Nagy Martin Patrik: A szürke gomb
Már az elnevezését is ízlelgetnem kell, lélektani számban. Ki-be, be-ki, ahogy épp jól esik. Ajkaim összezárnak a gomb szó hallatán. Sok gombom volt, de nem szürke. Egyik sem volt annyira kidolgozott, hogy még melléknevet is kapjon. Csak ő. Ez annyira izgató, mint a pillangó, aki egy pillangómintájú pulcsira repül. Nem kaphatja meg, amit akar, csak, ha a póló viselője is beleegyezik. Ez a hatalom. És a hatalom egy olyan dolog, amivel én most nem rendelkezem. A szürke gomb viszont rendelkezett felettem.
Megérintettem. Érdes volt a felülete, a kisujjammal beterítettem egészét. Az a kisujj még nem érzett ilyen gyönyörűségeset, mint amikor a férfi hozzáért; csak egy pillanatra. Az a pillanat annyira kidolgozott volt, mint a szürke gomb. A szürke gomb mestermű volt. Szeretnék egyszer találkozni készítőjével, hogy elmondjam: milyen csodálatos dolgot is alkotott. Egy tömör test volt. Teljesen merev. Egy csontos alakzat. Nem tudom, honnan származik. A Nagyhatalmú emberek adhatták nekem, nem tudom. Csak annyit tudtam, hogy ott van. Annyit tudtam, hogy miatta kirúzsoztam magam. Sosem rúzsoztam magam. Azóta nem, mióta nem voltam férfival. Nem kellett nekem férfi, legalábbis azt hittem. Most itt volt ez a gomb, és mindent megcáfolt.
A skótszoknyás színűre festett előszobában teljes homály dereng, talán az agyamban is. Gombszag van, az beterít mindent. A helyiség túloldalán nyíló szobából a három hallatszódott ki, nem meglepően, hisz a gombomon is három lyuk tátongott, nyílt, kísértett. Ringat a tömör test illata, ahogy felsőmbe kapaszkodik. Fel akar jönni, de nincs neki hely. El akarja túrni a többieket. Ő az alfahím, azt tesz, amit akar. Próbálom megállítani, próbálom lecsendesíteni, de nem lehet: szinte táncraperdít engem. Az lesz, amit ő akar. Ez már nem az én házam volt, hanem az övé. Én is az övé lettem. Hanyagul, erkölcstelenül.
Kigombolom a ruhámat, majd lassan lecsúsztatom magamról. Még véletlenül sem akarom elriasztani a gombot, ahogyan azt sem akartam, hogy kifáradjon. Ő irányított mindent. A testemmel rendelkezett, de a ruháimmal nem. A cipőmet is levettem, nehogy összevesszen a tépőzárral. Annyit tudtam, hogy különböző emberek készítették őket. A lehető legkellemesebb környezetet akarom a gombnak.
Néhányaknak mosolyogtató lehet, de azzal, hogy az elmúlt sok évben lemondtam a testiségről, felnyitotta a szemem. Égi szemeim segítségével egy alagutat pillantottam meg. Az út egyenesen a szürke gombhoz vezetett. Akartam, szerettem, imádtam. Különös, hogy gyakran a frontvonaltól visszavonulva, csak messze-messze kémleltem őt. Most már nem lehetet. Most már itt volt.
Megszabadultam az összes ruhámtól. Bekaptam a gombot. Teljes egészében. Nem akartam lenyelni, csak játszani egy kicsit vele. Az összes nyálam rázúdult, mint egy cunami. Férfiasan tartotta magát, tömören, nem visszavonulva. Olyan volt, mint egy férfi, olyan volt, mint egy jobb férfi. A legjobb, amit valaha tapasztaltam. Át akartam adni magamat az oltárán, de ekkor… valami szörnyűség történt... Lenyeltem őt.
Álmaim pasiját lenyeltem.
A mosdó felé indultam. Elhatalmasodott rajtam a hányinger, ráhajoltam a kagylóra. Vissza kell őt szereznem. Nem veszíthetem el. Elveszítettem…. Vége volt. Szerelmünk sosem teljesedett be. Azért, mert túl mohó voltam. Azért, mert megöltem. Nem nézhetek már a többi gomb szemébe. Megöltem társukat. Életet sem érdemeltem már.
Fogtam a kötelet, majd véget vetettem ennek a történetnek.
5396
Kitti - 2018. február 13. 13:32:48

Furcsa fetis. Grin

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.