Váronné Darabos Klára: Ma minden más!
Korán keltem, mert én voltam az ügyeletes. Ez azzal jár, hogy már reggel hétre bent kell lenni, folyamatosan felügyelni a gyerekekre becsengetésig, aztán minden szünetben – gondolom ez minden iskolában így van. A hatóra ötös helyi járattal lementem a pályaudvarra, hogy húsz perc várakozás után felszállhassak az én buszomra, közben még elszívjak egy cigit is. Ilyenkor még eléggé morcos hangulatban vagyok: korán van, hétfő van, hideg van, sötét van, ügyelet van… had ne soroljam. Csoda történt a busz, indulás előtt kerek öt perccel beviharzott az egyes megállóba. Elképzelni sem tudtam minek köszönhető, hogy nem nyolc-tíz perccel később indulunk? Kotorásztam a bérletem után, mikor megláttam a "csoda" okát Gábor bát! Ja! Hát az rögtön más! Gábor bá negyvenes éveiben járó, közepes termetű, mackós alkat, fekete haja már kissé ritkulóban van és néhány ősz hajszál is megjelent a halántékán. Vasalt kék ing, sárga nyakkendő annak rendje és módja szerint. Kezdődhet a mai nap! Imádja az utasokat, remélem mindegyiket annyira, mint bennünket, akik rendszeresen vele utazunk. Vissza is tettem rögtön a bérletemet a táskába, hisz jól ismerjük egymást. Sőt én Gábor bát még régebb óta ismerem, mikor még a szomszédlánynak udvarolt, majd feleségül is vette. Szóval Gábor bá, nálam azért jóval fiatalabb és tegező viszonyban is vagyunk. A suliba igyekvő fiatalokat előre engedem, majd én következem.
-Kézcsók kedves tanárnő! Hová igyekszünk ilyen korán?
No, erről beszéltem, ahogy Gábor bá ezt mondja, mellé olyan mosoly ül ki az arcára, hogy hihetetlen. Ráadásul olyan hangerővel mondja, hogy még a tizedik ülésen utazók is teljesen tisztába legyenek a dologgal. Látom rajta, elégedett magával, szerintem tudja, hogy ezzel kizökkent a reggeli letargiámból. Persze már én is mosolygok, keresek egy helyet közel az ajtóhoz, hisz nem utazok messze. A suliba igyekvő fiatalok telefonjai pittyegnek, innen-onnan egy-egy igen csak fura dal hallatszik, de nem sokáig. Induláskor Gábor bá egyik kedvencét kell hallgatnunk, vita nem is lehet: Kárpátia dalok, reggel fél hétkor: Magyarnak születtem, Lesz még... Aztán esetleg egy-két Edda dal: Kölyköd voltam, Gyere őrült, Ma minden más - ez a reggeli kínálat. De arra is emlékszem, hogy egyszer reggel azért meghallgathattuk a fél hetes híreket is! Ezek után teljesen felébredve a mai napra hangolva érkezem meg a munkahelyemre. A hátsó ajtónál jeleztem, Gábor bá fennhangon hatra szól:
-A kedves tanárnő le szeretne szállni! - no, akkor már ezt is tudja mindenki! Belenéz a visszapillantó tükörbe, int egyet a kezével, még mielőtt becsukná az ajtókat hallom a Ma minden más dalt az Eddától. Igen ezen a napon minden más, mert Gábor bá a mindig jókedvű kicsit őszülő negyvenes busz sofőr mássá tette. Hétre, mire beértem a suliba már sokkal jobb volt a mai reggel: a nap is felkelt, meleg volt, azt sem bántam, hogy ma én vagyok az ügyeletes.
Gábor báról azt is tudni kell, hogy mikor délután vele jöttem haza, akkor is "eljátszotta":
- Kézcsók kedves tanárnőt!- mellékelte a rafinált mosolyt is mellé.
Akkor tett ki igazán magáért, amikor megjegyezte:
- Csak nem hazafelé megy a kedves tanárnő ilyen korán?

Köszi, Gábor, hogy a mai napon még az ügyeletnek is örülhettem!
6081
varonklari - 2019. június 10. 12:33:48

Kedves Rózsa! Köszönöm hogy nálam jártál, örültem látogatásodnak, üdvözöllek szeretettel: KláriRose

6482
rozsa koncz - 2019. június 09. 14:07:20

Szia Klárika! Kedves történeted nagyon jó hatással volt rám. Ha jól kezdődik a nap akkor a folytatás is rendben lesz. Gratulálok írásodhoz!Rose

6081
varonklari - 2019. március 01. 17:19:15

Kedves Ági!
Örülök, hogy ismét ellátogattál hozzám. Ez a reggel megérte, hogy megírjam.
Szeretettel üdvözöllek: KláriRose

5990
csillag54 - 2019. március 01. 12:43:59

Kedves Klári!

Jó volt olvasni soraidat. Bár minden nap így kezdődne.

Gratulálok: ÁgiRose

6081
varonklari - 2019. február 25. 08:50:19

Kedves Éva!
Mindig örülök a látogatásodnak, köszönöm, hogy nálam jártál és olvastál. Szeretettel üdvözöllek: KláriRose

6097
Rezeda - 2019. február 24. 19:08:38

Kedves Klári! Nagyon tetszett a történeted. Egy kedves szó is sokat jelent. Gratulálok. Éva

6081
varonklari - 2019. február 22. 17:06:31

Kedves Kati!
Ez tényleg egy jó reggel volt, meg kellett írnom!
Köszönöm a látogatásodat: Klári

5940
silberin - 2019. február 22. 16:27:59

Kedves Klári!

Sokszor tényleg elég egy-két barátságos szó, és az ember már másképp látja a világot. Tetszett a történet.

Szeretettel: Kati

6081
varonklari - 2019. február 21. 11:07:12

Kedves Ida!
Ahogy írtad, jobban oda kellene figyelnünk egymásra, mindjárt derűsebben látnánk, akár a hétfő reggelt is.
Köszönöm a látogatásodat, szeretettel üdvözöllek: KláriRose

6081
varonklari - 2019. február 21. 11:06:00

Drága Babu!
Valóban mindjárt más az ember hangulata, ha nem marcona arcokkal találkozik már reggel hat körül. Úgy éreztem, le kell írnom!
Szeretettel üdvözöllek: KláriWink

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.