Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bogárné Sárközi Ilona: Csodálatos ajándék
Csodálatos ajándék

Gyönyörűséges gyermekkor! Mindent megkap, amit csak kíván, talán az első sóhajtásra. Szülei jómódúak, apa orvos, anya igazi társasági úrinő. Hideg vízbe sem mártja a kezét, a bejárónő mindent elvégez helyette. Dolgoznia felesleges, anyagi biztonságban élnek, számukra a nélkülözés ismeretlen fogalom.
Minden egyes ötösért pénzjutalom jár, vagy újabb haszontalan játék. Mit kezdjen velük, egyedül játszani sem jó!

Az iskolában nem túl népszerű, osztálytársai látványosan kerülik. Nagyon fáj neki ott valami, legbelül, de nincs, csupán egyvalaki, akinek a szívét kiöntheti. Kollár Misi az ő igazi barátja! Ők kimondhatatlanul szegények, és mégis elégedettek. Anyukája egy mosodában dolgozik, apukája valami gyárban, aminek a nevét sosem tudta megjegyezni. Mindig mosolyognak, s ez nem valami műmosoly, amit saját szüleitől már annyiszor látott, amikor vendégek jöttek hozzájuk, hanem igazi, őszinte. Csak úgy egyszerűen szeretik a környezetükben élő embereket, s nem utolsó sorban egymást. Nagy kincs! Nagyobb kincs ez minden fényűző gazdagságnál.

Egyszer felcsalta magukhoz Misit, mert elmaradt egy órájuk.
- Gyere, ugorj át hozzánk! Gyorsan megcsináljuk együtt a házit, aztán jót játszunk!
Már javában csatatér volt a játszószoba, amikor anyja megérkezett a fodrásztól.
Rosszallóan nézett körül, majd fejével biccentett, hogy beszélni óhajt vele.
- Soha többet ne hozd ide ezt a gyereket! Nézd meg, hogy néz ki! Rongyos a nadrágja! Ilyenekkel te sose barátkozz! Lehet,hogy lop is!
- De, anya! Ő a legjobb barátom! És nem rongyos a nadrágja, mert az anyukája megfoltozta! És Misi soha nem lopna! Ezt nem gondolhatod komolyan?!
- Lárifári, nem érdekel! Ne hozz szégyent a családra! Mit szólnak majd az emberek?! - sarkon fordult, és bevágta maga mögött az ajtót.
Próbálta szomorúságát leplezni, s lelombozódva nyomta le a kilincset. Misi halálsápadtan állt a játékrengeteg kellős közepén.
- Azt hiszem, mennem kell, várnak otthon! - csak ennyit nyögött ki, szinte hangtalanul.

Szégyenébe és a keserűségbe majd belepusztult, anyjától egyre jobban távolodtak egymástól. A kollégium megváltás volt számára, távol attól a sznob világtól, amit kénytelen volt elviselni srác korában. Korán nősült, esküvői tanúja Kollár Misi volt, s elsőszülött gyermekének keresztapja is.
S amin éveken át töprengett, az csak felnőtt, érett férfiként fogalmazódott meg benne. A gazdagság nem válthatja fel a mérhetetlen magányt, azt az űrt, amit a szeretet hiánya okoz. Tiszta, igazi érzelmekkel szeretni nem kiváltság, nem érdem, hanem Istentől kapott csodálatos ajándék!

Budapest, 2017. június 8.
6542
ritatothne - 2019. november 05. 12:54:33

Drága Icuka!

Nagyon hiányollak, de mégiscsak sikerült találnom egy olyan novellát, amit még nem olvastam. Hát? Mit is tudok rá mondani: csodaszép és megható volt.

Szeretettel: RitaRose

524
BogIcu - 2017. június 27. 06:13:38

Kedves Szabolcs!

Nagyon szépen köszönöm! Örültem megtisztelő látogatásodnak.
Sok szeretettel: IcuSmile

2720
bigeszab - 2017. június 25. 16:57:05

Kedves Icu!
Tetszett ahogy bemutattad egy gazdag polgári család álszent, felületes életét. Nem minden a pénz, a gazdagság! Ezzel szembeállítva a közösség (kollégium) jó hatása is szerepet kapott az írásodban. Gratulálok!
Szeretettel: Szabolcs

524
BogIcu - 2017. június 12. 20:11:05

Drága Zsófi!

Annyira örülök, hogy olvastad, s hogy tetszett, az boldogság.Smile
Nagyon köszönöm.
Szeretettel: IcuRose

2952
bruxinelli - 2017. június 12. 09:31:02

Kedves Icu !
Novellád szép példája az igaz barátságnak, szeretetnek.
Szépen, elragadóan írsz róla.
Szeretettel gratulálok, Zsófi

524
BogIcu - 2017. június 11. 06:43:53

Drága Icám!

Az esetek többségében valóban sivár, érzéketlen lesz a gyerek is. Hiszen a szülő a minta, de a mi kis főszereplőnknek egész más az érzelem-világa felnőtt korában is.
Nem véletlenül menekült a szülői háztól.

Nagyon örültem, hogy olvastad írásomat, szívből köszönöm!
Ölellek szeretettel: IcuRose

3649
Oroszlan08 - 2017. június 10. 11:32:06

Drága Icu!
Sajnos vannak ilyen szülők, nem gondolják, hogy örökre tönkre tehetik gyermekük lelkivilágát, de előfordulhat, hogy a gyerek is ilyen felnőtt lesz.
Szeretettel Heartgratulálok: Ica

524
BogIcu - 2017. június 09. 11:14:11

Drága Zsera!

A szeretetet sajnos nagyon sok szülő pénzzel próbálja kompenzálni, eredménye nem kétséges.
Sem gazdagság, sem szeretet nem jutott osztályrészemül fiatal koromban, így annál nagyobb odaadással, és imádattal veszem körül kis családomat. És így vagyok boldog....

Nagyon örültem, hogy olvastál, dicséreted szívből köszönöm.

Öleléssel és szeretettel: IcuRose

1867
Zseraldina19 - 2017. június 09. 09:49:57

Kedves Ica!
Amit leírtál, az sajnos nagyon sok helyen megtörtént, megtörténik, és meg is fog. Én örülök neki, hogy nem ilyen körülmények között nőttem fel. Gratulálok szépen fogalmazott, megható történetedhez!

Puszi! Zsera Smile

524
BogIcu - 2017. június 09. 08:44:56

Szívből köszönöm, hogy olvastál kedves Rita!
Ha tetszett, nagy öröm!

Szeretettel ölellek: IcuRoseHeart

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.