Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Jártó Róza: Szeretet
Tegnap reggel olyan 7 körül ébredtem. Felkeltem, megetettem az állatokat, enni és inni adtam a 2 kutyának és az 1 cicának is. Eztán leültem a szgép elé és a pirospöttyös bögrémből megittam a kávét. A kávéval vettem be a reggeli gyógyszereket. 2 szemet a cukromra, 1-et az renyhülő agyamra, 1-et a strók okozta agyi aktivitás ellen, 1-et az érszűkületre, 1-et a vérnyomás-ingadozásra és 1-et azért, hogy a májam némiképpen védve legyen ezzel a gyógyszertömeggel szemben.

Eztán rendeztem a szobám.
Ágyazás, rendrakás, porszívózás. Most a fiam szobájába is bementem. A földre dobott ruhákat kihoztam és betettem a mosógépbe ami azokat kimosta, majd kiráztam az ágyazóját és alvásra elrendezve visszaraktam, letörültem a port, porszívóztam, pár ruhát betettem a szekrénybe és kihoztam a szemetet is.
Dél körül főztem egy finom lucskos-káposztát sok hússal, tejföllel és 1 liter tejből pudingot, desszertnek.

A hajnalba munkába elment gyerekem este fél 9-kor jött haza, piszkosan, porosan, de csillogó szemmel.

- Anya! Ha így haladunk hétfőre kész vagyunk a búzával - mondta vacsorázás közben.

Még evet, kiráztam a poros ruháját és betettem a mosógépbe. Aztán ki is terigettem. Reggelre ezek a munkaruhák meg is száradnak és veheti fel újra.

- Anyu! Fel is takarítottál nálam, de ugye semmit nem hánytál el... - kérdezte, miközben a hűtőben matatott.

Sorba felfalta az 1 liter tejből készített pudingot is, ami kis tálkában volt adagolva. Ült még egy picit aztán indult aludni.
Még a ajtóból visszaszólt:

- Anya, Hogy én mennyire szeretlek!

Jártó Róza július eleje búzaaratás idején.
2135
mami - 2018. augusztus 15. 01:10:20

Kedves Babu!

Köszönöm kedves szavaid. 2010. 11. hóban jelent meg a Holnap Magazin oldalán az első prózám..... és most 2018 07. hóban a 100. Az első A Töltött káposzta és a századik a Szeretet.

Köszönöm kedves szavaid: Jártó Róza /mami/

5548
babumargareta - 2018. augusztus 08. 18:46:58

Kedves Róza !
Szeretettel olvastam a mindennapi aktivitást a családban !
Jó munkát kivánok Nektek ! Igaz még nem láttam
aratást csak filmekben !
Kivánom ,hogy enyhüljön a kánikula !
Gratula.........BabuSmile

2135
mami - 2018. július 08. 04:51:44

Kedves Magdi!

Bizony így van. Fontos a kenyérnek való gabona termesztése és minden ami ma a mezőgazdasági munkákat jelenti. Igazából ezekbe már csak az "lát" bele, aki valamilyen szinten közel áll magához a mezőgazdasághoz.

Szeretettel: Jártó Róza /mami/

1403
titanil - 2018. július 07. 16:28:06

Kedves Róza!

Nagyon aktuális történetet írtál. Az aratás mindig fontos volt az emberek életében. Ma már sokkal könnyebb ez a munka, csak az időjárás lenne kegyes hozzánk ezen a nyáron. Smile
Sok szeretettel olvastalak: Magdi

2135
mami - 2018. július 06. 20:14:17

Köszönöm Kedves Rita, kedves szavaid. Jómagam is vettem részt arató-munkákban. Voltam vízhordó és markolólány is a kaszásomnak.
Most a gyerekem már mérnökként koordinálja a betakarítás ütemét figyelemmel a szárító kapacitására....és a végeredmény akkor is és most is a finom puha, mindennapi kenyerünk! Heart

Szeretettel: Jártó Róza /mami/

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.