Kedves Látogatók! A napokban észlelt lassulás javítása érdekében fejlesztésekbe kezdtük. Bízunk benne, hogy rövid idő alatt sikerül befejezni és visszatér a megszokott működés. Kérjük türelmeteket az átmeneti időszakra. Köszönjük!

Tasnádi Rita: Birkagulyás és "gólyafos"
Erzsivel találkozott munkából jövet és még nem sejtette, milyen konfliktusba keveredik a 17-esen. Ahogy a kapunál megpillantotta Erzsit, azonnal látta, barátnője morcos, nagyon negatív hangulatban van. Ezzel elment a kedve az egész délutáni közös programtól. Lelkes amúgy sem volt, Éva halála, és a másnapi gyászmise miatt. A klubban mégis farsang volt, hát elmentek, a birkagulyást már előre megrendelték, várta őket a lelkész, és a klubtagok. Megérkeztüknek örültek, a lelkész rikító sárga pólóban, a másik segítő kockás bohócruhában, nagy kalappal a fején várta őket. A leves més meleg volt, az ebédlőben ültek már és ették a rágós birkahús darabokat. Megkérdezte Erzdit, ízlik-e, mert kicsit keménynek érezte a húst. Aztán jött Betty, és letett eléjük két tányérban kakaós fánkokat, de hozzátette, ezt úgy hívják: gólyafos...Azt gondolta, úgy is néz ki, majd miután gyorsan megette a gulyást, meg is kóstolta, és olyan is volt. Erzdi szépen lassan evett, úgy sejtette, nem ízlik neki, a gólyafost oda is adta neki, ő eltette egy zacskóba, hogy majd később megeszi. Segített elmosni a tányérokat, elköszöntek és a háziorvoshoz indultak. Már három hete merev volt nyaks, és iszonyú fájdalmat érzett egy éjszakai rohamot követően, Erzsit kérte, fussanak be az orvoshoz, és utána menjenek fel hozzá. A reuma beutalót és a négy receptet eltette, amikor a zebrához értek, még zöld volt, a 17-es ott állt a megállóban. Siettek hogy elérjék, pont átjutottak a zöldön, elétték a villamost, még nem indult, a legelső ajtón szálltak fel, de a vezető nem tudni miért, majdnem rájuk csukta az ajtót. Pedig láthatta a két nőt, amint elfutnak az ablaka előtt, Erzsit kicsit be is csípte a villamos ajtó, megijedt és még nyugtalanabb lett, mint volt. Már akkor látta barátnőjén, milyen rossz hangulata van, mikor találkoztak. Ahogy rácsukódott karjára az ajtó, sikított, de valahogy megúszta, ő viszont mérges lett.
-Hogy lehet ilyen hülyéket engedni villsmost vezetni?- mérgelődött, az utasokkal nem is törődve.
-Köszönöm, hogy lehülyézett, higgye el, nagyon jólesett hölgyem!-szólt ki a pici fülkéből az érzékeny fiatal férfi.
-Maradj csak, ne válaszolj!- szólt oda Erzsinek, úgyis mindjárt leszállunk.
-Hölgyem, ha szól a csengő, már nem szállhatnak fel, ha nem tudná!- magyarázta a sofőr.
-Egyébként igaza van!- szólt a felemelő beszélgetésbe egy utas, egy másik utas artikulálatlanul bömbölt, vhááá- mondta mély tehén szerű hangszínével.
Ő csak nézett, hol Erzsire, hol a sérült, fogyatékos fiatal srácra, hol a vezetőfülke felé, hulla fáradtan, igen erős fájdalmakkal és meglepődött. Nem válaszolt a vezetőnek, de ha megtette volna, csak annyit mondott volna: szívesen. Ezt picit túlzásnak érezte, de pár másodperc múlva düjös lett a helyzet miatt, és mégis kijött belőle egy mondat:
-Ne idegeskedjen, Vezető úr, mert még balesetet fog csinálni...!
Ekkor a torz arcú fogyatékos fiú újra bömbölt és valami olyasmit próbált mondani elég zavarosan, érthetetlenül artikulálva, hogy milyen gonosz emberek vannak. Aztán vhááávhá, és váhvááá, bömböltr, de neki sem kellett több, visszabömbölt ugyanazon tehénszerű hangon, majd Erzsinek szólt:
-Nem baj, mindjárt leszállunk, és itt hagyjuk ezeket...
A srác bömbölt egyet, támadólag odalépett hozzá, ő meg nem ijedt meg tőle, hanem visszabömbölt. Az ajtók nyíltak, s mivel egyetlen megállót akartak csak menni, gyorsan le is szálltak, a sérült utánuk vhá-kolt, ő vissza, majd az ajtók csukódásával mindennek vége lett. Jól felkavarta idegeit ez a nem szép jelenet, caplattak fel az emelkedő mellékutcában, hirtelen megállt, amikor rájött valamire:
-Te Erzsi, a hiba nem ott volt, hogy ha szól a csengő, nem szabad felszállni, hanem ha látja, szállunk fel, miért csenget!!!
-Aha...tényleg...-mondta Erzsi kerek szemekkel.
-De most tényleg! Nem?
-De majdnem rámcsukta, annyira megijedtem!
-Tudom, csillagom, na, mindegy, mostmár mindegy.
Ezzel meg is nyugodtak, a kapuhoz értek, ő nyitotta is, és csendesen felmentek a harmadikra.
4962
Tasnadirita - 2019. november 20. 23:27:09

Kedves Rita! Igen, jól teszed! Magadba azért ne fojtsd, mert az még rosszabb. Szeretettel, RitaHeart

6542
ritatothne - 2019. november 20. 10:05:52

Kedves Rita!

Egyetértek mindazzal, amit válaszként írtál. Ne hidd, hogy engem nem bosszat, ha néhány lépésre az orrom előtt elmegy a busz, miközben a vezető látta, hogy szaladok. Ahogy öregszem, szinte egyre több minden bosszant, de nem szeretnék morgó öregasszonnyá válni, ezért próbálok lehiggadni és túltenni magam a sérelmeimen, mert nem értem van a világ, az emberek, nem tisztelhet és szerethet mindenki, de keresem azt a közeget, ahol jól vagyok, ahol kölcsönösen működnek a dolgok. Igyekszem odafigyelni másokra, minden kedves szóért hálásnak lenni és ha tehetem a kedves szót előlegként én adom másoknak. Jó, hogy kiírod magadból, mert a gőzt valahol ki kell engedni.

Szeretettel: RitaRose

4962
Tasnadirita - 2019. november 13. 11:44:45

Kedves Rita! Igen, türelem, szeretet, és: Tisztelet! A tisztelet a szeretet kiindulópontja, tisztelni akkor tudunk, ha mi becsületes, egyenes, tisztességes, jóindulatú, segítőkészek vagyunk. Érdekel a másik, és megismerni akarjuk. Ha ismerünk egy embert, tudjuk szeretni, tisztelni. Egyébként, csak önmagunk buta, becstelenségét vetítjük rá. Pl. a lelkész a gondozó, a villamos vezető, stb., saját milyenségét látta másban. A becstelenek hasonlókat "szeretnek". A tisztalelkűek a másikat szeretik. Most olvastam valahol: 2 ember közt a szeretet működése, ha mindketten a másikat helyezik önmaguk elé, ez tisztelet, ismeret, türelem. Puszi, RitaIn Love

6542
ritatothne - 2019. november 12. 13:26:59

Kedves Rita!

Bizony nagyon könnyen fel tudjuk húzni magunkat, megsértődünk és megsértünk másokat. Minden az embereken múlik. Van, aki vár a megállóban, ha látja, hogy valaki fut a jármű irányába, a másik pedig megvárja, míg odaér és akkor csukja be az ajtót. Az utasok is tudnak bosszúságot okozni a vezetőnek és egymásnak is. Türelem és szeretet kell mindannyiunknak, akkor könnyebb lenne elviselni még a nehézségeket is.

Szeretettel: RitaRose

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.