Balázsi Pál Etel: Jó üzlet

Valakiknek, valamiért jól esik, és hasznukra válik, ha félelmet, izgalmat kelthetnek az emberek között.
Minden évben félre magyarázott, a világegyetemből érkező csillagászati katasztrófákról, világvégékről, szólnak a hírek, amiket hirdetnek egyes körökben is. Állhíreket terjeszt a média, amik az emberek és gyerekeik ellen irányulnak rettegést keltve, hogy bármely pillanatban jöhet valami rossz, ami ellen nincs védekezés. Reklámokkal manipulálnak szenzációk keltése, a figyelem elterelése érdekébe a „valós világtól”. De nem csak! Ez egy nagyon jó üzlet.
Az emberek érdektelenné válnak, elidegenednek az otthoniaktól, egymástól, rettegve élik napról napra életüket – fogyasztói társadalommá válnak, kompenzálás képben szükségtelenül sokat fogyasztanak. Nem gondolnak a holnapra, úgyis …
Már az sem lepi meg őket, ha például a beharangozott világvégék, nem következnek be.
Az igazság az, hogy a baj nem a világegyetemből jön. Ebben az esetben, ha elhatárolódunk azoktól az álhírektől, amiket a bulvársajtó, a reklámok, a szórakoztató ipar, ami a gyerekek, fiatalok lelkivilágának megmérgezői, és bizonyos körökben elhangzó eszméket, elméleteket nem tesszük magunkévá: – „úgy kell elfogadni mindent, ahogy van, nem kell ellenkezni,” akkor másképpen kezdjük látni a világot.
Az a világ, amely élettelen, közömbös ott az érzéseknek, a gondolatoknak nincs jelentősége, egyik napról a másikra élnek, anyagi hasznokat kergetnek.
Abban az esetben, ha megszabadulunk az egymás iránti érdektelenségtől, „ők”nem tudják átvenni az irányítást életmódunk, szokásaink felett.
Minél több örömhír, jó hír kell az embereknek, csak látnunk kellene például a természet csodáit. Milyen hihetetlenül szép a felkelő Nap a tengerből kiemelkedve, vagy a hegycsúcs mögül kikandikálva, a csillagok hunyorgása, hullása, Kék Bolygónk növény-állatvilágának sokfélesége, az évszakok váltakozása, a Föld felszínének sok félesége, és maga az ember.
Az ember, aki önmagát kellene, legyőzze a mai világban, mert nem csak a pénz, a műveltség, menti meg az embereket, hanem a hit is, ami kapaszkodóként szolgált az embereknek évszázadokon keresztül a legnehezebb időkben is.
Az emberi élet rövid, de ezalatt emberi kötelessége, hogy óvja, hitben nevelje fel utódait, adja át a múlt hagyatékait és mentse meg őket tiszta lélekkel a jövőnek, így építve hidat a generációk között.
Ez a jó üzlet.

Balázsi-Pál Etel

2015-08-23
3313
paltetel - 2015. szeptember 18. 05:35:01

Kedves Andrea!
Sajnos mindannyinkat éríntenek ezek a dolgok, és mind nehezebb lesz, különösen a gyerekekkel, tinikkel.
Kívánom, hogy gondjaid minél előbb megolódjanak.
Üdv. Etel

5286
a_andrea - 2015. szeptember 17. 16:15:22

Kedves Etel! Olyan témát dolgoztál fel, ami számomra a mindennapjaim legnagyobb gondja - a lelkemből beszéltél!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.