Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Bírósági tárgyalás
Ott állt, a bíró kérdezte, keze elkezdett remegni. Vajon mitől félt ennyire? Hiszen nem is róla szólt a tárgyalás, csak arra kellett választ adnia, milyen jó a kapcsolatuk lányával, de a fő téma még csak nem is ez volt. Egy mellékes kérdés. Keze iszonyatosan remegett, a kéz a tettek jelképe. Mit tettél? Hogy ennyire rettegsz?
Eszedbe jutott, hogy azt, amit határozottan letagadtál korábban, és alá is írtad, mint tanúságtételt? Itt és most eszedbe jutott? Mert rád nézve veszélyes? Mégis most is hazudtál, és lányodra terhelted a felelősségedet...
Gondosz-e arra is, saját magad érdekein túl, hogy mi mindent követtél már el lányod ellen? Most remeg a kezed? Önmagadat félted? Ahogy egész életedben?
Ez csak egy földi bíróság, s nem rólad szól. S te remegsz, vajon mit érzel, mire gondolsz? Félelmed nyilvánvaló, mégis indokolatlan. Vagy mégsem? Közel életed végéhez, te már egy másik tárgyalás eljövetelét sejtetted meg ezekben a percekben?
Egy másik Bírót képzeltél ide, egy másik Ügyet, ahol Te leszel a tét, az életedet bírálják el, a tetteidet kell indokolnod, s önmagadat, természetedet, szavaidat, viselkedésedet, s hogy ezekben mi volt szándékod. S te itt rettegsz? Ahol nem derül ki semmi?
Azt mondod, te jó vagy, Isten is tudja, hogy te jó vagy. Mégis mitől félsz? Évtizedekig nem féltél bántani a lányt, s most ébredezik alvó lelkiismereted? Egy tét nélküli tárgyaláson. Van-e remény?
Van-e bocsánat? Egy életet rontottál meg, lelkiismeret nélkül, s remeg a kezed...
Bántásaid réme ijesztget, kitől félsz igazán? Isten szeret és megbocsájt, nem? Tetteidtől sem féltél soha, magabiztos, bátor voltál. Kitől félsz?
Kivel nézel szembe, s kivel fogsz utolsó óráidban? Isten vár és befogad. Mindenkit szeret, a bünöst meggyógyítja. Remegsz. Rettegsz. A Rémtől, akivel nem tudsz szembenézni. S aki lettél.
Ki az igazi bíró?
4962
Tasnadirita - 2017. november 29. 09:07:46

Igen, ahogy írod, a megbocsájtás mindkét ember együttes dolga, a megbánás magába foglalja a megbocsájtást, akkor megtörténhet, egyébként csak szó marad, hogy "megbocsájtok". Szíves örömest megbocsájtanék, hidd el...de ehhez két fél kell.Smile

4962
Tasnadirita - 2017. november 14. 20:15:51

Kedves Kata és Babu! Köszönöm szépen!Heart(családjogi polgári Bírósági helyszín) Babu, az anya a Bíróságon hamisan nyilatkozott lányával való kapcsolatáról, vagyis, hogy nagyon jól élnek. Ezt itt azért tette, mert komoly haszna volt belőle, ez is egy hosszabb történet...
Szeretettel, Rita

5548
babumargareta - 2017. november 14. 20:09:53

Kedves Rita.
Szeretettel olvastam a kedves monológot a Te oldaladról nézve.
Van egy része ,amit nem értek ,amúgy a bűnösséggét
megértettem.
De "Ki az igazi bíró? "
Ez tökéletesen mindenkire érvényes ,akik bűnben élnek !
Gratulálok szeretettel....Babu!Rose

4204
pathfinder - 2017. november 14. 15:36:59

Kedves Rita!

Tetszik ez az egyedi szemszögből megírt monológ! És milyen mély gondolatok vannak benne! Érdekes az ember, hogy akkor amikor kéne, nem fél, amikor meg nem kellene, valami megmagyarázhatatlan rettegés tör rá. Érdekes volt a párhuzam a földi és az égi bíróság között.

Köszönöm, hogy olvashattam! Gratulálok:
Kata Heart

5396
Kitti - 2017. november 13. 20:52:29

Kedves Rita!
Kis monológodból sokminden kiderül és sokminden nem. Az biztos, hogy a gyáva emberben mindig ott lapul a szörnyeteg is. Hogy aztán kibújik-é avagy bent marad, na azt nem lehet tudni. Az ilyen emberek leginkább maguktól félnek. Önbizalomhiányosok és e miatt is, jellemtelen attitüdöket mutatnak.
Nem mondhatnám, hogy tetszett. Smile
SzeretettelRose
kit

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.