Pestovics János: KÜLÖNÖS SZILVESZTERI SZÁMVETÉS
KÜLÖNÖS SZILVESZTERI SZÁMVETÉS

Már 23 óra sincs hátra ebből a boldog-boldogtalan évből. Mire volt jó ez a keserves küzdelem, amit az "új életért", a "boldogságért" vívtam elszántan-elkeseredetten?
Egyedül ülök egy "munkavállalói hotelszobában", ölemben egy géppel, amit aligha érdekel, hogy jól érzem-e magam az ő mechanikus társaságában.
Készségesen mutogatja nekem az éppen felbukkanó rokonok, barátok, ismerősök és ismeretlenek képeit, bejegyzéseit. Érezzem úgy, hogy nem vagyok egyedül? De bizony, rohadtul egyedül érzem magam, mert rohadtul egyedül vagyok!
És most kegyetlenül félek, bizony. Lehet, hogy a nagy szeretet-sóvárgás bolondot csinált belőlem? Valóban azoknak van igaza, akik óvtak attól, hogy azt szeressem, akit szeretek - mindenek ellenére: minden tény, minden körülmény, minden figyelmeztetés, minden rossz jel, minden tapasztalás, minden visszautasítás dacára? Csakazértis erőlködésem hiábavaló volt hónapokon keresztül?
Hát, ez bizony elég riasztó így egyedül egy szűk világvégi szobában, így egyedül, mindentől és mindenkitől távol, így egyedül az év utolsó napján, huszonkét és fél órával Szilveszter előtt...
Állítólag 2017. január elsején nulla óra nulla perckor újjászületünk. Állítólag a Csodák Éve köszönt az életembe...
Hát, én most még azt is csodálom, hogy egyáltalán élek!
Itt aligha lesz pezsgődurranás, poénözön, kutyafuttató tűzijáték. Kozmikus csönd fogadja bennem az ígéretes új esztendőt...
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Kőbánya, 2017. január 1.
642
pestomester - 2017. március 28. 16:06:08

Kedves Rita! Igazából én sem rajongok a szilveszterért, elég távoli az én lelkivilágomtól. Legutóbb azonban szinte rákényszerültem arra, hogy a szokásosnál jobban elmélyüljek, mert - ahogyan írtam is - teljesen egyedül töltöttem ezeket az órákat egy teljesen ingerszegény környezetben. Ezért írtam inkább. Egyébként soha nem szerettem a számvetést és fogadkozásokat. Azóta már a március 15-ei ünnepen is túl vagyunk. Én azt a napot is Kőbányán töltöttem, aztán másnap haza kellett indulnom Borsodba. A "nemzeti ünnep"-gyalázásról a Pesti Srácok videó-tudósításából értesültem. Rettentően lehangoló volt látni, hogy ebben az országban nem lehet nyugodtan, méltóságteljesen ünnepelni a "Márciusi Hősöket" sem. Engem egyenesen lesújtott, amit láttam és hallottam. De az ÚJSÁGÍRÓNŐ jelesre vizsgázott szerintem!

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.