Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Lázár-Horváth Zsuzsa: Fekete Karácsony
A hunyor fehér virága idézi csak a tél havát.
Fekete a karácsony, ünnepi hangulat nélküli.
Már a vásárlási lázban tülekedő tömeg is áhítat-romboló volt.
Nehezen kerül helyére a műfenyő, erőltetett a készülődés.
Nincs miért.
Üres a ház a gyerekek nélkül. Elveszett az ünnep lényege, a meghitt szeretet, egymásra figyelés. Mintha csak az ajándék lenne fontos...mit hozott a Jézuska...
Idegen, ingerült a hangom is, ahogy megbeszélném veled a tennivalókat. Kedvetlenséged olaj amúgy is robbanékony hangulatomnak.
Azért elkészül az ünnepi vacsora, megsül a hagyományos bejgli és zserbó, ami nélkül nincs Karácsony...de most így sincs.
Nálunk még a szeretet ünnepe se ültet egy asztalhoz minket, már évek óta. (pedig csak hárman vagyunk). Azt hinném, ilyen nem létezik, de hát...van.
Lehet, hogy ez is az én hibám, hogy nem tudok ünnepet varázsolni?
Este csak az adventi koszorún égnek a gyertyák, pislákoló fényük mellett üldögélek. Látszólag nyugodtan. Csak agyamban cikáznak a Megváltóhoz címzett imák. Nincs más, kivel megoszthatnám néma gondolataimat, kinek elmondhatnám súlyos kéréseimet, aki meghallgatná fojtó dühöm, tehetetlenségem érzetét.
Az imbolygó lángok mintha egyetértően bólogatnának, miközben a Karácsony-éj sötét bársonyán a telt Hold óriási korongja betölti társas magányom égre tárt ablakát és kísérteties
fénybe vonja a hunyor fehér virágait.

2015.december 25.
5569
zsuzsahorvath - 2018. március 02. 16:42:14

Kedves Klára, köszönöm látogatásod.
Néha történnek szomorú dolgok, és az ember kiírja.

Üdv: Zsuzsa

5569
zsuzsahorvath - 2018. március 02. 16:40:51

Kedves Rita, sajnos a gyerekek kirepültével nem számíthat az ember sok jóra, élik a maguk életet, és egyre ritkábban érnek rá hazajönni...
Köszönöm, hogy olvastál.

Szeretettel üdvözöllek: Zsuzsa

5847
klaradomahidi - 2018. február 14. 15:00:14

Fájdalmasan szép!
Üdv: Klára

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.