörbe. Elmosolyodott. Könnyei beleültek ráncaiba. Az arcát legalább már nem kell takargatnia! Ismét boldogságot érzett. Elkezdett készülődni, ruhája alá felvette a testtartásjavítót, mely hátát görbébre, derekát szélesebbre, melleit lógósabbra korrigálta. Viszér mintás harisnyáját húzta a lábára, és nyaka köré sálat tekert. Menni kell, dolgozni kell, éhezni kell ma is. A tökéletes testet nem adják ingyen!
5286
a_andrea - 2016. május 21. 20:55:44

Smile köszönöm, hogy itt jártál Anikó! Smile

5274
wartburg - 2016. május 21. 19:46:59

Kedves AndreaHeartAnikó

5286
a_andrea - 2016. május 18. 07:45:25

Smile köszönöm Ildi!

5383
inyezsevokIldi - 2016. május 16. 07:03:33

Kedves Andi!
Hát Te ilyet is tudsz?
Írásodról Dino Buzzati, A hajtóvadászat öregekre című novellája jutott az eszembe. (Nagyon régen olvastam a Nagyvilág Világirodalmi folyóiratban, valamikor a 70-es években. Azt a példányt, amiben megjelent, máig őrzöm, és emlékszem rá, milyen nagy hatást tett rám!)
Igaza van Gábornak! Az ötletből, a témából, kitelne egy jó könyv!
Szeretettel gratulálok: IldikóRose

5286
a_andrea - 2015. szeptember 18. 08:30:32

Kedves PiaNista! Köszönöm, hogy elolvastad. Először is gratulálok az éveidhez - még egyszer ennyit kívánok egészségben! A híradásokat jobb ha csak módjával követi az ember... Sad

2251
PiaNista - 2015. szeptember 17. 19:20:19

Kedves [u]a andrea[/u], magamnak is kellene már egy kis megszépítô ráncosító, de sebaj: jön ez már lassan magától, ha az ember betölti a második 7-et. (77).

Most kapcsoltam ki az M1-et. Ahogyan elnézem, ez a válság is segít a ráncosodásban és még csak saját kiadást sem igényel.

Gratulálok az íráshoz, meg az ötlethez.

Üdvözlettel: PiaNista

5286
a_andrea - 2015. augusztus 17. 17:07:13

Köszönöm Janna.

4465
Janna - 2015. augusztus 17. 13:42:43

Tetszett. A testi ideált szolgálja a személyiség. Gratulálok a "kifordításhoz": Janna

5286
a_andrea - 2015. augusztus 12. 20:29:50

az élet megteszi helyettem. Smile

4670
Bogar Gabor - 2015. augusztus 12. 17:45:12

Nagyon szellemes, de mintha nem lenne befejezve. Nem akarod folytatni? üdv: bg

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.