Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Fedák Anita: Szilveszteri fogfájásom története
Humoreszk

Az egész szilveszteri kálváriám egy fogfájással, az ebből származó félreértéssel és egy csillagszórós orrba veréssel kezdődött és végződött. Fájt a fogam, de úgy igazán, teljes erejéből. Éppen a nokedli szaggatót tettem be a mosogatóba, mikor akkorát nyílalt a hátsósorban lévő első nagyörlőfogamba, hogy kétséget kizáróan éreztem: fogorvosért kiált. Gyorsan felhívtam az ungvári ügyeletet ahol közölték Szemfog doktor úr egy óra múlva fogadni tud. Rohantam, hogy magamra kapjam a kabátom és már tárcsáztam is a taxit. A sarkon beforduló sárga jármű kicsit érdekes kűrt lejtve fékezett előttem, de annyira sajgott az a fránya fog ott hátul, hogy nem is volt erőm ezen, mélyebben elgondolkodni.
- A Kertész utcába - szóltam a vezető felé és kértem zárja be a lehúzott ablakot. Nem indult. Ismét megismételtem a címet, de az ült némán és még az ablakot sem húzta le. A fejemet forgattam jobbra és balra, hogy kiszálljak vagy maradjak, amikor egy papírt nyújtott hátra és egy tollat. Kiderült, hogy süket-néma szerencsétlen. Ilyen is csak velem történhet meg szilveszter előtt egy nappal, tört ki belőlem a düh, de mivel időpontom volt, gyorsan ráfirkantottam a címet. Ungváron szilveszter előtt ez is ritkaság.
Gyorsan a fejemre húztam a kalapomat, hogy a beszállingózó hópelyhek legalább a sajgó arcomhoz ne tapadjanak. A rendelő előtt ismét egy furcsa pukedlit tett a taxisom, majd hátra sem fordulva a kezemből elvett bankjegyet begyűrte a kesztyűtartóba és válaszként a névjegyét nyomta a kezembe. Na, tudod, mikor utazom én legközelebb veled, méltatlankodtam magamban, zsebre vágtam a cetlit és iszkoltam is kifelé a járműből még az ajtót is jól bedurrantva. Úgy sem hallja, gonoszkodtam magamban.
Akkor jelent meg előttem egy tántorgó fickó. Amikor rám lehelt, egy pillanatra megszűnt a fogfájásom. De vele sem törődtem, csak azt láttam, hogy beül, az én otthagyott taximba és már indul is valahová. Na ez is jól kifogta ezt a lükét, vihorásztam egy sort, de gyorsan abba is hagytam, mert a fogam ismét jelzett.
Szemfog doktor úr is furcsán csillogó szemekkel fogadott, amit a hasogató fogam nem igen tolerált. Kérdésére, hogy vettem-e be Demalgont, közöltem, hogy nem, mert megittam két deci vodkát. Erre a válaszomra igen csak fellelkesedett és még öntött egy decit. Hogy tompítsa a húzás okozta fájdalmakat. Itt már nem segít az injekció, replikázott, használjuk a régi bevált módszert. Miközben értekezett egy-egy kupicával nekem, egyet-egyet magának töltött és fel is hajtotta. A poháremelgetések közben valahogy megszakadt előttem minden kép és már csak arra ébredtem, hogy valaki rettenetesen orrba vágott...
Aztán már csak annyira emlékszem, hogy ágyban fekszem, csíkos pizsamában és egy visító női hang azt kiabálja:
- Ez nem az én férjem, ez egy idegen férfi - és a nyomaték kedvéért még egyszer jól orrba vágott, hogy a szemeim a szilveszter előtti csillagszórókat idézték elő.
A fájdalomtól azonnal kijózanodtam és sűrű bocsánatkérések között kérdezgetni kezdtem: hol vagyok és hogy kerültem ide. Csak jelzem: a fogam helyén nagy űr tátongott.
Nos, a következő történt. Szemfog doktor úr "érzéstelenítőjének" köszönhetően jól berúgtam. A fogamat kihúzta, de valószínűleg teljesen kiütöttem magam a sok vodkától. A zsebemben megtalálták a taxisofőr névjegyét, tárcsázták, majd a fogorvosi rendelő kartonjáról átmásolva a nevemet és címemet beültettek és hazavitettek. Igen ám, csak mivel Szemfog úr is jól felöntött a garatra, egy ugyancsak Kovács János nevű kartonját kapta elő, aki nem Ungváron, hanem Munkácson lakott és mit ad Isten, szintén a Jószerencsét utcába. A süket-néma taxis benyalábolt a hátsó ülésre, szépen elvitt az egyórányi távolságban fekvő Munkácsra, kirakott a ház előtt. Mint később észrevettem kiszolgálta magát a pénztárcámból bőséges borravalóval is megjutalmazva magát, majd dolga végeztével visszaindult Ungvárra.
Én teljesen kótyagosan elindultam a ház belseje felé. Este volt, benyitottam az első ajtón, levettem a cipőm, ruháimat és belebújtam a párnára készített pizsamába. Jobbra nyúlva megtapogattam, hogy ott van-e a feleségem. Békésen szuszogott mellettem valaki, így semmi okom nem volt a gyanakvásra. Csak az éjszakai műszakból pirkadatkor hazatérő 120 kilós férj megjelenésekor tört ki a botrány.
A többit már ismerik...A szilveszter reggel egy hatalmas csillagszórós orrba vágással indult, amit még kettő követett.
Tanulság: soha ne próbálkozzanak vodkával fogfájást gyógyítani, és lefekvés előtt győződjenek meg arról, hogy a saját pizsamájukba bújnak-e be...
4302
Fedak Anita - 2018. december 19. 20:58:42

Kedves Vancsa!
Örülök, hogy sikerült derűsebbé tennem a napod szerény szösszenetemmel.
Szeretettel: Anita

4302
Fedak Anita - 2018. július 31. 17:21:07

Kedves Ági!
Köszönöm szépen.
Üdvözlettel: Anita

5990
csillag54 - 2018. július 31. 11:16:21

Kedves Anita!

Igencsak tanulságos történetet írtál le. Kicsit elmosolyogtam magam, de minden jó ha a vége jó.

Barátsággal: Ági

4302
Fedak Anita - 2018. július 12. 17:36:22

Kedves Rita!
Örülök, ha sikerült mosolyt csalnom az arcodra a humoreszkemmel.
Szeretettel ölellek: Anita

5396
Kitti - 2017. szeptember 03. 20:20:59

Ez de jó! Grin
Rose
Igazán jól szórakoztam, köszi!

4302
Fedak Anita - 2017. január 04. 20:49:24

Kedves Brigitta!
BÚÉK. Köszönöm.
Üdv.: Anita

4005
zelgitta - 2017. január 04. 17:35:21

Jó volt, Anita!
Jót mulattam.
Boldog Új Évet!
B.

4302
Fedak Anita - 2017. január 03. 19:21:37

Kedves Icu!
BÚÉK. Köszönöm szépen, hogy olvastál. Örülök, hogy sikerült jó kedvre deríteni ezzel a szösszenettel.
Szeretettel ölellek: Anita

524
BogIcu - 2017. január 03. 12:29:38

Kedves Anita!

Jó kis kálvária, igazi humoreszk, jókat kuncogtam magamban.SmileFogfájásról azért mostanában ne nagyon beszéljünk, Surprised mert kiráz a hideg a gondolatától is.
Köszönöm, hogy mosolyt csaltál arcomra!
Szeretettel gratulálok, és boldog új évet kívánok: IcuRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.