Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Farkas Viola: Feledhetetlen örömnapok 2017 decemberében - Farkas Viola
Feledhetetlen örömnapok 2017 decemberében.

Zsúfolódnak a programok, ki sem látszom belőlük. Minden napra van valami, szinte bele őszülök. De a hajam már hófehér, mi jöhet még ezután? Feljegyzem a sok szereplést, ez lesz dolgom délután. Ilyen nagy és lélekemelő ünnepségen, Díj-kiosztáson még soha nem voltam, mint tegnap, Székesfehérváron.

Az Internetes Aranycsillag Irodalmi és Művészeti csoport megalapításának 5. évfordulója alkalmából jött létre ez a nagy találkozó, melynek vezetője: Tóth-Hekkel Arany az élen, kitűnő alkotó csapatával. Igen találóan LÉLEKTÜKÖR ANTOLÓGIA 2017. a címe. Ezen kívül a gyönyörű-szép Oklevelek: Aranycsillag Nívódíj és Aranypenna Nívódíj. Ezekből én egyet-egyet kaptam.

December 17-én vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődött az ünnepség Székesfehérváron, a Jáky József Szakgimnáziumban /Deák Ferenc u. 11./
Zsúfolásig megtelt a színházterem, Az ország minden részéből jöttek, írók, költők, képzőművészek, talán még külföldről is.
Én, Albert Ferenc /Gufi/ kocsijában kaptam helyet, így a szállításom háztól-házig, kényelmesen megoldódott. Szinte, nyáriasan sütött a nap, még az idő is várakozással volt tele, jó időben kellemes az utazás.
Jó fél órával korábban érkeztünk. Forró pillanatok, izgalmas előkészület, örömteli üdvözlések, találkozás a régi ismerősökkel, megmagyarázhatatlan kellemes kisugárzás, mert nem csak annyian voltunk, ahányan látszottunk, a sok tehetséges magyar művész-ember jóságos, védőangyalaival érkezett.
A terem szeretettel volt tele, pláne, ha rápillantottunk a mindenféle finomságoktól és innivalóktól roskadozó asztalokra. Na, innen nem megyünk el éhesen és szomjasan.

Elkezdődött a műsor: énekszámok, versek, zeneszámok dúsították az előadást, közben folyamatosan hívták a díjazottakat, akik örömmel vették át Okleveleiket és a gyönyörű 288 oldalas Antológiát. Erről külön kellene írni, mert én még ilyen szépet, színeset és tartalmasat nem láttam, pedig már jó pár antológiában benne vagyok. Ízgett-mozgott a nézőtér, a lapozgatás felvillanyozott mindenkit.

Szünet következett . Nagy forgalom lett az ínycsiklandozó asztaloknál, ahol elégedett falatozás folyt. Többekben felmerült a nagy kérdés: honnan szereztek ennyi pénzt az ilyen főúri ellátáshoz, a gazdagon és szépen kivitelezett Antológiához és az Oklevelek művészi elkészítéséhez? Kizárt dolog, hogy Lottó ötöst nyertek volna. Mindenesetre hálásan köszönjük ezt a magas színvonalon kiállított ünnepi találkozót.
A közönség kis része türelmesen várta a szólítást, jutalma átvételére. Erősen hegyeztem én is a fülemet, hogy meghalljam, ha engem szólítanak. Hát, már hívnak is, én pedig repülök, szokásomhoz híven. Átvettem. Ary Kérte, hogy mondjak magamról valamit. De ilyen hirtelen? Ez képtelenség! Akkor koromra terelte a szót, mondtam 83. bejött a vastaps. Vissza a helyemre. Elérkezett a vége, az énekes elkezdte az utolsó számot.
Albert Feri megfogta a kezem és húzott maga után, hogy megyünk táncolni. Én meglepődtem, a közönség is, az énekes meg pláne, mert elakadt a hangja is, míg mi táncra perdültünk az énekszámára. Mi csak roptuk a kellemes zenére, az énekes is vissza tudott kapcsolódni egy alkalmas ütemnél. Így fejeztük be együtt. Reméljük, nem haragudott meg az énekes? Kérjük, bocsásson meg.

Köszönjük szépen az élménydús, feledhetetlen napot. A rendezvény szervezéséért, összeállításáért és lebonyolításáért GRATULÁLUNK HEKKEL ARANKÁNAK ÉS MINDEN SEGÍTÓJÉNEK, további sok sikert, Áldott Karácsonyt és BOLDOG ÚJÉVET kívánva szeretettel: Farkas Viola

Budapest, 2017. december 18.
6542
ritatothne - 2019. augusztus 16. 13:38:59

Kedves Viola!

Szinte én is jelen voltam, olyan érzékletesen írtad le ezt a nagyszerű eseményt, amelyhez szeretettel gratulálok.

RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.