Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Derűs napsugarak
Fekszem. Szinte egész nap, az ágyból kikelni gyötrelem. Fásult és bágyadt érzések lelkemben, és a múlt fájdalmas emlékei, mindegyik mintha épp most történne, minden részlet eleven, csukott szemmel emlékezem. Hol az egyik, hol egy másik jut eszembe, és kínoz, nem akarom, s mégis feltör, olykor halálos félelmet, olykor megdöbbenést, csalódást érzek, mint egy viharos, sötét égbolt, rámborulnak a kétségek és kérdések, és sosem lesz vége...
Egy rövidebb alvás jön, magamhoz térek, épp nincsenek gondolataim, ágyam felett az ablakon át a nap sugarait figyelem, milyen friss illat ez, talán a virágzó fáké, vagy a tiszta levegő? És mi ez a lágy hullámzás, testemen áthatolva a függöny, az ágyam, a szekrény, a falak, de hullámzik a levegő is. Arcomon érzem a forró napsugarakat, s ekkor észre veszem, csukott szemmel mosolygok...
Keresem a fájdalmakat, de nem találom, hol vagytok emlékek, de nem jönnek sehonnan. Csak a mosolyom, a simogató szellő az ablakból és a fény, mely most jólesik. A rámboruló nyomasztó égbolt is eltűnt, szívemből a terhek, melyek súlyos, éles kövek, már sehol.
Egy mosoly csak, ennyi volna? Ilyen végtelen egyszerű?
Hogy a napsütésre történt, vagy belülről jött, már nem tudom, hirtelen megváltozott minden, s belül én is. Arcomról a derű azóta sem múlt el, s kívülről derű köszön.
Így kezdődött minden...
5396
Kitti - 2017. szeptember 03. 12:20:33

Ha így lehetne, ha így menne, de jó is lenne! SmileRose

4962
Tasnadirita - 2017. augusztus 22. 17:39:06

Kedves Babu! Jó lenne...Köszönöm! Smile Szeretettel,Rita

5548
babumargareta - 2017. augusztus 22. 15:58:03

Kis kedves pihentető sorok . Lélekvigasztaló percek mosollyal.
Igy igen ,valóban egyszerű lehet boldognak lenni !Rose Szeretettel....Babu

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.