Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bogárné Sárközi Ilona: Ki a gyilkos?
Még mindig magas volt a láza, az influenza teljesen levette a lábáról. Köhögött, szédült, szemei olyan karikásak, mintha hat napig éjszakázott volna. Háziorvosa szigorú ágynyugalmat rendelt el, de betegállományról hallani sem akart. Betelefonált a főnöknek, hogy pár nap szabadságot venne ki. Megegyeztek, ha jobban lesz, jelentkezik.

Két napig szinte csak aludt, szedte a gyógyszereket, csütörtökre azonban már nagyon sokat javult az állapota. Lezuhanyozott, rendbe tette magát, s elégedetten huppant vissza az ágyba. Ez jó, gondolta, hétfőig lustálkodni fogok! Imádott olvasni, falta a könyveket, de az utóbbi időben olyan fáradt volt munka után, hogy szinte teljesen leszokott kedvenc tevékenységéről.
- Eljött a ti időtök! - mondta félhangosan a könyvespolcon árválkodó kötetekre pillantva. Kiugrott az ágyból, és lázasan kezdett válogatni.
- Nem, most valami könnyed legyen... mi is? Megvan, egy krimi, kell egy kis izgalom! Nézzük csak! A grófnő rejtélyes halála. Bele is mélyedt, már a nyolcvanadik oldalon tartott, amikor nagynénje belépett a szobájába.
- Jaj drágám, ha olvasol, nem zavarlak! - megigazította a párnákat, leült az ágy szélére, és mesélni kezdett.
- Reggel kiszaladtam a piacra, hogy milyen drágaság van angyalom, el se tudod képzelni. Mit van pofájuk elkérni egy kis gyümölcsért, felháborító! A hentes büdös húst akart rám sózni. Na, elhiheted milyen botrányt csaptam, behúzta fülét-farkát. Oda se megyek többet! Hazafelé találkoztam Erzsikével, jaj, ne tudd meg aranyom, csak a panasz, csak a panasz... miközben neki van a világon a legjobb dolga, a férje úgy kényezteti, mint egy kisbabát. Ismerte csak volna az én Lajosomat, megtudta volna milyen az élet!
- Lujza néni, olvasnék.... - szólt kedvesen, de igen határozottan.
- Ó, persze, persze, ne haragudj! Mit olvasol, te szépség?
Kikapta unokahúga kezéből a könyvet, s fennhangon olvasta a címet.
- Á... jó, igazán remek, már vagy húsz éve olvastam. Hát, persze a grófnő nem is halt meg, de te még ezt nem sejtheted. Nem, nem a kertészbe szerelmes, hanem a fiába, vele szökik el Argentínába, vagy hova a fenébe, arra nem emlékszem.
- Lujza néni! - dühös volt, kezével csapkodni kezdte a takarót.
- Jól van, ne idegeskedj! A gróf is vigasztalódik. Elveszi feleségül a szépséges cselédlányt, Irinát. John, az angol szakács pedig, aki megmérgezte a kutyájukat, szívinfarktust kap a medencében, és meghal. Helene, akinek látomásai vannak, szanatóriumba kerül. Jobban vagy édesem?
- Igen, Lujza néni, teljesen jól vagyok. Magamra hagynál, kérlek?!

Hatalmasat sóhajtva nyúlt az éjjeliszekrény fiókjába, kivett belőle egy fekete filcet, s egy általa összeállított listát.
"Olvasásra érdemes regények és krimik."
Bekereste a címet, majd vadul satírozni kezdte, hogy többé ne is látszódjon.
Éjszaka, álmában ő volt a grófnő, és mezítelenül úszott a medencében. A kertész fia farkasemberré változott, a cselédlány pedig Lujza néni volt, aki mankóra támaszkodva bicegett a henteshez.

Reggelre újra belázasodott...

Budapest, 2018. június 28.
524
BogIcu - 2018. június 30. 09:45:34

Drága Zsófim!

Nagyon örülök, ha nevettél ezen a kis íráson, mert akkor elértem a célom.Wink
Sok szeretettel köszönöm: IcuRose

2678
Emperor - 2018. június 30. 09:26:27

Drága Icu!

Ez igazán remek volt. Nagy ötlet, nagyon jól megírva igazán frappáns. Nagyon jót nevettem rajta, s olyan jólesett, így a reggeli órákban. Grin Köszönöm neked!

Szeretettel,
Ida

4465
Janna - 2018. június 30. 08:52:50

Kedves Icu!

A kedves beteglátogató - önző módon - rázúdította a saját negatív érzelmeit a betegre. Neki jólesett, de nem segített. Sőt!!! Igaz történetRose

Gratulálok: Janna

4302
Fedak Anita - 2018. június 29. 12:02:50

Kedves Icu!
Gratulálok a remek humoreszkedhez, sajnos minden családban van egy ilyen öregedő, kotnyeles Lujza néni, aki felborítja a fiatalok életét.
Szeretettel olvastalak: Anita

2952
bruxinelli - 2018. június 29. 09:44:38

Drága Icu !

A főszereplő Lujzi néni bitangul belegázolt a kis beteg karmájába.
Büntetését kiérdemelte.
Puszillak, jót nevettem pörgős kis prózádon !

Szeretettel grat. Zsófi.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.