Bossányi Kálmán: Petra 10. rész
10. fejezet. 

Mihályt, csak furdalta, hogy a szerelmes együttlétet, nem a feleségével -- Nikivel -- csinálta, hanem a szerelmével, aki nála öt évvel, fiatalabb Hölggyel, Petrával.

Petra a boldogságtól majd ki csattant, hogy megkaphatta a hőn állított férfit, akit már hónapok óta kinézett magának, őt a kedves jó szeretőt Tóth Mihályt.

Vasárnap volt, kellemes napsütése idő, úgy döntöttek, hogy e napot sétálással, és munka előtti kikapcsolódással töltik. Ligeti séta után a belváros felé vették az irányt, majd, mint a kezdő szerelmesek elmentek, a Feneketlen tóhoz. Leültek a fűre, és nézték az égboltot, amely tiszta volt. Itt, ott volt egy-két bárányfelhő, akik a gyenge szellő hatására játszadoztak egymással. Nézték a természet játékát. 
Mihály finoman átölelte, és magához húzta Petrát, aki vállára hajtotta a fejét, mosolygott rá. Ezt Mihály szívesen, és örömmel fogadta.
A tó felszínén két hattyú összekapaszkodva úszkál egymás mellett.

- Látod szívem, a madarak olyanok, mint Mi. - szólalt meg Petra, amikor a madarakat nézte.
- Igen, látom. Ők is szerelmesek.

Misi Petrához fordult, és megcsókolták egymást. 
Szép lassan kéz, a kézben bandukoltak Petra lakása felé. Átsétáltak, a Szabadság hídon, majd lementek a rakparthoz, picit nézték a Dunát, majd úgy fél óra séta után oda értek a Kisházi utcai lakótömbhöz. Felmentek a lakásba, vacsoráztak, kellemesen elfáradtak, kicsit még beszélgettek. Most nem zavarta Őket senki, majd álomra hajtották a fejüket

Retró, óra csörgésére kelt Petra, hétfő reggel. Óra fél nyolcat mutatott, Ő kilenc órára ment dolgozni. Lefőzte a kávét, kitette a friss péksüteményt az asztalra, hogy mire Mihály fel kell, az asztalon legyen.
Petra leült szép lassan elfogyasztotta a kávét, megette a péksüteményt hozzá. Mielőtt elment benézett a szobába, látta, hogy még alszik a Kedvese. Dobott egy puszit Misi felé, és távozott a lakásból.

Lefelé menet az egyik lépcsőre rosszul lépett, és megbicsaklott a jobb bokája. Bicegve, lassan ment a kocsija felé. Beült, motort beindította, és lassan elindult a munkahelye felé. Nehezen kiszállt a kocsiból. Belépett, bicegve az irodájába.

- Jó reggelt Petra! - köszönt a Titkárnő.
- Jó reggelt Amália!
- Miért biceg!
- Rosszul léptem a lépcsőre, mikor jöttem lefelé, meséli Petra, és megbicsaklott a jobb bokám.
- Hozok egy fáslit, és rátesszük a, bokájára.
- Nem kell, el fog múlni a fájdalom, köszönöm.
- Petra, higgye el, hogy jót fog tenni, szakképzettségem ápoló, előző munkahelyemen kórházba dolgoztam.
- Akkor, miért van itt, mint Titkárnő?
- Ott a kereseti lehetőség kevés volt.

Megnézi a sérült bokát, amely, már kissé megnőtt, és színesedik.

- Ezt, látni kell egy Sebész orvosnak is!
- Nem szükséges, de köszönöm, Amália, nagyon ügyes. Köszönöm szépen, most már tényleg jobb. Már nem fáj annyira. -feleli Petra.

Közben nyílik az ajtó, és belép az ifj. Tóth.

- Mit csinált Petra? - kérdi Mihály.

Petra elmeséli, hogy a baleset hogyan történt. Mihály mosolyog, és ezt mondja Petrának.

- Nincs semmi baj, majd Fater meggyógyítja!

MIHÁLY! Petra üvöltött, hogy az iroda csak úgy zenget. Amália, is összehúzta nyakát.

-MENJEN KI!

Mihály hátrafordult, és távozott az irodából.

- Mi volt, ez Főnökasszony?
- Semmi, menjen, s foglalja el magát, vagy adjak munkát?
- Nem, megyek már!Mikor Amália szakszerűen ellátja a sérült testrész, Petra felhívja az idősebbik Tóth Mihály, és elmeséli, hogy mi történ vele. Közben az ifjú Tóth elhagyja az irodát, és hívta az Anyját telefonom. Ecseteli Apja barát nője esetét, Anyának. Nikolett meglepődött, a híren, de egy picit örült is neki, hogy így járt Petra.

Látod fiam, a nő megjárta, ez a büntetése az élettől. Most megjárta, hogy Apádat elcsábította. Ez után letette a telefont Niki.
Misi, mihelyt meghallotta, hogy mi törtét barát nőjével, kocsiba ült, és Petrához hajtott. Petra megköszönte a Titkárnő segítségét, aki távozott az irodából. Az előtérben, csak a fiatal karbantartó, szerelt fel egy faliképet a falra.
Mihály belép az előtérbe.

- Jó napot!

A fiatal ember nem hallja a köszönést, a fúrógép hangjától.
Mihály hozzá lép, megérinti a vállát, és újból köszön.

- Jó napot!
- Jó napot! Bocsánat nem hallottam, hogy köszönt. Mentegetőzik a karbantartó.
- Főnökasszony!
- Ott az irodája, mutatott az egyik ajtóra.
- Köszönöm.

Karbantartó folytatja a munkáját.
Mihály benyit.

- Hát Te?
- Mit keresel itt?
- Ki hívott? - dühöng Petra.
- Szóltál, hogy mi történt veled, jöttem.
- Ezt nem hiszem el, hogy itt vagy. Miinek kell engem ily kellemetlen helyzetbe hoznod? Itt a fiad, s Te. Ha valaki meglát Minket, így Titeket, az isten se mossa le rólam, hogy nem vagyok rokonok, és elindul a pletyka, hogy a vállalkozásnak a feje, a Főnök asszonynak viszonya van a két férfi közöl az egyikkel Még csak ez hiányzik, hogy rájöjjenek, hogy én az egyik ... Petra, most elhallgat. Fejét a tenyerébe temeti,és nagyot lélegzik. 

- Ezt jól megcsináltátok? Összebeszéltetek? Nem vagytok Ti rokonok? Nem hiszem el.

Továbbra is dühöng az irodájában. Misi csak áll, és hallgat, aztán megszólal.

- De, hát sérült vagy! El kéne menni a bokádat, meg röntgeneztetni. Közben benyit az ifjú Tóth. Az ajtót nem teljesen csukba be, csak félig. Így minden szó kihallatszott a folyósora, amit az irodában beszélgettek.

- Apám, Te itt.?
- Miért, tán nem baj, hogy bejöttem Petrához, meglátogatni, hogy hol dolgozik.?
- Na, ne nevettessél már meg, hogy ezért jöttél be, hogy lássad a kedvesed.
- Fiam!
- Most mi van Fater!
- Fiam ez nem ...

Na, most már elég legyen üvölt rájuk Petra.
Kifelé az irodából! Kezét kissé felemeli, és az ajtó felé mutat, de eszébe jut, hogy az ifjú már kereste, és visszahívja.

- Mihály!

Erre a két férfi visszafordul.

- Nem Te, hanem Te.

Mutat rá a két férfira, de egy picit össze zavarodott, nem tudta eldönteni, hogy melyik, melyik. A két férfi annyira hasonlított egymásra, hogy csak nehezen lehetett megállapítani, hogy melyik Mihály az idősebbik.

- Na jó, az idősebb leül az asztal mellé és kiszolgálja magát, amíg meghallgatom a másik Tóthot. Most a fiatalabbik, pedig most elmeséli, hogy miért is jött be az előbb, és mit akart mondani. Adta ki az utasítást Petra.

A két férfi úgy is tett.
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.