Magdus Melinda: A tiltott gyümölcs
Miért kell már megint haza mennem? - gondolta magában a fiatalasszony. - Olyan jó nekem itt, ahol vagyok. Otthon csak az unalom vár és az anyósom ízlése szerint berendezett lakás. Maradok még egy kicsit. Felhívom telefonon és szólok neki, hogy jöjjön fel az emeletre.

Fél perc alatt lebeszélték az ügyet. Negyed óra múlva hallotta, ahogy szökdel fel a lépcsőn. Nem tudott lassan járni soha. Talán azért is sietett mindig, mert nem szerette volna, hogy valaki meglássa. Bekopogott az egyetem eldugott zugában lévő szertárba. Ez volt a randi helyük. A takarítónő ritkán járt errefelé, a hallgatók is csak néha-néha csellengtek ezen a részen. Leginkább csak akkor, amikor már nagyon cigizhetnékjük támadt, akkor titokban kinyitották a szertár melletti ablakot és vidáman eregették kifelé a füstöt.

Jóképű, magára sokat adó negyvenesnek számított a rektor helyettes. Biológiai tanulmányai repítették ilyen magasra, kiváló volt a szakmájában, ezt senki sem vitatta. Amúgy meg egy igazi falusi paraszt fiú volt, az is a rosszabbik fajtából. Alulról indult, de mire felért a magaslatra, elfelejtette, hogy honnét is jött. Ilyenekből lesznek a leghitványabb emberek és a legrosszabb vezetők. A köszönés nála valahogy kiment a divatból, vagy benne sem volt, nem üdvözölt soha senkit. Öltözéke a huszonévesekével vetekedett, kizárólag márkás, drága holmikat viselt. Az autója többe került, mint egy középáras lakás a fővárosban. Az ilyen kocsival lassan közlekedni nem lehetett, csak száguldozni. Pillanatok alatt gyorsult százra és a fékpedált ritkán használta a gazdája. Tartottak is tőle az ismerősei, nem szerettek volna találkozni vele a zebránál.

- Gyere már, annyira vártalak. - nyitotta ki az ajtót a vörös hajzuhatagú nő. - Hiányoztál nagyon! Kezdjük el, mert nyolc órára otthon kell lennem, akkorra ér haza a férjem is.

- Most tudtam csak elszabadulni, volt még egy megbeszélésem a főnökkel. Ne haragudj Édes! - felelte a férfi és magához ölelte a vonzó nőt, majd lassan elkezdte vetkőztetni.

Tíz éve dolgoztak már ugyanazon a munkahelyen, eleinte csak szemezgettek, aztán flörtölni kezdtek egymással. Két évvel ezelőtt váltak szeretőkké. Igen, csak szeretőkké, mert az érzelem hiányzott a kapcsolatukból. Viszont mindkettőjüknek szüksége volt a másik fizikai közelségére. A nőnemű lény olyan férjet fogott ki, aki igencsak nyámnyila alak volt, a házi papucs csak jelenthetett neki. Hiányzott belőle a vad férfiasság, az erő és a sárm is. A rektor helyettesben mindez bőségesen meg volt. Viszont őt nem várta otthon fehérnép, öt éve elvált emberként tengette az életét. Otthon csak az üres ház, az üres asztal és az üres ágy várt rá. Kolléganőjétől a testi szerelmet megkapta, lelkét már rég elvesztette az élvezetek hajhászása során. Fizikai szükségletei kielégítésére teljesen megfelelt ez a laza kapcsolat.

Úgy gondolták, hogy csak ők tudnak a kapcsolatukról. Ebben viszont nagyot tévedtek. Lépten-nyomon róluk beszélt az egész tanári kar. Összesúgtak a hátuk mögött és arról pusmogtak, hogy mikor buknak már le. Sok rosszakarójuk mellett akadt néhány olyan kollégájuk is, aki megértette őket. Nyílt titok volt már mindenki előtt ez a szerintük titkos kapcsolat.

A fiatal tanárnő fölött igencsak elszálltak az évek, kezdett vészesen ketyegni a biológiai órája. Az alamuszi férjecske pedig már vágyott trónörökösre és egyre unszolta aráját a kis bébi érkezésére. Felesége mindig kitalált valami indokot, hogy most éppen miért nem akar gyermeket szülni. Férje bekeményített és ultimátumot adott. Ha nem hajlandó a felesége szülni, akkor ő bizony elválik. Mit volt mit tennie a kicsapongó arának, be kellett adnia a derekát. Sajnálta volna veszendőbe hagyni a jól szituált férjét és titkon bevallotta magának, hogy a szíve mélyén már ő is vágyik egy gyermekre. Karácsony napján a terhességi teszt elszíneződött, este ezt kapta ajándékba a gyermekre vágyó férj. Házasságuk elejétől fogva tenyerén hordozta asszonyát, de terhessége alatt még magasabbra emelte.

Nyár végére megérkezett a trónörökös a szülők legnagyobb örömére, egészségesen, életrevalóan. Arcvonásai a fiatalasszony rosszakarói szerint hasonlítottak a rektor helyettesre.
5486
Magdus Melinda - 2018. november 20. 18:09:46

Kedves Klári!
Nem tudom miért, de úgy látszik a "tiltott gyümölcs" mindig édesebb lehet, mint az otthon termett.
Köszönöm a látogatásod!
MelindaRose

6081
varonklari - 2018. november 20. 05:34:22

Kedves Melinda!
Való életből merítetted a témát. Egy munkahelyen a titkokról mindenki tud. Valami furcsa oknál fogva, mikor választani kell, akkor általában a legkényelmesebb megoldást választják.
Az pedig, hogy a trónörökös kire is hasonlít, csakis egyértelmű lehet: tiszta apja, amit mondani szoktak a jóakarók.
Szeretettel olvastalak: KláriRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.