Kedves Látogatók! Magazinunk internetes oldalát hosszabb fejlesztést követően 2020. október 3-án egy megújult oldalra költöztetjük. Az adataitok költöztetése meg fog történni, személyes profil, írások, hozzászólások az új oldalon is elérhetőek lesznek, azonban privát üzenetek, fórum beszélgetések és üzenőfali beszélgetések átköltöztetésére nincsen lehetőség! Kérjük, ha ezekben van számotokra fontos információ, mentsétek el magatoknak 2020. október 2-ig!
Továbbá kérünk mindenkit, hogy a profilban beállított e-mail címet ellenőrizze, változás esetén a profilját frissítse.!
További részletek az emailben kiküldött tájékoztatóban! Üdvözlettel: Szerkesztőség

Bogárné Sárközi Ilona: Örök hazugságaink
Többször morfondíroztam már azon, mi lenne, ha hallanánk egymás gondolatait. Miközben kedélyesen, tündéri mosollyal bájcseverészünk, azt hiszem kölcsönösen lehervadna arcunkról a mosoly. Sosem fogjuk megtudni! Bár, szerintem az arckifejezésből azonnal levehető az őszinteség, avagy hamisság. Na de, mióta emberi lények lakják e gyönyörű Földet, a békesség, és saját nyugalmunk érdekében inkább hazudunk! Az őszinte szó kuriózum, és nem árulják a piacon. Megmondani a frankót, kevés ember erénye, és mindig csak bajt okoz. Egyszerűbb kertelni, így elkerülhető a konfliktus. Jó, persze, ne feledjük, létezik kegyes hazugság is, icipici füllentés, azok már kimondásuk előtt meg vannak bocsátva. Néha a kényszer nagy úr!

Hogy is néz ez ki a valóságban, vegyünk sorra néhány gyakori példát:
Fiatalok készülődnek, hamarosan indulnak a discóba. A leányzók a fürdőszobában szépítkeznek, sminkelnek. Ági jelenik meg az ajtóban. Illegeti magát, forog egyet-kettőt.
- Na, milyen az új ruhám, hogy tetszik? - kérdezi. A válasz nem fontos, teljesen meg van győződve arról, hogy ő a legcsinosabb, sőt a legszebb összes barátnői közül.
- Hú, az angyalát barátném, eeeez igen! - ujjong Zsófi, és még tapsikol is hozzá. Ja, hogy mit gondol?
(Hogy vehetted fel ezt a rucit, te szerencsétlen! Feszül a hájas seggeden, a hasad akkora benne, mint egy kilencedik hónapban lévő kismamának. Tiszta gáz!)

Anyósunkkal a kapcsolatunk igen kiegyensúlyozott, egyenesen felhőtlen. Alig várjuk az érkezését, de valahogy távozáskor euforikus állapotba kerülünk. Mindenbe belekotyog, mindent jobban tud, ő a megtestesült jóakarat, ő egy szent a férjek szerint, csupán a glória hiányzik a fejéről.
- Nem jó még az a nokedli tészta! - . máris pattan fel a konyhaszékről, kikapja menye kezéből a fakanalat, heves mozdulatokkal keveri a tésztát.
- Egyen az én kisfiam néha jót is!
- Ó, drága mamika! Maga egy tündér! De jó, hogy itt van!
Ja, hogy mit gondol?
(Evett volna meg a fene, amikor az a francos vonat idehozott, vagy siklottak volna ki a kerekei. Hányingerem van, ha rád kell néznem te vén boszorkány!)

A főnöknek mindig igaza van! Kivétel, amikor nincs, de arról mélyen hallgatunk. Amikor a heti teendőket beszéljük meg a hétfői értekezleten, előre félünk, micsoda baromságokat álmodott meg vasárnap éjszaka!
- Ötletes, remek! - kántáljuk mind az öten.
Ja, hogy mit gondolunk? (Síelés közben elment a józan eszed kedves barátom, illő lenne már nyugdíjba vonulni. Miattad röhög rajtunk az egész cég, mi meg csak szégyenkezünk. Kirúghatnának már, hogy ne kelljen tovább az öntelt pofádat néznünk.)

Ennyit ízelitőül. Ugye milyen ismerős? Sorolhatnám tovább, de felesleges. Mindenkinek megvan a maga kis sztorija. Így éldegélünk, s hazudozunk szenvtelenül évtizedeken át.

Budapest, 2018. december
524
BogIcu - 2020. április 17. 17:39:05

Kedves Marika!

Itt is nagyon köszönöm, hogy nálam időztél.
Ölellek sok szeretettel: IcuRose

6452
Szaipne Kiss Maria - 2020. április 17. 15:49:08

Kedves Icu! Nagyon jól megírtad. Sajnos, többször kerül
az ember olyan helyzetbe, hogy vagy hazudik, vagy hallgat.
Szeretettel időztem Nálad.
MáriaRose

5396
Kitti - 2019. november 24. 10:02:51

Akkor van ez igazán így és élesen, ha a beszélgetők között valamilyen hatalmi viszony létezik. Akár fizikai, akár szellemi,erkölcsi vagy érzelmi hatalom. A legkártékonyabb hatása a legutóbbinál van...
Tetszett a gondolat-menet levezetése. Rose

524
BogIcu - 2019. augusztus 24. 06:15:47

Kedves Rita!

Az igazság az, hogy én is így teszek, ahogy Te. A jót dicsérem, a rosszról nem ejtek szót, így nem bántok meg senkit sem.
Ebben is hasonlóak vagyunk.

Szeretettel köszönöm, hogy olvastál, s hozzászóltál írásomhoz.
Ölellek: IcuRose

6542
ritatothne - 2019. augusztus 22. 14:18:02

Kedves Icu!

Remekbe foglaltad a hazugságainkat. Így igaz, ahogy írod. Az emberek azt mondják, hogy őszinteségre vágynak, de ahogy megkapják, mindennek vége, kivéve, ha az őszinteség pozitív. Utálom a színjátékot, de több mint hetven év tapasztalatából tudom, hogy a valódi véleményemre senki se kíváncsi. Nem is osztogatom. Van egy kis kerülő út, amit szívesen alkalmazok, a jót dicsérem, a rosszról meg hallgatok, így kevésbé érzem magam őszintétlennek, miközben senkit sem bántok meg.

Szeretettel: RitaRose

524
BogIcu - 2019. január 21. 06:53:25

Drága Idám!

Ilyenek vagyunk, mese nincs.Disappointed
Annyira örülök, hogy olvastad ezt a kis írást, annak pedig még jobban, hogy jól szórakoztál.
Köszönöm!

Ölellek szeretettel: IcuRose

2678
Emperor - 2019. január 20. 17:31:11

Drága Icum!

Hááát, ezen jót kuncogtam. Tényleg, mindegyik kommentárod nagyon helytálló, de valóban ilyenek vagyunk?
Mégis, csak jobb az őszinteség, legfeljebb megtoldjuk néhány biztató szóval... s máris helyrebillen a mérleg nyelve.
Jólesett most ez a kis vidámság. Köszönöm neked!

Szeretettel,
Ida

524
BogIcu - 2019. január 16. 13:27:32

Kedves Klári!

Bizony, igazad van, én sem mindig szeretném, ha belelátnának a gondolataimba.Surprised Próbálok őszintén élni, de nekem sem mindig sikerül.

Nagy öröm, hogy itt voltál, köszönöm szépen!

Szeretettel: IcuRose

6081
varonklari - 2019. január 16. 11:09:33

Kedves Icu!
Jó pofa, humoros Winkaz egész írásod, mellette pedig mennyire mindennapi! Három tipikus példát hoztál, azt hiszem mindenkinek megvannak a hátsó gondolatai hozzá! Nem beszélve arról, hogy még mennyi olyan személy van körülöttünk, akinek ha belelátnánk a gondolataiba, hajaj...., no meg őszintén, ha ő belelátna a mi gondolatainkba, mikkel szembesülne!
Igazán jó kis írás. Gratulálok, szeretettel: KláriRose

524
BogIcu - 2019. január 08. 08:29:44

Drága Ancsa!

Határtalan öröm, hogy elolvastad kis írásomat. Jót kuncogtam a hozzáfűzött Ancsás elmélkedéseken.

Köszönöm szépen!
Szerető öleléssel: IcuRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.