Nagy Csaba: A mai napom...
Ahogy eddig is mindig kávéval és gondolatokkal kezdem a napom. A reggeli kávé illata talán megindítja a fantáziámat. A meleg, és a mosogatógép duruzsoló hangja, a szürke csend mind közre játszik, hogy alkothassak valamit. Nem akarok túl borús hangvételű művet írni, mert egy idő után unalmasnak hat. Azonban nem tudok önfeledt boldogságról sem, mivel az élet sem ilyen. Ilyenkor sok mindenen elmélkedem, és azon tanakodom, hogy vajon melyik lélekfiókomat nem nyitottam még ki, és hátha valamelyik titkos és rejtett fiókban valami érdekes bukkan elő rólam. Tegnap séta közben egy öregedő pár az udvarán évelődött:
,, Persze, persze, úgy lesz minden, ahogy mondtad, hisz te vagy nekem a legfontosabb. ´´- mondta a hölgy párja. Csak hallgattam, míg ismételgette a felesége hümmögése közepette. ,, Jól van öreg´´ mondta a feleség urának, és hallottam a hangján hogy mosolyog belülről. Majd megfogták egymás kezét, és tovább sétáltak járdán. Ekkor kicsit elszomorkodtam, azért mert már mi is, és a korosztályunk is elfelejti, milyen az, hogy kitartasz valaki mellett. Mindent oly könnyen feladunk, és hamar túllépünk… a fiatalok csak vergődnek egy- egy párkapcsolatban,
mivel ma jön az egyik és megy a másik ez a korra jellemző. Persze ennek van pozitív és negatív oldala is. Persze ha mi vétkezünk, akkor hajlandóak vagyunk e, ezt tolerálni egy másik ember számára? Sokszor hallom, hogy a türelem nagy erény, de manapság ez kifogyóban látszik.
,, Nem tűröm tovább´´- kiabáljuk, pedig a helyzet az, hogy amit nem tűrünk tovább azt úgy is meglépjük, elküldjük, amíg már nem lesz kit és végül egyedül maradunk.
Sok ember vallja azt, hogy jó neki egyedül. Szerintem ez hazugság, az ember társas lény így szükségnek érzi a közelséget. Hűség és türelem? Kihaló tulajdonságok. A szabadság zászlaja mögé bújva éljük ezeknek az ellenkezőjét, és harsogjuk, hogy mi megtehetjük!
Független és szabad vagyok, nekem senki nem fogja megmondani, nem hagyom magam, és ne hogy már! Közben pedig belehalunk a látványába egy idős házaspár összekulcsolt kezének…
4878
csabi6669 - 2018. szeptember 29. 21:12:55

Köszönöm Anita Smile

4302
Fedak Anita - 2018. szeptember 29. 16:22:31

Kedves Csaba!
Szép, hogy egy fiatalember vetette papírra ezeket a gondolatokat. Kívánom, hogy 50 valahány év után te is megéld azokat az érzéseket, amit ez az idős pár egymás iránt.
Barátsággal: Anita

4878
csabi6669 - 2017. március 15. 15:09:10

Köszönöm Viola Smile

277
farkas viola - 2017. március 15. 15:05:24

Kedves Csaba!
Tetszett az írásod, valóság van benne.
Szeretettel: Viola In Love

4878
csabi6669 - 2017. március 15. 10:40:22

Köszönöm szépen Rita Smile

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.