Balázsi Pál Etel: Látogatóba
A múlt héten, kint a hegyen a gyönyörű napsütésben hócsizmát húztam és látogatóba indultam. Engedtem a hívásnak. Napok óta ők jártak eszemben, a három ikerpár fenyőfa.
Jól ismerem a hozzájuk vezető ösvényeket, amiket az olvadó jég és hó borított. Éreztem az erdő illatát, a madarak örvendező csevegését. Jóleső érzés töltött el. A madarak éneke és a csend váltakozva ért hozzám. Próbáltam beleolvadni ebbe a rejtélyes létbe. Az arra vezető patak bőséges vizének csobogása, rohanása mesélt. Mesélt, mint a felém érkező szavak, mondatok, melyek néha kedvesek, építő jellegűek, vagy rombolók.
Kiértem a bokros tisztásra, ahol a meleg nap ereje most próbálta eltüntetni a tél foltos, havas köpenyét. Barátaim ott álltak egyenes derékkal a tisztás alsó felén. Engem vártak? Elhiszem, mert lelkemben élnek ők is akár a vadak, madarak, rovarok az egész természet. Egészségben találtam őket, csak az egyik fának kérgén két ujjvastagságnyi horzsolást észleltem. Őzbika dörgölte agancsát?
Sorba mindeniket megöleltem, köszöntöttem őket. Hallgattam, éreztem rezdülésüket, éledésüket. Sokszor fogalmazódott meg bennem a kérdés - miért érzem barátaimnak őket, mi köt össze minket? Azért, mert Ők is olyanok, mint az itt lakó emberek, akik magukba zárják örömeiket, bánataikat? No, meg szükségkor segítenek egymásnak?
Talán a teremtéssel függ össze, mert az emberek lelkében ott a Világmindenség, de nem csak mi vagyunk a természet része, fordítva is igaz - a természet egyben a mi részünk is.
Ezért fáj, ha kivágják a fákat, leölik a vadon állatait, tönkre teszik a természetet, mert lelkünket sebzik meg, az ő pusztításuk az emberiség pusztulását is jelképezik.
Öleltem az égbe nyúló fenyők derekát, néztem a csodálatosan szép kék eget a fák koronái közül és forogni kezdett velem a világ. Nem tudtam eldönteni a fákkal, forgok, vagy a magasságos ég forog fölöttem. Behunytam szemem, megborzongtam. Pár pillanat múlva éreztem, hogy biztos talaj van lábam alatt.
Kinyitottam szemem s egy csodálatosan szép pillangó közeledett felém. Ő, hozzám jött látogatóba és kézfejemen megpihent.

Balázsi-Pál Etel

2017-04-30
3313
paltetel - 2017. május 05. 20:44:21

Így igaz Rita drága, a Földünkön mindannyian a teremtett világ részei vagyunk. Mi rajtunk múlik hogyan bánunk vele.
Örvendek, hogy tetszik írásom és egyet értesz a leírtakkal.
Köszönöm!Rose

Szeretettel:
Etel

3313
paltetel - 2017. május 04. 06:25:59

Kedves Babu!

Úgy érzem, te is szereted a természetet, mert megérezted írásomban a természet iránti elfogultságomat.
Köszönöm elismerő szavaid és gratulációd.
Szeretettel: Etel HeartRose

5548
babumargareta - 2017. május 03. 20:17:51

Szép ,természet imádó irás
Kedves Etel..valóban nagyon szeretheted a természet csodáit ,ha ennyire tudsz örvendeni fáknak , élölényeknek ,akik kiszinezik életünket.A természet az élet !!
Gratulálok tisztelettel....BabuRoseRoseRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.