Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Batthyány tér
Ahogy ment az utcán,szorongott,fájdalma kiült arcára,a szembe jövők elkapták fejüket. Végre elhagyhatta a tűző napot,a metró mozgólépcsőjére lépett bizonytalanul,szédült,szíve zakatolt,mint egy idegen a sok boldog,vidám ember közt. -Semmit sem tudnak,-gondolta-nem tudják,mi a szenvedés,mi történhet egy emberrel,nem is sejtik. Lenézett a mélybe,igyekezett,hogy arcán mégse lássák mire gondol,félt,nehogy kitűnjön a tömegből. A szerelvény épp akkor megérkezett,gyenge ujjával nyomkodta a gombot,mire végre nyílt az ajtó,leült,feszengett. Maga körül keringő nyomasztó gondolatait a szemben ülő zavaros beszédű hajléktalan nő szakította félbe. Hozzá beszélt,kérdezett,elsőre értelmetlennek tűntek szavai,de ő úgy érezte,válaszolni fog,nagyon figyelt,és válaszolt. -"Nem,nincs kiírva." A mögötte kifüggesztett reklám táblára még hátra is pillantott,hogy a zagyva beszédű nő ne higgye,hogy csak lerázni akarja. A hajléktalan mellett három kopott,kitömött nylon szatyor hevert,a nő talán 40 körüli,de 60-nak nézett ki,arca püffedt,úgy tűnt,mintha nem is tudná,mit kérdez. De csak tovább kérdezett,ő pedig figyelt és megértette,vagy legalábbis érteni szerette volna. -"Az sincs kiírva."-válaszolta,körülnézett az utasokra,félve nézte őket,azok pedig szívük melegségével nézték,de tekintetüket csak elkapták. Egy jól öltözött,magas,intelligens megjelenésű férfi az ajtóban földre szegezte szemeit,hiszen a kis nő kérdéseire senki sem válaszolt addig. De most a hajléktalan nő elhallgatott,csak nézte őt,mozdulatlanul ült,arcáról eltűnt a zavarodottság,vonásai kisimultak. Ő oldalra nézett,szíve szorítását próbálta elfojtani,de arca eltorzult,könnyes lett szeme. -"Batthyány tér."-jött váratlanul a felszólítás,sietve állt fel,amikor is rászakadt összes gondja.
277
farkas viola - 2016. július 28. 17:31:05

Kedves Rita!
Tetszéssel és elgondolkodva olvastam.
Szeretettel: Viola Rose

4962
Tasnadirita - 2016. július 27. 08:09:25

Kedves Edit!
Köszönöm kedvességed!
Szeretettel:RitaHeart

5099
picurnagyi - 2016. július 26. 08:12:18

Kedves Rita!
Megrázó érzést jelenítettél meg - az olvasó szinte magán érezte a sok ember tekintetét - s zavarodottságában lesütötte szemét...

Szívvel olvastalak! Nagy empátiával rendelkezel!
Szeretettel gratulálok: Edit Rose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.