Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: A fal mellett
A fal mellett szorosan haladt, görnyedten, lassan,tétován. Szürke nadrágja szára alatt rongyos,barna harisnyája lecsúszva .Kopott vastag kabátja kényelmetlenül beszorult a hátizsák alá. Cikázó léptei nyomában haladtam,figyeltem ezt a kis tömzsi alakot,a fursa jelmez alatt egy valamikori kislányt,fess nőt sejtettem,egy édesanyát,talán nagymamát...Hirtelen megállt,lassan fordult teste,ott álltam szorosan mögötte,vajon most mi lesz,ő,vagy én fogok jobban megijedni-gondoltam,majd elszégyelltem magam. De akkor már nyíltan rám nézett,őszintén,kendőzetlen tekintetével,melyben értelem csillogott,de álarca,mely püffedt,piros pofacsontja,repedezett ajkai félig nyitottan,rózsaszín ínyekkel,a sorsa,melyet levetni nem tudott. Egy percig álltunk mozdulatlanul,majd zavartan magam elé néztem,azt hiszem becsuktam szemem. Hirtelen ébredtem,ő pár méterre előttem,de már nem ugyanaz,már ismerősként,úgy éreztem,lehetne rokonom,barátnőm,anyám,bárki,akit szeretek. De csak követtem,valami vonzott,kötődtem hozzá,érdekelt. Felszálltunk a villamosra,közel ültem,s figyeltem. Egy fiatal kislány orrát fogdosva a villamos másik végébe sietett,több utas követte,egy idős úr tüntetően maradt,két néni suttogva folytatta a beszélgetést. A kislány és mamája átültek az én oldalamra,a tíz éves forma kisgyerek meglepően tapintatos,és megértő szemekkel nézte az otthontalan hölgyet. Ő...kis mosollyal,ráncos szemekkel előre nézett,ki tudja,mit látott,milyen véget,de az biztosan éreztem,az útját nézi,azt,amit jól ismer,s mi akik együtt utaztunk vele,nem tudhattunk. Ahogy azt sem,mi ez az egész,legfőképp érzékszerveinknek ismeretlen szagok. Mi lehet ez,miből rakta össze,mert ennek oka van,ez biztos,amikor becsuktam szemeim,elindult a film,aznap nyolctól a jelen pillanatig,mindössze két óra. Az éjszaka utáni étel keresés,ürítések,széttört alkoholos üveg,izzadtság,a szenvedések minden lehetséges változata,és foka,a félelem,a menekülés...amikor is mindent megértettem. Leszálltam,lassan,tétován haladtam a fal mellett,cikázó léptekkel,megálltam,lassan fordultam,hátam mögé néztem...
4962
Tasnadirita - 2016. november 18. 19:43:47

Kedves Babu! Köszönöm
Szép hétvégét,RitaSmile

5548
babumargareta - 2016. november 17. 08:57:33

Kedves Rita.
Kissé elvontan de annál szebben irtad meg történetedet.
Elöször egy kicsit értelmetlennek találtam,de utána kiigazodtam
Gratulálok ügyes vagy.
Tisztelettel.....BabuRose

4962
Tasnadirita - 2016. november 10. 18:23:27

Kedves Laca!
Köszönöm bejegyzésed,a bekezdésekre tagolást átgondolom. Örülök,hogy tetszett.
Üdv. RitaSmile

2951
Firm76 - 2016. november 10. 08:20:42

Kedves Rita!

Lenyűgözve olvastam rövid, de annál tartalmasabb novelládat. A mind gyakrabban visszatérő, égető témát remek oldalról ragadva meg, kiválóan tárod az olvasó elé. Bár én szerettem volna bekezdésekre tagoltan olvasni ezt az írást, de formája semmit sem vont le értékéből. A markáns tételmondatok segítenek jól eligazodni soraid között.
Leginkább az utolsó mondatod, novellád záró momentuma adta még hozzá azt a pluszt, amitől igazán hathatós, elementáris olvasmány lett a történet.
Nagyon jó írás, szívből gratulálok hozzá!

Üdv: LacaSmileRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.