Ágoston Tibor: Halálos szerelem
Halálos szerelem...

Floria :

Magas jó alakú gyönyörű kurtizán, ki Párizs előkelő negyedében, közel a Luxemburg parkhoz előkelő házban lakott szolgálókkal kik ismerték őt rég.
Flória harmincon alul lehetett soha senki nem tudta pontosan a éveit. Neves urak tartották fenn ezt a gyönyörű házat amit minden látogató élvezett.
Floria nem volt kötve senkihez amit minden előkelővel kikötött.Ő szabad akart lenni szabadon választani akit akar kedve szerint.
Mindenki tudta az ő helyzetét, életét, a neve olyan ismert volt, hogy a legelőkelőbb házakhoz, bálokra mindenhol megívót kapott. Flora igazi előkelő úri nő volt.

Pier Germont :

Fiatal francia nemes ki alig várja, hogy az apja meghaljon mert a járadék amit évente kap az ő életszínvonalát csak szűken fedezi. Csapongó életet élt barátokkal és semmi pénz nem lett volna elég ezt fenntartani. Történt, hogy beleszeretett egy híres kurtizánba amit az apja megtudott.
Az idős Germont hosszan beszélt a fiával a közelgő tisztességes sikerei a család hírnevét fognák növelni. Adott neki egy lehetőséget amiből választhat: Elhagyja örökre a kéjnőt, ha nem, kitagadja őt örökre a családból.
Akkor már Pier halálos szerelmes volt, az agya megbomlott a vagyon helyett a nőt választotta. Üres zsebekkel állt a nagy világba.

A szerelem :

Floria és Pier mint két galamb igazán megszerették egymást Pier-nek tetszett a gyönyörű lakosztály ahol kedvesét zongora tehetségével szórakoztatta mikor csak ketten voltak.
Pier-nek nem tetszett Floria élete, sokat beszélt vele, a jövőről, hogy elköltözhetnek egy vidéki szép helyre egy kisebb házban ahol új életet kezdhetnek. Piernek ügyvédi praxisa volt amiből megélhetnek.
Floria hallani sem akart róla, soha nem adta volna fel a jelenlegi életét ami a vérében volt, ami imponált tetszettek a különböző karakterek neki és a fényűző életmód.
Ő tisztában volt Pier jelenlegi anyagi helyzetével mert ő segíti ki őt alkalomadtán.
Ez így ment sokáig míg egy nap egy jó nevű páciens vádat emelt hivatalos körökbe Floria ellen. Floria-t letartoztatták,börtönbe vitték. Pier minden követ megmozgatott, hogy szerelmesét kimentse, nevét tisztázza. Ami megtörtént mert pier-nek ugyancsak neves barátai, ismeretsége volt.
Floria szabad lett de a sötét felhők egyre jobban tömörültek kettőjük feje felett.
Tárgyalásra került a sor mert ugyanakkor több panasz érkezett be ami már elkerülhetetlen lett. Hatalmas tömeg jelent meg a tárgyaláson mert mindenki tudni akarta, hogy a híres kurtizánnal mi lesz.
Eljött a nap,Pier minden lehetőséget megragadott barátainak a segítségéért könyörgött.
Az ellenfél könyörtelen vádakat soroltak fel amiket senki idáig nem ismert.
Összeültek a bírák, kegyetlen lett az ítélet: Floria-t az országból kitoloncolják.
Floria-t láncra verték rátették egy szekérre, úgy vitték a kikötőbe.

XVII. század közepén íródik ez a történet,mikor Amerika a Franciák segítségével megnyerte a háborút az Angolok ellen attól kezdve : 1776-Amerika független lett.
Hálából a segítségért Amerika az ország déli részén egy teljes államot ajándékozott a Franciáknak amit ők kezdtek kiépíteni, mert ez az állam csupa mocsár dzsungel szinte alig lakható ragadozó állatok krokodílok mérges kígyók,a páratartalom kibírhatatlan.
Az Állam neve Louisiana és az egyetlen város ami akkor létezett neve: New-Orleans.
Ami francia stílusban kedves kis házakat építettek. Államfőt választottak új törvényeket szabtak. Minden lazább volt az óhazai törvények, szokásoktól.
Hogy benépesítsék ezt a lakhatatlan vidéket, Franciaországból minden bűnözőt, utcalányt összeszedtek az új hazában telepítettek.

Floria megérkezett a kikötőbe, sírva, soha nem gondolta volna,hogy ilyesmi történhetne vele.
Pier vele volt mutatta az igazi szerelmét, kész volt ekisérni őt az új világba.

Folytatom....
5567
Mirage - 2017. július 01. 02:09:54

Kedves Babu !

A vége még érdekesebb lesz,köszönöm,hogy olvastál
Szeretettel :Tibor

5548
babumargareta - 2017. június 30. 16:19:52

DRaga Tibi.
Nagyon szep romantikus szerelemnek indult ,csak abban a korban persze elitelendo dolog volt a ket ember egybekelese.
Varom turelmetlenul a folytatast mindig szuszpanszban hagysz minket ,akik kovetunk Teged.
Gratulalok szeretettel....BabuRoseHeartRose

5567
Mirage - 2017. június 30. 15:17:55

Kedves Rita !

Köszönöm,hogy olvastad

Szeretettel Tibor

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.