Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Gné és az Ördög temploma
Ott ültek,áhitatos légkör lebegett a levegőben,álnok szeretettel,puhán,halkan beszélt mindenki,béke volt,és öröm a lelkekben. Egyedül én tudtam,kit imádnak itt. Gné nyolc éven át járt közéjük,szerény,kedves,gondoskodó anyaként,ő,aki már gyerekként sem törődött lányával,s nem is olyan rég,szemébe mondta:-"Sosem érdekelt,mi van veled,sosem volt benned örömöm!" Indulatában pedig,hogy:-"Te a Pokolra,én a Mennyországba kerülök!" De Gné szorgalmasan hintette magáról képzelt nézeteit. Mindenhol,ahol megjelent,rövidesen sajnálni kezdték,sanyarú sorsa miatt,melyről végülis lánya tehet. Oltotta,oltotta a környezetét,abban a Hivatalban leginkább,ahol lánya sorsa felett dönthettek. Ez a lány kínlódott és vergődött,semmit sem tudva Gné elfogadott valóságáról,a nyolcadik év végén a Hivatalban felsorolta anyja tetteit,szavait,hitte,hogy segítenek rajta. Az Ördög ekkor lépett színre,a lányon szörnyű haragját tombolva kiélte. A Hivatal egyik dolgozója,legfőbb híve Gné-nek,védelmébe vette az anyát. S ahogy védte,a lány egyre több,nagyobb szenvedések közé került,és a Hivatal kimondta,ez a lány hazudik. Gné titkon boldog volt,de tovább sopánkodott,kesergett,most sajnálták,szerették csak igazán. Gné törvényesen letagadta valódi tetteit. Sötét terv kezdett kirajzolódni,a lányt otthonról intézetbe tenni,és ehhez kifogást találni természetében,viselkedésében. Ő eleinte értetlenül,majd rémülten látta sorsa hová halad,Istenéhez imádkozott,olyan szétesett állapotban,még a szomszédok is megriadtak tőle,oly hangosan sírt,jajgatott. De tétlen nem maradt,a Hivatalba járt,beadványokat írt,közben kiderült két ügye is,melyben ő volt áldozat,ő valóban bajban volt. Kezdett tisztulni a levegő,jött a kijózanodás ideje. Gné aggodalmasan figyelt,ámde nem tudott semmiről. Az Ördög tréfát űzött vele,ki tudja,de tervét nem vitte tovább. Gné lelke azonban már az övé.
4962
Tasnadirita - 2019. január 06. 19:46:18

Drága Kittim!
Biztos igazad van. . . ez a történet egy valós eseménysorozat volt 2014-2015-ben, de tényleg nem arról szól, kinek volt igaza. Hanem egy édesanya árulásáról. De elgondolkodtam, bejegyzéseden is, mert sok igazság van benne!
Sajnos, szerintem, az snyának is igaza van, hiszen beteg, és képzeletében ő egy jó ember, jó édesanya, és bár bántotta lányát, mégsem érti, hogyan nem egyeztethető össze mindez. A pszichopata nárcizmusra jellemző, hogy ha hibás is, azt nem vállalja, hanem az áldozatát hibáztatja, és rlőlép áldozatként. Ennyiben van igaza, hiszen elméjében a dolgok valóban így állnak össze. . . sajnálatosan. . .
Sok szeretettel, Rita

4962
Tasnadirita - 2016. július 01. 08:56:34

Kedves Judit!
Köszönöm,jól esnek szavaid.
üdvözlettel:
Rita

5417
Lulemy - 2016. június 30. 11:18:42

Kedves Rita!
Megrendítő a történet és felettébb elgondolkodtató. ..és szomorú, hogy igen, vannak ilyen anyák is...
Köszönet az élményért! üdvözlettel:
Judit

5396
Kitti - 2016. június 28. 19:23:19

Kedves Rita!

Miért érzem azt, hogy G-né a Te édesanyád? A történet ugyan semmi konkrétumot nem árul el, mégis mégis, mint valami önigazolás féle kezd kibontakozni belőle. G-nék vannak sokan. Nekem is van egy, de hát rég nem foglalkozom vele. Mint ahogyan ő se törődött velem soha. Még annyira sem, mint a történetben szereplő G-né, aki áldozatra feszítette a lányát a saját igaza érdekében. De hát az igazság mindig két arcú. Lehet neki is, de lehet a lányának is igaza egy időben...
Szeretettel olvastalak.
Kit

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.