Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Rózsák sorsa
Eredetileg piros volt,színeit oda adta két másik rózsának,szerette volna,ha azok is adnak az ő színeikből. Szereti a két rózsát,de színeit elvesztette. Szeretett volna kérni tőlük színeket. A színei a mindeneátadta,amije volt,szeretetre vágyott. A rózsa azt mondja,sokat teszek érted...A szürke rózsa válaszul azt hallotta,hogy meg kell tudni tartóztatni magát,le lell mondani sokmindenről.
A rózsa szép,piros,cikkezett szirmokkal. Nem tudja,szükséges-e,hogy szépen viruljon,frissen töltődjenek levelei,hogy örömöt okozzon. Nem tudja,hogy akiknek örömöt okoz,fognak-e vele törődni,locsolják-e,földjét lazítgatják-e,hogy gyökereit ne feszítse. Minden időben mutatja szépségét,ad magából,szolgál,de vajon ő fontos?...S akkor...egy tündér megérintette szirmait,és a szirmok sok kis darabra hullottak szét. A tündér a kis szirmokat apró üveg edényekbe teszi,és titokban elhagyatott,magányos emberek otthonában feltűnő helyekre állítja. Amikor ezek a szomorú,kesergő,reményt vesztett emberek észre veszik,a szirmok örömükben sárga fényeket bocsátanak ki,azok kíváncsian figyelnek,kézbe veszik,csodálkoznak. A szirom érinti az ujjbegyet,és behatol a szenvedő testébe,szeretetével feltölti.
A tavirózsa szólít:-Jöjj be mellém,ne félj,meleg a víz!-lágy visszhangzó,halk hangja bíztatóan cseng. Egymás mellett lebegünk a vízben,csendesen,szerényen. Egyszerűen létezünk...fehéren,tisztán oda adjuk magunkat a világnak,szépségünk ragyogó,fényes,jóságot,erőt sugárzunk. Aki eljut a tavunkhoz,megtisztul,s ujjá éled.
4962
Tasnadirita - 2016. október 24. 22:02:14

Kedves Pilla,nagyon édes vagy,jó érzés,örülök,köszönöm!!!Smile
Szeretettel,Rita

1593
MT - 2016. október 24. 20:05:37

Drága Rita, én köszönöm, hogy megosztottad velünk csodaszép írásodat. Smile
Élmény volt ismét (és nem utoljára) elolvasni.
Szeretettel:
Pilla

4962
Tasnadirita - 2016. október 24. 13:00:40

Kedves Pilla! Köszönöm!!!
Szeretettel,Rita

1593
MT - 2016. október 24. 07:58:29

Kedves Rita, nagyon tetszik prózád, ami tiszta líra és meseszép.
Andersen miniben - ez jutott eszembe elolvasása után. Csak ő tudott fájó témákról ilyen szépen, lélekbe hatolóan írni.
Nagyon örülök, hogy olvashattam.

Szeretettel:
Pilla

4962
Tasnadirita - 2016. október 24. 07:05:53

Kedves Babu!
Köszönöm,igen kedves szavaid jól esnek!
Szeretettel,RitaHeart

5548
babumargareta - 2016. október 23. 18:45:08

Kedves Rita.
Szépséges soraidhoz tisztelettel gratulálok.
Érdekes gondolataid átjárták szivemet .
Oly meseszserü,de nagyon szép.
Szeretettel.....BabuHeartRoseRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.