Balázsi Pál Etel: De jó lenne! (2015. szeptember)
Mostanában éjnek idején, sorozatban megébredek, és képtelen vagyok visszaaludni. Hiába a mélylégzés, a visszaszámlálás, meditáció, olvasás. Gondolatok cikáznak fejemben, mondhatnám, kugliznak, egymásnak csapódnak újabb gondolatokat pattintva ki. Így képzelem el a megszitált lisztbe csapott tenyerem utáni lisztfelleget. A finom lisztszemek ijedtükben ahányan vannak annyi felé, szállnak. Csoda? Nem. Hiszen megbontottam nyugodt egyensúlyukat.
A baj az, hogy nem tudok rájönni, mit tettem (vagy, mit nem), ami nem hagy nyugodtan aludni. Még az összeszedett évek száma sem elegendő magyarázat.
Bonyolult dolgok ezek. Több tényező is besegít ebbe. Elemezgetek. Miért történik meg, hogy a piaci idegen kofák szemérmetlenül, becsapnak romlandó áruik becsempészésével a szatyromba, a gyógyszertárban eleve már lejárt szavatosságú gyógyszert próbálnak eladni, miért szól rám hetykén a más ajkú – nem értem a te nyelvedet! - habár köztünk nőtt fel tízen éve, járt hajlékunkban, barátkozott a fiammal és akkor értette és beszélte nyelvünket, …?
Kicsinységek, mondhatják egyesek. Nekik lehet, mert nem ütköznek minden nap újabb és újabb sérelembe, ami mind jobban felerősödik.
Itt vannak a beözönlő „menekültek”. Jobb szálláshelyet, több kaját, szabad utat követelnek, fenyegetőznek mások országában, mintha ők lennének a bennszülöttek. Lehetetlen, tehetetlen helyzetek.
Munkámat elvégzem, kapcsolataimban nincsenek horzsalkodások, mégis a külső és belső tényezők kimozdítanak lelki egyensúlyomból. Jó lenne megemészteni, a történteket, végkövetkeztetések nélkül, hiszen valahol a nehézségek erősítenek is minket.
Mennyivel könnyebb lenne kiegyensúlyozott lélekkel járni-kelni és az éjszakát átaludni.

Balázsi-Pál Etel
3313
paltetel - 2015. szeptember 05. 06:27:24

Kedves Andrea!
Köszönöm figyelmeztető, intő írásodat. Sajnálom, hogy egészségi problémáid vannak. Próbáld meg elengedni azokat, az írásodbó kitűnik, hogy jó úton haladsz.
Minél előbbi gyógyulást kívánok neked!
Szeretettel,
Etel

5286
a_andrea - 2015. szeptember 04. 15:31:48

Kedves Etel! Írásod olvasva magamra ismertem, mert rengeteg átalvatlan éjszakán vagyok túl... hirtelen felébredés után előnt a sok kérdés, kétség, majd reggelig frusztráltan vergődés... a vége betegség lett... egy éve küzdök ellene... tanulom azt, hogy hogyan dolgozhatom fel a problémáimat, és hogyan védjem magam a lelkemben eluralkodó háborútól. Még mindig nehezen megy...
Tudom azt, hogy az emberek élhetnének békében, boldogságban, nyugalomban is, de építettünk magunknak egy teljesen élhetetlen világot, amelyben elsorvad a lelkünk, lelki nyomorékká válunk... nem tudok belenyugodni, megőrjít ez a logikátlan világ... muszáj azonban megértenem, hogy nem tudom megváltoztatni. Csak a magam reakcióján tudok alakítani.
Kedves Etel! Mielőtt megbetegednél, kísérletezd ki a módját, hogy hogyan tudnád levezetni a felgyülemlett feszültséget.
Sok egészséget kívánok!
Szerettel,
Andrea

3313
paltetel - 2015. szeptember 04. 08:31:06

Drága Viola!
Ezt egyrészben neked írtam. Mindannyiunkat érnek vélt vagy valós sérelmek. Nálam az alvásomat zavarják az ilyen történések, de túl téve magam, jön a következő eset, a mókus kerék.
Szeretettel gondolok Rád!HeartRose : Etel

277
farkas viola - 2015. szeptember 04. 07:59:32

Drága Etel!
Igazad van! Azt hiszem, mindannyiunk lelke berzenkedik a rossz benyomásoktól.
Az a "de jó lenne", már csak az álmainkban lehetséges óhajtás.
Várjuk a jobbat, de egyre rosszabb jön, sőt özönlik, elárasztva, elnyomva mindent.
Szeretettel: Viola RoseHeartRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.